trout master Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Witam Kolegów. Chcę dorobić sobie zapasową szpulę do starej Daiwy ale nie wiem jakie podkładki do hamulca kupić z innych modeli lub firm.Ośka szpuli musi mieć średnicę 5.5mm i nie wiem jakie młynki i w jakich wielkościach mają taką średnicę. Gdyby ktoś posiadający wielkości 4000 i inne w górę mógł pomierzyć (prosta rzecz o ile ma się suwmiarkę), wrzucić czy opisać to w wątku to na pewno wielu posiadaczom starych modeli bardzo by to pomogło. Ja ze swojej strony bardzo dziękuję czekając na ciekawe informacje. Pozdrawiam. A.P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Arku,team daiwa x 4000 RiA ma ośkę pod szpulę o średnicy 5.00 mm. Zatem musisz poszukać chyba większe modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Dzięki. Daiwa Tournament Whisker SS1600 i Tica Libra GB 3500 mają- 4.5mm Czekamy więc na większe modele klasowych (i nie tylko ) kołowrotków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Z duzych mam tylko szimaniaka, z cienką ośką, ale z ciekawości spytam ile kosztuje dotoczenie szpuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 "Z duzych mam tylko szimaniaka, z cienką ośką, ale z ciekawości spytam ile kosztuje dotoczenie szpuli?"Z duraluminium ok 200 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Mogę pomierzyć ośkę w turku EX1000i - tylko nie jestem pewien czy Cię dobrze rozumiem - chcesz dorobić szpulkę czy/i dobrać podkładki do hamulca?Dowolne podkładki można przecież spokojnie rozwiercić do większej średnicy jeśli otwór będzie za mały?Interesuje Cię chyba średnica zewnętrzna w/w ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 @Bander, jemu chodzi o podkładki z ściętym otworem kontrujące tarcze hamulca i do kompletu resztę czyli cierne i ślizgowe. Poza tym wszelkie rozwiercanie zmniejsza płynność hamulca, tak małego elemenu nie da się łatwo i dokładnie przerobić - wystarczy 0,05mm przesunięcia osi i już będziesz miał "pływającą" pracę hamulca, a w naszym hobby ABS nie ma zastosowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 "@Bander, jemu chodzi o podkładki z ściętym otworem kontrujące tarcze hamulca i do kompletu resztę czyli cierne i ślizgowe. Poza tym wszelkie rozwiercanie zmniejsza płynność hamulca, tak małego elemenu nie da się łatwo i dokładnie przerobić - wystarczy 0,05mm przesunięcia osi i już będziesz miał "pływającą" pracę hamulca, a w naszym hobby ABS nie ma zastosowania ;)"Dokładnie. Chodzi o dobranie podkladek (zwłaszcza metalowych) z profilowanym otworem do ośki szpuli. Takie podkładki nie jest problem dorobić na laserze, ale koszt na jedna szpulkę. Teflonowe czy z Carbontexu (weglowe) sam sobie zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 @trout master, akurat na laserze CNC to ja pracuję, ale metalu to nie weźmie. Do zrobienia jest PMMA, PCV, PET, poliwęglan. Jak coś pisz na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Zmierzyłem właśnie EX1000i - fi 5mm.Przepraszam, że tak późno, nie miałem kompletnie czasu i wyleciało mi to z głowy.Niestety i tak nie pomoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Może,podaj wymiary podkładek jakie cię interesują. Edytowane 13 Lutego 2016 przez Lukas 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Podkładki typu jak z linku niżej. 3 szt metalowe a inne już sobie dorobię. Średnica 15-17mm a grubość ok 1mm. Najważniejsze jest otwór pod ośkę szpuli czyli 5.5mm http://jerkbait.pl/topic/68861-kupię-tanią-szpulę/#entry1825971 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi