Rafalus Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Zamierzam wymienić kotwiczki w swoich pstrągowych i kleniowych woblerkach na haki bezzadziorowe. Nie widzi mi się jednak płacenie ponad stówki za 10 haków np Owner SBL. Wpadłem, być może na poroniony pomysł, by wykorzystać do tego celu jakieś bezzadziorowe haki muchowe. Oferta jest dosyć szeroka. Już i tak dawno pościągałem z wobków po jednej kotwicy, pozaginałem lub wyłamałem zadziory, ale pstrągi czy klenie potrafią mimo to i tak dosyć mocno pokaleczyć się przy holu o dodatkowe haki w kotwicy. Chcę przyszłym rybom oszczędzić niemiłych wrażeń, stąd te kombinacje.Ma to sens? Czy ktoś z Was taki "kniff" zastosował? Możecie udzielić jakichś wskazówek? A może nie ma to sensu?Dzięki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Są dwa problemy:- za małe oczka- oczko musi być w jednej płaszczyźnie z kolankiem haka. Tak więc łatwiej kupić gotowe, rzadko ale są, w decathlonie np. Ew możesz jakiś łącznik z drutu skręcić do haków muchowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Przerabiałem takie i podobne pomysły pod kątem pstrągów. Jeśli mam być szczery to najtańsze, najszybsze i najbardziej praktyczne rozwiązanie do jakiego doszedłem to po prostu ucięcie wymaganej liczby grotów z tradycyjnej kotwicy. Wygląda to może mało estetycznie, ale to akurat nie jest dla mnie żaden problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Polecam Decoy 10 szt za ~17 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 W Decathlonie masz haki VMC 7szt, za ok. 15pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Zamierzam wymienić kotwiczki w swoich pstrągowych i kleniowych woblerkach na haki bezzadziorowe. Nie widzi mi się jednak płacenie ponad stówki za 10 haków np Owner SBL. Wpadłem, być może na poroniony pomysł, by wykorzystać do tego celu jakieś bezzadziorowe haki muchowe. Oferta jest dosyć szeroka. Już i tak dawno pościągałem z wobków po jednej kotwicy, pozaginałem lub wyłamałem zadziory, ale pstrągi czy klenie potrafią mimo to i tak dosyć mocno pokaleczyć się przy holu o dodatkowe haki w kotwicy. Chcę przyszłym rybom oszczędzić niemiłych wrażeń, stąd te kombinacje.Ma to sens? Czy ktoś z Was taki "kniff" zastosował? Możecie udzielić jakichś wskazówek? A może nie ma to sensu?Dzięki :-)Mój szef wymienia kotwice na jakieś haki Gamataksu.Podeślę nazwę jak mi odpisze dokładne namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalus Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Mój szef wymienia kotwice na jakieś haki Gamataksu.Podeślę nazwę jak mi odpisze dokładne namiary.Bardzo proszę.Dzięki wszystkim za rzeczowe sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Gamakatsu Siwash Open Eye Hooks Nie wiem czy są bezzadziory i jaka jest cena, używa powyższych.Zadzior można usunąć, a oczko dogina kleszczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi