Skocz do zawartości
  • 0

Troć morska - uwagi, spostrzeżenia, kiedy, gdzie, jak i na co łowić...

spinnerman

Pytanie

Pozwoliłem sobie założyć odrębny wątek, bo widzę, że temat tu i tam się przewija, a dobrze byłoby żeby wielbiciele solanki także mieli tu swój mały kącik :) Wątek może posłużyć zarówno pochwaleniu się fotką z zaliczonym sreberkiem jak tez wymianie informacji o warunkach pogodowych, obecności ryb w strefie przybrzeżnej, naszych metodach połowu i przynętach. Wiadomo, troci nie łowi się na każdym wyjeździe, dlatego wszelkie informacje są mile widziane. Ja swoich sił w morskim spinningu próbuję trzeci sezon i choroba rozwija się pomimo braku spektakularnych sukcesów  :D 

Wczoraj wróciłem z trzydniowego wypadu na Orłowo. Pogoda nie trafiona. Deszcz i porywisty, przeszywający do szpiku wiatr, jednak morze w miarę spokojne-pewnie z racji zatoki- umożliwiało wbicie się w śpiochach do wody bez ryzyka wody za kołnierzem :D Ryby niestety jeszcze nie podeszły. Miejscowi twierdzą, że za wcześnie  :rolleyes: Jeden plus wyjazdu to, że wobki pod morską trotkę sobie wytestowałem, a opinie miejscowych wyg były bardzo przychylne ;)  

W ubiegłum roku w miejscu ujścia Kaczej miałem o zmierzchu niesamowity odjazd srebrnej torpedy. Ryba poszła skosem w stronę mola i się odpieła :( Takie miejsca spotkań działają jak magnes :)

post-52196-0-13576900-1454580485_thumb.jpg

post-52196-0-17164800-1454580507_thumb.jpg

• Like 20

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Hej. Podpytam krótko, jak długie kije stosujecie i z jakim ciężarem rzutowym?

Dzisiaj dostałem nową artylerię-Graphitleader Argento Prototype GARPS-982m.

Porównanie na razie na sucho z St.C Elite 96MHF2/2,90,cw do 1oz/-Prototype 2,95,cw do 40g-piękny jest,po prostu.

Srebra mają p........e ;)

Edytowane przez gaweł
  • Like 3

• 0

Oby, Oby... pewnie niedługo dotrą bociany i znowu pełne plaże nie tylko wędkarzy ale i śladów po nich  :(  

Pojedyncze bociany już dotarły - za tydzień będzie ich już pewnie zatrzęsienie.  :unsure:  Byli już też na plaży Panowie z wędkami i przenośnymi lodówkami....

• 0

Jak wyglada lowienie troci w Danii? Bede tam w polowie lipca przez kilka dni i chcialbym poprobowac swoich sil w lowieniu tej ryby w morzu :) Najprawdopodobniej zaczne od zachodniej czesci kraju a zakoncze swoja wizyte w Kopenchadze.

Gdzie dokładnie będziesz w zachodniej części? Ja zaczynam przygodę z trocią ale z kajaka????

No napewno musisz wykupić licencję

Dzienna 40dkk tygodniowa 130dkk roczna 185dkk poniżej 18 lat i powyżej 65 lat gratis.

Tu ktoś fajnie opisał choć to już nie najświeższe

https://www.fishing.pl/artykuly/abc/wedkarstwo-w-danii

Edytowane przez Piotrekdk
  • Like 1

• 0

Gdzie dokładnie będziesz w zachodniej części? Ja zaczynam przygodę z trocią ale z kajaka

No napewno musisz wykupić licencję

Dzienna 40dkk tygodniowa 130dkk roczna 185dkk poniżej 18 lat i powyżej 65 lat gratis.

Tu ktoś fajnie opisał choć to już nie najświeższe

https://www.fishing.pl/artykuly/abc/wedkarstwo-w-danii

Tak wiem o licencjach. Tansze niz w Polsce  :D bede najprawdopodobniej w okolicach Holstebro. 

• 0

Jak wyglada lowienie troci w Danii? Bede tam w polowie lipca przez kilka dni i chcialbym poprobowac swoich sil w lowieniu tej ryby w morzu :) Najprawdopodobniej zaczne od zachodniej czesci kraju a zakoncze swoja wizyte w Kopenchadze.

Na turbota raczej nastaw się o tej porze roku w Zachodniej Danii.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka