Skocz do zawartości
  • 0

Troć morska - uwagi, spostrzeżenia, kiedy, gdzie, jak i na co łowić...

spinnerman

Pytanie

Pozwoliłem sobie założyć odrębny wątek, bo widzę, że temat tu i tam się przewija, a dobrze byłoby żeby wielbiciele solanki także mieli tu swój mały kącik :) Wątek może posłużyć zarówno pochwaleniu się fotką z zaliczonym sreberkiem jak tez wymianie informacji o warunkach pogodowych, obecności ryb w strefie przybrzeżnej, naszych metodach połowu i przynętach. Wiadomo, troci nie łowi się na każdym wyjeździe, dlatego wszelkie informacje są mile widziane. Ja swoich sił w morskim spinningu próbuję trzeci sezon i choroba rozwija się pomimo braku spektakularnych sukcesów  :D 

Wczoraj wróciłem z trzydniowego wypadu na Orłowo. Pogoda nie trafiona. Deszcz i porywisty, przeszywający do szpiku wiatr, jednak morze w miarę spokojne-pewnie z racji zatoki- umożliwiało wbicie się w śpiochach do wody bez ryzyka wody za kołnierzem :D Ryby niestety jeszcze nie podeszły. Miejscowi twierdzą, że za wcześnie  :rolleyes: Jeden plus wyjazdu to, że wobki pod morską trotkę sobie wytestowałem, a opinie miejscowych wyg były bardzo przychylne ;)  

W ubiegłum roku w miejscu ujścia Kaczej miałem o zmierzchu niesamowity odjazd srebrnej torpedy. Ryba poszła skosem w stronę mola i się odpieła :( Takie miejsca spotkań działają jak magnes :)

post-52196-0-13576900-1454580485_thumb.jpg

post-52196-0-17164800-1454580507_thumb.jpg

• Like 20

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

W kwietniu odbędzie się kameralna Trotylla 2018

Gaweł, kiedy dokładnie, bo czasu mi brakuje.

O której zbiórka na ... skrzyżowaniu.  ;)

Blaszki autorstwa Andrzeja sa bardzo skuteczne. Przy mnie wyjął troć 58 cm, gdy inni ledwo co mieli brania niewymiarków.

Gawle i Andrzeju, dzięki za baszki.

Edytowane przez STREMER

• 0

Gaweł, kiedy dokładnie, bo czasu mi brakuje.

O której zbiórka na ... skrzyżowaniu.  ;)

Blaszki autorstwa Andrzeja sa bardzo skuteczne. Przy mnie wyjął troć 58 cm, gdy inni ledwo co mieli brania niewymiarków.

Gawle i Andrzeju, dzięki za baszki.

Ostatni weekend kwietnia/27-29.04/bardziej realny :)

zbiórka na ...skrzyżowaniu 0 4.00 :P

Andrzej capnął jak do tej pory 68cm ;) /na pocz.roku/

Edytowane przez gaweł
  • Like 1

• 0

To wstawcie zdjecia tej super blaszki,az jestem ciekaw

Wzór niestety zastrzeżony ;)

Tradycyjnie każdy uczestnik otrzyma 1-2 na Trotylli od Andrzeja :)

Wzory wszystkich wyrobów przemysłowych na świecie są zastrzeżone i chronione prawem własności intelektualnej, podobnie jak wyrobów rzemieślniczych, co nie przeszkadza w legalnym publikowaniu ich fotografii :rolleyes:

Niech ktoś wrzuci fotkę tego cuda :)

Edytowane przez Krzysiek Rogalski
  • Like 1

• 0

Wzory wszystkich wyrobów przemysłowych na świecie są zastrzeżone i chronione prawem własności intelektualnej, podobnie jak wyrobów rzemieślniczych, co nie przeszkadza w legalnym publikowaniu ich fotografii :rolleyes:

Niech ktoś wrzuci fotkę tego cuda :)

Już w tym tygodniu trzeba będzie zamoczyć nogi w solance ;)

Wiele jest "cudnych" blach własnego wyrobu,może trzeba otworzyć nowy wątek-Plażowe blachy :P

Mam nadzieję że za tydzień mniej czasu będzie na pisanie na klawiaturze a więcej na łowienie,czego plażowcom życzę :P

• Like 2

• 0

To tylko biżuteria... bez znaczenia dla sukcesu w plażowym łowieniu. 99% tematu załatwia Jaxon Tabias, pozostałe 1% to niewytlumaczalne wyjątki potwierdzające regułę. Błyskotki za to ładnie w pudełku wyglądają i jest się czym pochwalić Kolegom na plaży.

• Like 5

• 0

Zamiast dysputować o dyrdymałach lepiej udać się w wiadomym kierunku. Wielki Błękit czeka. Dziś ponoć Dzień Wędkarza to wszystkiego najlepszego.

http://www.nadmorski24.pl/kamery/67/jastrzebia-gora-plaza.html

http://www.nadmorski24.pl/kamery/42/wladyslawowo-plaza.html

Pozdrawiam M.

Edytowane przez vako
  • Like 2

• 0

Ostatni weekend kwietnia/27-29.04/bardziej realny :)

zbiórka na ...skrzyżowaniu 0 4.00 :P

Andrzej capnął jak do tej pory 68cm ;) /na pocz.roku/

Pawełku, a nie wydaje Ci się, że ten termin to ciut za późno ??? Większość będzie się już przygotowywać/wyruszać na majówkę.  ;)

• 0

Pawełku, a nie wydaje Ci się, że ten termin to ciut za późno ??? Większość będzie się już przygotowywać/wyruszać na majówkę.  ;)

Wcześniej jesteśmy na Bobrowym zlocie castingowym u Jacy/20.04-22.04/ a termin ustalimy bez ciśnienia/wywiad zrobię jak będą namierzone dam cynę :P  /

Już nóżkami przebieram bo coś się..... ;)

• Like 2

• 0

Wcześniej jesteśmy na Bobrowym zlocie castingowym u Jacy/20.04-22.04/ a termin ustalimy bez ciśnienia/wywiad zrobię jak będą namierzone dam cynę :P  /

Już nóżkami przebieram bo coś się..... ;)

Kurka wodna, fakstycznie ! zupełnie zapomniałem o Bobrze i pstrągalach  ;)

• Like 2