Skocz do zawartości
  • 0

Troć morska - uwagi, spostrzeżenia, kiedy, gdzie, jak i na co łowić...

spinnerman

Pytanie

Pozwoliłem sobie założyć odrębny wątek, bo widzę, że temat tu i tam się przewija, a dobrze byłoby żeby wielbiciele solanki także mieli tu swój mały kącik :) Wątek może posłużyć zarówno pochwaleniu się fotką z zaliczonym sreberkiem jak tez wymianie informacji o warunkach pogodowych, obecności ryb w strefie przybrzeżnej, naszych metodach połowu i przynętach. Wiadomo, troci nie łowi się na każdym wyjeździe, dlatego wszelkie informacje są mile widziane. Ja swoich sił w morskim spinningu próbuję trzeci sezon i choroba rozwija się pomimo braku spektakularnych sukcesów  :D 

Wczoraj wróciłem z trzydniowego wypadu na Orłowo. Pogoda nie trafiona. Deszcz i porywisty, przeszywający do szpiku wiatr, jednak morze w miarę spokojne-pewnie z racji zatoki- umożliwiało wbicie się w śpiochach do wody bez ryzyka wody za kołnierzem :D Ryby niestety jeszcze nie podeszły. Miejscowi twierdzą, że za wcześnie  :rolleyes: Jeden plus wyjazdu to, że wobki pod morską trotkę sobie wytestowałem, a opinie miejscowych wyg były bardzo przychylne ;)  

W ubiegłum roku w miejscu ujścia Kaczej miałem o zmierzchu niesamowity odjazd srebrnej torpedy. Ryba poszła skosem w stronę mola i się odpieła :( Takie miejsca spotkań działają jak magnes :)

post-52196-0-13576900-1454580485_thumb.jpg

post-52196-0-17164800-1454580507_thumb.jpg

• Like 20

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Rok do roku nie podobny, część "Starej Gwardii" miało to szczęście że w początkach złapało się na dobre lata, dzięki czemu można było szybko zdobyć doświadczenie. Młodym (stażem) pozostaje tylko sukcesywnie rzucać i skręcać w nadziej i że coś pod brzeg podpłynie i się uwiesi na końcu linki...

• Like 4

• 0

Rok do roku nie podobny, część "Starej Gwardii" miało to szczęście że w początkach złapało się na dobre lata, dzięki czemu można było szybko zdobyć doświadczenie. Młodym (stażem) pozostaje tylko sukcesywnie rzucać i skręcać w nadziej i że coś pod brzeg podpłynie i się uwiesi na końcu linki...

W kwietniu odbędzie się kameralna Trotylla 2018/castingowo-korbowa/ w Orłowie-czyli  "Srebrny Bal"czas zacząć  :)

Będą "starzy"wyjadacze to i "młodzi"mogą też przybyć :)

A dźwięk kaloryfera przy grillu w Mechelinkach czy bunkrze-bezcenny :P

Edytowane przez gaweł
  • Like 1

• 0

To wstawcie zdjecia tej super blaszki,az jestem ciekaw

Wzór niestety zastrzeżony ;)

Tradycyjnie każdy uczestnik otrzyma 1-2 na Trotylli od Andrzeja :)

W zeszłym roku kolega Marcin/z Poznania/dorsza 1,5kg i dwie trocie/pierwsze w życiu :P /na nie złowił/Rozewie/

• Like 3

• 0

Pokaz :) przeciez Tworca dal pare sztuk,a sa nie do kupienia,wiec zawody macie wygrane :)

To nie są zawody a spotkanie/nieoficjalne,bez garniturów  :D / w dobrej atmosferze,przyjedź to nie tylko zobaczysz a dostaniesz i tyle w temacie blach rodem z Pogórza ;)

Pogoda nie rozpieszcza łowców troci,niestety i oby sezon nie był krótki :)

Edytowane przez gaweł
  • Like 2

• 0

Chrzanić zawody :) Banda pijaków :)

Ryby są ale głeboko i daleko od brzegu. W  piku sezonu trollingowego  mamy tydzień przerwy. Śledzie już pierwsze są więc zaczyna się ostre jedzenie ale pogoda nie pozwoli się raczej wychylić nad wodę aż  do środy.

Łowimy ale formuła forum wklucza moje zdjęcia. Pozdrawiam

• Like 2

• 0

Chrzanić zawody :) Banda pijaków :)

Ryby są ale głeboko i daleko od brzegu. W piku sezonu trollingowego mamy tydzień przerwy. Śledzie już pierwsze są więc zaczyna się ostre jedzenie ale pogoda nie pozwoli się raczej wychylić nad wodę aż do środy.

Łowimy ale formuła forum wklucza moje zdjęcia. Pozdrawiam

Czyli za tydzień powinno być już dobrze, powinny teoretycznie być bliżej brzegu,dobrze myślę?