Skocz do zawartości
  • 0

Troć morska - uwagi, spostrzeżenia, kiedy, gdzie, jak i na co łowić...

spinnerman

Pytanie

Pozwoliłem sobie założyć odrębny wątek, bo widzę, że temat tu i tam się przewija, a dobrze byłoby żeby wielbiciele solanki także mieli tu swój mały kącik :) Wątek może posłużyć zarówno pochwaleniu się fotką z zaliczonym sreberkiem jak tez wymianie informacji o warunkach pogodowych, obecności ryb w strefie przybrzeżnej, naszych metodach połowu i przynętach. Wiadomo, troci nie łowi się na każdym wyjeździe, dlatego wszelkie informacje są mile widziane. Ja swoich sił w morskim spinningu próbuję trzeci sezon i choroba rozwija się pomimo braku spektakularnych sukcesów  :D 

Wczoraj wróciłem z trzydniowego wypadu na Orłowo. Pogoda nie trafiona. Deszcz i porywisty, przeszywający do szpiku wiatr, jednak morze w miarę spokojne-pewnie z racji zatoki- umożliwiało wbicie się w śpiochach do wody bez ryzyka wody za kołnierzem :D Ryby niestety jeszcze nie podeszły. Miejscowi twierdzą, że za wcześnie  :rolleyes: Jeden plus wyjazdu to, że wobki pod morską trotkę sobie wytestowałem, a opinie miejscowych wyg były bardzo przychylne ;)  

W ubiegłum roku w miejscu ujścia Kaczej miałem o zmierzchu niesamowity odjazd srebrnej torpedy. Ryba poszła skosem w stronę mola i się odpieła :( Takie miejsca spotkań działają jak magnes :)

post-52196-0-13576900-1454580485_thumb.jpg

post-52196-0-17164800-1454580507_thumb.jpg

• Like 20

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja w tym sezonie spróbuje coś pomuszyć. Niestety nie mam najbliżej na nasze wybrzeże, dlatego fanie by było jak ktoś w temacie mógłby coś podpowiedzieć co i jak. Jakiego sprzętu, przynęt itd używa się na naszych plażach?

Spróbuj z Kubą pogadać. Kiedyś łowił muchą w Bałtyku https://www.facebook.com/kuba.standera.7?__tn__=%2CdlC-R-R&eid=ARAlxm5TLvhyi6cm65Rr2OFVCoFjxgWMEEFozqJ6bR5mvnbM5ie0ANG-PaB0tMjxjGUoDIDEsKulGR09&hc_ref=ARSKVNf0HBT3N9p9iHwCRN81DJkE9xvYJURa--TmXitgs4P-y_c03zT-0fhN2q6Qh4c

• Like 1

• 0

Ja w tym sezonie spróbuje coś pomuszyć. Niestety nie mam najbliżej na nasze wybrzeże, dlatego fanie by było jak ktoś w temacie mógłby coś podpowiedzieć co i jak. Jakiego sprzętu, przynęt itd używa się na naszych plażach?

Napisz do @hi tower. Łowi, doradzi i muchy zrobi(za stosowną opłatą ;) ).

http://jerkbait.pl/user/48727-hi-tower/

• Like 1

• 0

Skoro okres ochronny trwa do 15 listopada to znaczy, że ostatnim dniem tego okresu ochronnego jest właśnie ów dzień. Innymi słowy upływa on wraz z końcem tego dnia.

Gdyby przyjmować taką interpretację jak wyżej (dość osobliwą moim zdaniem) to przykładowo ostatnim dniem do złożenia rocznego zeznania podatkowego PIT byłby nie 30 kwietnia, ale 29 kwietnia każdego roku. A wiemy, że tak nie jest.

• 0

Krzysiu na miękko. 

Tak dolewam oliwy co by sie chłopaki trochę nakrecili:)

15go bede łowił szczupaki na Kaszubach :)

Jezeli chodzi o trotki to wyniki zadowalające  i tak zawsze były najwcześniej dopiero od ok 20go listopada  do połowy grudnia jeżeli chodzi o sesje jesienną.

Później dobra zabawa zaczyna się w marcu.

Oczywiście można cała zime polować i mieć wyniki.... ale mi już się nie chce :) Już swoje złowiłem

Pozdrawiam serdecznie

• Like 5

• 0

Krzysiu na miękko. 

Tak dolewam oliwy co by sie chłopaki trochę nakrecili:)

15go bede łowił szczupaki na Kaszubach :)

Jezeli chodzi o trotki to wyniki zadowalające  i tak zawsze były najwcześniej dopiero od ok 20go listopada  do połowy grudnia jeżeli chodzi o sesje jesienną.

Później dobra zabawa zaczyna się w marcu.

Oczywiście można cała zime polować i mieć wyniki.... ale mi już się nie chce :) Już swoje złowiłem

Pozdrawiam serdecznie

Polować trza ;)

A słona woda virusa odpędza :P/16.11 grilek w Orłowie i ...... :P

Zabawa trwa nawet 7 miesięcy i nie wiesz kiedy srebrny potwór do wody Cię zechce wciągnąć :P

Już w blokach startowych :D

Oby pinokio nie pokrzyżował naszych planów :angry:

• Like 1