Skocz do zawartości
  • 0

Troć morska - uwagi, spostrzeżenia, kiedy, gdzie, jak i na co łowić...

spinnerman

Pytanie

Pozwoliłem sobie założyć odrębny wątek, bo widzę, że temat tu i tam się przewija, a dobrze byłoby żeby wielbiciele solanki także mieli tu swój mały kącik :) Wątek może posłużyć zarówno pochwaleniu się fotką z zaliczonym sreberkiem jak tez wymianie informacji o warunkach pogodowych, obecności ryb w strefie przybrzeżnej, naszych metodach połowu i przynętach. Wiadomo, troci nie łowi się na każdym wyjeździe, dlatego wszelkie informacje są mile widziane. Ja swoich sił w morskim spinningu próbuję trzeci sezon i choroba rozwija się pomimo braku spektakularnych sukcesów  :D 

Wczoraj wróciłem z trzydniowego wypadu na Orłowo. Pogoda nie trafiona. Deszcz i porywisty, przeszywający do szpiku wiatr, jednak morze w miarę spokojne-pewnie z racji zatoki- umożliwiało wbicie się w śpiochach do wody bez ryzyka wody za kołnierzem :D Ryby niestety jeszcze nie podeszły. Miejscowi twierdzą, że za wcześnie  :rolleyes: Jeden plus wyjazdu to, że wobki pod morską trotkę sobie wytestowałem, a opinie miejscowych wyg były bardzo przychylne ;)  

W ubiegłum roku w miejscu ujścia Kaczej miałem o zmierzchu niesamowity odjazd srebrnej torpedy. Ryba poszła skosem w stronę mola i się odpieła :( Takie miejsca spotkań działają jak magnes :)

post-52196-0-13576900-1454580485_thumb.jpg

post-52196-0-17164800-1454580507_thumb.jpg

• Like 20

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jak minął sezon?

U mnie slabiej niż w poprzednim pod względem przeciętnej długości, chociaż pobiłem swój rekord

Mam nadzieję, że grudzień szybko nadejdzie  ;)

Ilościowo przyzwoicie,natomiast wielkość/wymiar/słabiej/na 35 tylko 14,najw.60/ :)

I tylko jedno spotkanie z xxl ;)

• Like 1

• 0

Ilościowo przyzwoicie,natomiast wielkość/wymiar/słabiej/na 35 tylko 14,najw.60/  :)

Prawie połowa wymiarowych - to i tak ładnie.

Będzie lepiej stremer, będzie lepiej  ;)

Chyba w następnym sezonie zmienię łowisko, bo chociaż z belki łowi się o wiele więcej, to i tak wielkość ryb nie powala. Wyjątek zawsze się trafi ale w tym przypadku to chyba jedynie potwierdza regułę.

Podsumować mogę jednym zdaniem. Za dużo opłat :angry: .

Poza tym nie najgorzej. Kilka wyjazdów zaliczonych. Rybki też jakieś były.  W belony też się wstrzeliłem czasowo.

Teraz nowe wyzwania i testowanie nowinek  :P

A co to za nowość?

Popper, jaką największą miałeś w tym roku?

Belon i ja połowiłem ale niestety nie dałem szansy muchówce.

Ilościowo przyzwoicie,natomiast wielkość/wymiar/słabiej/na 35 tylko 14,najw.60/  :)

Prawie połowa wymiarowych - to i tak ładnie.

Będzie lepiej stremer, będzie lepiej  ;)

Chyba w następnym sezonie zmienię łowisko, bo chociaż z belki łowi się o wiele więcej, to i tak wielkość ryb nie powala. Wyjątek zawsze się trafi ale w tym przypadku to chyba jedynie potwierdza regułę.