Skocz do zawartości
  • 0

Troć morska - uwagi, spostrzeżenia, kiedy, gdzie, jak i na co łowić...

spinnerman

Pytanie

Pozwoliłem sobie założyć odrębny wątek, bo widzę, że temat tu i tam się przewija, a dobrze byłoby żeby wielbiciele solanki także mieli tu swój mały kącik :) Wątek może posłużyć zarówno pochwaleniu się fotką z zaliczonym sreberkiem jak tez wymianie informacji o warunkach pogodowych, obecności ryb w strefie przybrzeżnej, naszych metodach połowu i przynętach. Wiadomo, troci nie łowi się na każdym wyjeździe, dlatego wszelkie informacje są mile widziane. Ja swoich sił w morskim spinningu próbuję trzeci sezon i choroba rozwija się pomimo braku spektakularnych sukcesów  :D 

Wczoraj wróciłem z trzydniowego wypadu na Orłowo. Pogoda nie trafiona. Deszcz i porywisty, przeszywający do szpiku wiatr, jednak morze w miarę spokojne-pewnie z racji zatoki- umożliwiało wbicie się w śpiochach do wody bez ryzyka wody za kołnierzem :D Ryby niestety jeszcze nie podeszły. Miejscowi twierdzą, że za wcześnie  :rolleyes: Jeden plus wyjazdu to, że wobki pod morską trotkę sobie wytestowałem, a opinie miejscowych wyg były bardzo przychylne ;)  

W ubiegłum roku w miejscu ujścia Kaczej miałem o zmierzchu niesamowity odjazd srebrnej torpedy. Ryba poszła skosem w stronę mola i się odpieła :( Takie miejsca spotkań działają jak magnes :)

post-52196-0-13576900-1454580485_thumb.jpg

post-52196-0-17164800-1454580507_thumb.jpg

• Like 20

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

W lecie spininguję z pontonu w Rozewiu i Jastrzębiej Górze o różnych porach, o świcie, w dzień i do zmierzchu i jedyne ryby jakie się trafiają, to okonie, flądry, czasem belony, a i leszcz na gumę przywali. Typowo trociowych przynęt latem nie używam, ale jestem zdania, że chociaż przypadkiem by jakaś wzięła jakby były. :)

• Like 4

• 0
  • 0

Brawo Gawełku! :clappinghands:  :good:

attachicon.gif IMG_20211116_164210a.jpg

attachicon.gif IMG_20211116_164256a.jpg

A reszty może dowiedzieć się koleżeństwo z grudniowego numeru WW ;)

Robert czerwienię się :D

Tak się jakoś złożyło na przemyślenia,może ;)

THX :)

Siemka . Jeśli 3-4 dni wcześniej będzie wiadomo na kiedy to duża szansa , że dołączę o ile mozna będzie  ;)

Sobota raczej 90% :P

• 0

Ostatnio ze 20 lat temu WW czytałem , @gaweł jest moc  ;) Muszę sobie jeszcze fajną trociówkę ukręcić  :D

attachicon.gif gaweł.jpg

Dzięki :good: to tak w sumie na szybko było ;).Dzisiaj byłem na plazy,fajne warunki,śmierdziało srebrem ale niestety......Jutro może morze da :P Trociówkę to u Huberta skręcaj,jego kije farta przynoszą :)

• 0

Łowił ktoś na naszym wybrzeżu na bombardę z imitacją krewetki? Podglądałem Duńczyków łowiących tą metodą, niesamowicie skuteczna...

Metoda znana i sprawdzona - w niektórych sytuacjach prawdziwy game changer :) Mnie jednak świerzbi coraz bardziej by muchy w morzu podawać za pomocą muchówki - tylko ten zasięg rzutu... (trzeba się przełamać) :wacko:

Edytowane przez SzymonP
  • Like 1

• 0

Metoda znana i sprawdzona - w niektórych sytuacjach prawdziwy game changer :) Mnie jednak świerzbi coraz bardziej by muchy w morzu podawać za pomocą muchówki - tylko ten zasięg rzutu... (trzeba się przełamać) :wacko:

Ja po zmianie spina na muchę dopiero zacząłem ryby łowić, także polecam