Kuba Standera Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Ok, w końcu się zawziełem i potestowałem trochęTa sama plecionka 4 kilowa Broxx.Test 1Wiadro 3 litry do przelania wodą - ok 3,2 kilohttp://www.youtube.com/watch?v=H1OOE-eJG8sTest 2Wiadro 3 litry z butelką litrową zalaną po korek - minimum 4 kilo - wiaderko lekko uchylone, nie ma 3,2, za to w butelce więcej niż litr, plus masa naczyńhttp://www.youtube.com/watch?v=4iGfhCzje_YTest 3Wiadro 3 litry plus butelka 1 litr do pełna - tym razem prosto prawie idealnie, dobre 4,2 kilo w tym, do tego 2x pilkery po 150g. Utrzymuje <_< Dopiero dowieszenie 3 pilkera około 100gram zrywa linkę...http://www.youtube.com/watch?v=SxQ3HNesEuA Tyle w temacie uzyskiwania 5,5 kilo z 15 kilowej linki4 kilowa wytrzymuje kilo mniej.Albo mamy różne grawitacje albo ktoś nie wie co robi.Filmy z testów ładują się właśnie na Youtube, za chwilę wkleję pod każdym testem link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 No wreszcie jakiś film . Właśnie chciałem to zaproponować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Kuba, tyle wiader...Musi potop w domu Łowiłem tą pleciugą (8kg), rzucałem z casta Mirata. Moim zdaniem całkiem OK, skoro ani jednej cięższej trociowej nie odstrzeliłem, przy maks wyrzutach. W zaczepach czuć moc. Prostowanie kotwic też było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Popper - jeśli 15 wytrzymuje 5,5 kilo, to przez analogię 8 nie wytrzyma 3... nie wiem jak to robiłeś <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Popper - jeśli 15 wytrzymuje 5,5 kilo, to przez analogię 8 nie wytrzyma 3... nie wiem jak to robiłeś <_< Ja się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Popper - jeśli 15 wytrzymuje 5,5 kilo, to przez analogię 8 nie wytrzyma 3... nie wiem jak to robiłeś <_< Ja się nie znam Ja też, sądząc po wynikach to na Księżycu mieszkam Znaczy dobrze mówili, ponad 90km/h landem to prędkość kosmiczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Linki są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Chłopie... Ale ty brzydki jesteś*... ----*)oczywiście żart jak by się ktoś nie połapał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Chłopie... Ale ty brzydki jesteś*... ----*)oczywiście żart jak by się ktoś nie połapał A jak śmierdzę, to dopiero szok <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Ja swoją pakuję do skarpety i do pralki na program syntetyczne delikatne - zmywam ten ciu...... kolor zielony. Robiłem tak już z kilkoma firmami: PP i Stren, wszystkie żółte mocno plujące po multiku. Ta plecionka zapewne jest tak samo dobra jak każda inna, brak bycia nad wodą wielu kolegów rodzi problem odreagowania... Testy to popularne zajęcie na forum... Kuba mój kot też tak asystuje jak sprawdzam streamery i blachy w wannie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Chłopie... Ale ty brzydki jesteś*... Moja Babcia na każdego z kozią bródką mawiała diabeł. Nie taki diabeł straszny No to jestem trochę spokojniejszy o moje linki, szkoda że 4kilowej nie zamówiłem, w sumie nie miałem do czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Ja swoją pakuję do skarpety i do pralki na program syntetyczne delikatne - zmywam ten ciu...... kolor zielony. Robiłem tak już z kilkoma firmami: PP i Stren, wszystkie żółte mocno plujące po multiku. Ale dodajesz zmiękczacza, czy bez? To naprawdę działa? Bo przyznam, że ja od pewnego czasu to po prostu staram się kupować tylko białe plecionki. Właśnie dlatego, że irytuje mnie, że wszystko mam zapaćkane barwnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Ale urwał <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Ale urwał <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Ja swoją pakuję do skarpety i do pralki na program syntetyczne delikatne - zmywam ten ciu...... kolor zielony. Robiłem tak już z kilkoma firmami: PP i Stren, wszystkie żółte mocno plujące po multiku. Ale dodajesz zmiękczacza, czy bez? To naprawdę działa? Bo przyznam, że ja od pewnego czasu to po prostu staram się kupować tylko białe plecionki. Właśnie dlatego, że irytuje mnie, że wszystko mam zapaćkane barwnikiem.No dobra a co ze skarpetkami? Zielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Kamil byłeś na zlocie i poznałeś moje podejście do sprzętu. Całkiem na poważnie - piorę w mydle (płyn) plecionki. Schodzi ten pierwszy marketingowy kolor, zostaje żółty stonowany. Tak samo go dobrze widać z opadu. Miałem kiedyś Stren-a żółtego, zapaćkał mi całe łapy i Steez-a. Wk.....wiło mnie to strasznie i do pralki. Teraz robię tak z wszystkimi. Skarpeta, supeł, delikatne pranie i na multik. Idealnie się nawija i nie widzę różnicy w mocy... Jak dodasz płynu lawendy to pięknie pachnie... Poważnie - tak robię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Waldek - skarpety wychodzą wtedy w moro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Kamil byłeś na zlocie i poznałeś moje podejście do sprzętu. Całkiem na poważnie - piorę w mydle (płyn) plecionki. Schodzi ten pierwszy marketingowy kolor, zostaje żółty stonowany. Tak samo go dobrze widać z opadu. Miałem kiedyś Stren-a żółtego, zapaćkał mi całe łapy i Steez-a. Wk.....wiło mnie to strasznie i do pralki. Teraz robię tak z wszystkimi. Skarpeta, supeł, delikatne pranie i na multik. Idealnie się nawija i nie widzę różnicy w mocy... Jak dodasz płynu lawendy to pięknie pachnie... Poważnie - tak robię... To będę musiał przetestować najpierw na P-line, bo ta to ma dopiero barwnika w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Kamil a nie zapomnij żeby stare skarpetki. No chyba, że planujesz w kamasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Kamil a nie zapomnij żeby stare skarpetki. No chyba, że planujesz w kamasze Skarpetkowa bawełna bardzo ładnie usuwa stary smar także trochę tych dziurawych w dolnej szufladzie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Ok, w końcu się zawziełem i potestowałem trochęTa sama plecionka 4 kilowa Broxx.Test 1Wiadro 3 litry do przelania wodą - ok 3,2 kilohttp://www.youtube.com/watch?v=H1OOE-eJG8sTest 2Wiadro 3 litry z butelką litrową zalaną po korek - minimum 4 kilo - wiaderko lekko uchylone, nie ma 3,2, za to w butelce więcej niż litr, plus masa naczyńhttp://www.youtube.com/watch?v=4iGfhCzje_YTest 3Wiadro 3 litry plus butelka 1 litr do pełna - tym razem prosto prawie idealnie, dobre 4,2 kilo w tym, do tego 2x pilkery po 150g. Utrzymuje <_< Dopiero dowieszenie 3 pilkera około 100gram zrywa linkę...http://www.youtube.com/watch?v=SxQ3HNesEuA Tyle w temacie uzyskiwania 5,5 kilo z 15 kilowej linki4 kilowa wytrzymuje kilo mniej.Albo mamy różne grawitacje albo ktoś nie wie co robi.Filmy z testów ładują się właśnie na Youtube, za chwilę wkleję pod każdym testem link. Fajne szczotki Kuba Kocia tez tam stoi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 kotwica gamakatsu rozmiar 2 linka 8 kg wiec chyba nie jest tak całkiem źle z tą linką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Może być też tak, że linka cieńsze rozmiary ma lepsze a grubsze gorsze. Sam nie wiem - różne rzeczy się zdarzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 PsulekWeź i logicznie wytłumacz jakim cudem 0,10 wytrzymało ponad 4 kilo, a 0,20 nie wytrzymało kilo więcej? W różne rzeczy jestem w stanie uwierzyć, i nie twierdze że 15 wytrzyma pełne 15 lub więcej, dla mnie jeśli bym doszedł do 12 byłoby super i nie mam pytań. Może się nie uda - spróbuję jutro, jak sobie wiaderko duże zważę z woda, bo to trochę inna skala już jest, choć, z drugiej strony, jakby odmierzyć litrową butelką...Ale są pewne limity mojej łatwowierności i dobrej woli w uwierzeniu na słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 @Standerus z tym ktoś nie wie co robi i z tą łatwowiernością to niepotrzebnie wyskoczyłeś. Nie wciskam ludziom kitu.Kolega @Psułek wie że testuję prawie każdą plecionkę w momencie zakupu, a już kilka kupiłem. Przed chwilą trzy następne testy z 0,20/15 kg.Wyszły trochę lepiej niż poprzednio. Linka rwała się przy 7-8 kg.Metoda zbliżona do tej na filmie, tylko zamiast wiaderka ciężarki.Do podnoszenia używam ręcznej wagi sprężynowej dla zminimalizowania szarpnięć Lepsze wyniki testów prowadzą mnie do wniosku, że plecionka jest zleżała i wierzchnie warstwy są słabsze.O tym,że jest zleżała mogą świadczyć sparciałe gumki i inny kolor pierwszych zwojów. I pamiętaj, że ty sprawdzasz cieńszą plecionkę.Z moich doświadczeń z testami z PP wynika, że im grubsza plecionka tym gorzej trzyma deklarowaną wytrzymałość. PP 20 Lb miała 7-9 kg , PP 30 Lb 9-11 a PP 50 Lb juz tylko 11-13 kg. O tym, że im grubsza tym gorzej trzyma parametry świadczą również wyniki testów kolegów @Krzysiek , @Hamerhead i @Jamesty z tą samą plecionką 0,20/15 kg. Wychodziło im 8-10 kg to jest 53-66% deklarowanej wytrzymałości.U ciebie z cieńszą plecionką ten procent jest wyższy. To chyba tyle odemnie. Pozostanę przy swoim zdaniu że plecionka nie trzyma deklarowanej wytrzymałości i bardzo prawdopodobne jest że wynika to z jej wieku.Oczywiście nie zamierzam jej reklamować, nawet gdy nie będzie chętnych na zakup. Nie jest taka ostatnia.W końcu 8 kg przy takiej grubości to nie jest zły wynik.Tylko ten proces starzenia... . Ciekawe, jakie wyniki będą za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi