Kuba Standera Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 PanowieJest możliwość w kilku zakupienia dobrych i dość tanich plecionek Broxx line.W zeszłym sezonie podesłałem je Mifkowi do testów - z tego co wiem zebrały bardzo dobre recenzje.Plecionki dość inne w stosunku do tych które znamy - wydają się być splecione z kilku włókien cieniusienkiej plecionki normalnej. Ogólnie - coś o grubości plecionki 10lb wytrzymuje ok 25lb Początkowo byłem zaskoczony tym jak ta linka wygląda i działa ale.. podesłana została do testów i spostrzeżenia innych sa podobne.Od razu zaznaczam - ani nie jestem z nikim związany, ani nie jest to reklama, ani na tym nie zarabiam. Produkt niedostępny u nas na rynku, produkowany w Niemczech i akurat jest możliwość zakupu większej ilości, to proponuję, żeby forumowicze też mieli do tego dostęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Witaj Kuba!!A jakiego koloru są te plecionki i ile metrów na szpuli.Niech się kolega Mifek i inni użytkownicy wypowiedzą na jej temat, do czego można porównać np. do streena, pover pro itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 18 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Ta którą miałem była żółta fluo, ale w takim bardzo jasnym kolorze, po kilku łowieniach robiła się bladożółta.Nieporównywalna z innymi plecionkami - inna technologia splotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Co to za włokno - spectra, dyneema...? Z opisu wnosze ze technologia to splot, a nie zgrzew. Garsc szczególów by sie przydala.Reflektowalbym na szpulke 10lb fluo, po wyjasnieniu powyzszego i podaniu ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panta Rhei Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Witam wszystkich Może nie w temacie, ale znalazłem ciekawą stronkę, która może pomoże z wyborem. http://www.pcwi.com.au/fishing/4linetesting.htm#BRAID_BRAID Pozdrawiam,Patryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Ja bym się skusił na 25 lbs ;] kolor green mos lub ciemny ciekawe jaka cena będzie .Euro trochę drogawe jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 18 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 W najbliższym czasie będę miał odpowiedzi, muszę informacje gdzies wygrzebać, lub czekać na kontakt z człowiekiem który ma do tych linek dostep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Kuba, Właśnie o to miałem Ciebie poprosić. Niestety, po niemiecku ani mru mru. Może inni koledzy pomogą zebrać trochę info.Ciekawa oferta, lecz brak szczegółów. Cierpliwie czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 18 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Za kilka dni będę miał pełne info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 @standimasz jakies foto? szpulke? producent? @kubaspectra i dyneema to to samo znalazłem ciekawą stronkęhttp://www.pcwi.com.au/fishing/4linetesting.htm#BRAID_BRAIDno jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Patrzyłem ale na stronie chyba producenta nic nie ma tylko zwykłe żyłeczki a o plecionkach żadnej informacji. Szkoda że zrobili coś innego i nie reklamują. Może tylko dla wtajemniczonych dostępny produkt. Ciekawe co powie mifek na ten temat ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 18 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Mialem ale pies mi zjadł Szpulki wyglądają jakby naklejki Pan Wiesiek na powielaczu odziedziczonym po stanie wojennym robił, jakoś nie było to dla mnie zbyt ważne.Broxx - tak się nazywa producent. Jutro powinienem mieć wiecej informacji, ceny i dokładne dane, o plecionkach i żyłkach które produkują. Bo żyłki też robią dobre, przy zalewie naszych cutting edge technology linek, wytrzymujących półtorej tony przy średnicy jednej tysięcznej mikrometra, było dla mnie miłym urozmaiceniem mieć żyłkę 40 wytrzymującą 10 czy 12 kilo (mniejsza z tym), ale podana wartość była minimalną na węźle, a nie z d### wziętą.Używałem żyłki na głowatki i do przyponów do muchowania i byłem bardzo zadowolony, w porównaniu do ogólnie dostępnych o tej średnicy czuło się różnicę w wytrzymałości. Podobnie pozytywne odczucia miałem z fluorocarbonowymi przyponami - miałem je na saltusach i były bardzo ok, lepsze od fulling mill których używam zazwyczaj, ze względu na łatwy dostęp. Tyle ochów i achów. Plecionka ma tez jedną wadę - ze względu na średnicę jest dość podatna na uszkodzenia mechaniczne, co niestety przy sandaczach mnie troche irytowało, ale dowiązany 50cm przypon z fluorocarbonu rozwiązywał ten problem. A i jeszcze jedno p.s. - do maximy też dostęp by był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 może o to chodzi: http://www.angeljoe.de/angelzubehoer/angelschnuere/geflochte ne-schnuere,243_19_105.htmlpozdrowienia.Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 wyglada na to, ze to ten adres http://www.broxxline.de mam zero pojecia co to za firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Standerus- ja sie pisze. Plecionke ogladalem ostatnio u Kuby i zrobila bardzo dobre wrazenie, podobnie jak zylki z ich kolekcji. Jak by byly fluorocarbony i przyponowki pamietaj o mnie Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Miałem, używałem...jak dobrze pamiętam 12kg. Grubością dałbym jej nie więcej jak 10lb, kolor yellow, szpulka jak na ofercie z postów wyżej, prymitywna naklejka z parametrami. Straciła kolorek ale mocy ani trochę. Jednym słowem cienka, mocna, gładka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 18 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Dokładnie, to oni.Linki robione przez zajawionego pasjonata, chemika, z lekkim kręćkiem na perfekcję. Na początku dość sceptycznie podchodziłem do produktu ale... poużywałem i wiem że jest ok.Historia zaczęła się dość prosto - od tłumaczenia katalogu, przy okazji dostałem kilka szpulek całkiem świeżych i zrobiło na mnie wrażenie. Jakiś czas później doszła do tego plecionka, fluorocarbon itd.większość porozdawałem po znajomych, ja mam za mały przerób, a chciałem mieć dość szybkie onfo jak to robi. Plecionkę dostał Mifas, przekazał komuś do testowania, chwilę później miałem priva czy da się tego więcej załatwić. Żyłki też miały dobry odzew, ja sobie zostawiłem nawój plecionki na multiku plus Anticurl 0,40mm o wytrzymałości 10 kilo - na głowatkę na multika i na przypony muchowe. Jako ze szpulę dostałem sporą to ponad 100m ciągle mam, jakby kto reflektował na głowatkowe łowy na dobrą 0,40 to chętnie podeślę.Powiem szczerze - myślę że to może być np na salmonidy czy na sandacza bardzo dobre rozwiązanie, grubych nie miałem więc nie zabieram głosu. To co ja dostałem jakością zostawiało PP, Strena i Tuffline daleko z tyłu.Spodobało się mi story, które o nich usłyszałem. To że robione jest to przez Zwariowanego Naukowca - chemika, specjalistę od polimerów. To że wiele z tych linek zaczyna się od średnic 0,25 , ale przede wszystkim, ze opisy średnicowe i wytrzymałość są realne, co jak wieść niesie jest ideą firmy. Gdy zbyt często robiąc zakupy w PL drapię się po łbie patrząc na opis na pudełku i myśląc... co autor miał na myśli??. Dobie akcji parabolicznej wędzisk z grafitu 17 generacji, uzbrojonych w rezonanse i tytanowe przelotki, kołowrotków z 17 łożyskami najwyższej jakości, oczywiście wszystko do 250 pln jest to dobra i miła odmiana.Podobnie jak kołowrotki HenschelPodobnie jak wędziska muchowe i sprzęt jerkowy Broman o Dell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Choćby z ciekawości warto sprawdzić więc i ja będę monitorował wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Jak by byly fluorocarbony i przyponowki pamietaj o mnieprzyponowki sa, wedlug opisu producenta serie high end i anticurl nadaja sie do tego celu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 kuba mozliwe ze dzis z mojej wsi dostaniesz pierwsze privy w zwiazku z ta linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Kuba, będziesz miał tylko fluo, czy te w ładnym, zielonym kolorze również? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Ok, wiem troszkę więcejCeny dokładne pod koniec tygodnia poznamDowiedziałem się tyle - włókna takie jak dyneema, ale dokładnie nie wiadomo co to. Plecionki pod specyfikację niemiecką produkowane gdzieś w USA. Wytrzymałość mają realną z opisem.Pakowane po ok 120 i 275metrów.Żółte i zielone, splatane z 4 włókien.Oglądałem dzisiaj 4kilo, 8 kilo, 15 i 35 kilo.4 jakaś pajęcza nitka, 8 tak jak zwykła 10lb albo nawet mniej. 15 kilo odpowiada grubością mniej więcej 20lb. 35kilo - ponad 70lb przypomina PP 40lb, ale jest już bardzo sztywna - ogólnie odnoszę wrażenie, ze gdybyś w opisie kilogramy zamienić na lbsy to nikt by nie miał nic przeciw, sa o połowę cieńsze Robią dobre wrażenie.Z żyłek ciekawe fluorocarbony, maximy z włóknami świecącymi w ciemności w świetle UV i tym podobne cuda.I może nawet dostep do hardmono w grubościach do półtora mm <_< Także spora szansa, że będziemy mogli się forumowo zaopatrzyć w dobre linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 No to czekamy ;] Pewnie posypia się zamówienia z forum ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Na 100%. Linki warte każdej ceny. Prawdę mówiąc gdy wpadła mi w ręce byłem przekonany, że to jakiś nowatorski top produkt znanej firmy adekwatny do ceny...a tu niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Puk, puk Kuba...Co słychać w tym temacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi