Skocz do zawartości

Która kurtka?

radekg

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze nie kupiłem, wypsztykałem się z kasy i zakup odłożyłem na styczeń, ale raczej zdecyduję się na caperlana. Coś im niebieskie nie schodzą bo już promocję mają ;) Swoją drogą, ciekawe kto wymyślił tę nazwę koloru? Asfaltowy granat :D :lol:

Niebieska kurtka jest z edycji limitowanej i dostępna była tylko w sprzedaży internetowej :)

Jeszcze nie kupiłem, wypsztykałem się z kasy i zakup odłożyłem na styczeń, ale raczej zdecyduję się na caperlana. Coś im niebieskie nie schodzą bo już promocję mają ;) Swoją drogą, ciekawe kto wymyślił tę nazwę koloru? Asfaltowy granat :D :lol:

Ktoś kto ma rozbudowaną wyobraźnię;) lub specyficzne poczucie humoru.

Wracając do kurtki, dokonałem zakupu, kontraktowy gore tex podobno. Cena przystepna, ale raczej do użytku tylko wedkarskiego. Jak dojedzie to postaram się wrzucić fote.

• 1 miesiąc temu...

I ja się zastanawiam mocno nad kurtką, nawet majlowałem z kilkoma oferentami, ale ... ceny od pińcet w górę, sprawdzić nie ma za bardzo jak i dlatego chyba się zdecyduję na w miarę tanią (150 zł.) wojskową kurtałkę dlatego, że mam spodnie z tej firmy i one dają radę.

• 2 tygodnie później...

Kurtka dojechała, na razie bez wiekszych testów. Szwy podklejone, sprawia solidne wrażenie, dwie kieszenie na rzepy na wysokości piersi. Krotkiego deszczu nie puszcza.

Dla mnie spoko, do kościoła się w niej nie wybieram, a cena rekompensuje wyglad;)

post-64843-0-88135400-1517689500_thumb.jpg

Od pewnego czasu zastanawiałem się jaką kurtkę sobie kupić... wybór padł na Trapera. Swojego czasu posiadałem zimowo/jesienny kombinezon tej firmy. Złego słowa nie mogę powiedzieć. Przerabiałem Graffa. Uważam, że cena do jakości w przypadku Trapera jest na duży plus. Nigdzie nie mogłem znaleźć informacji na temat kurteczki. Znalazłem temat u nas na forum. Niestety same zapytania, zero odpowiedzi. Wziąłem ją pod lupę. Miłego oglądania

I jak kurtka? Zdążyłeś już ją w boju przetestować? :-)

Kurtka dojechała, na razie bez wiekszych testów. Szwy podklejone, sprawia solidne wrażenie, dwie kieszenie na rzepy na wysokości piersi. Krotkiego deszczu nie puszcza.

Dla mnie spoko, do kościoła się w niej nie wybieram, a cena rekompensuje wyglad;)

mam ja dwa lata. wyglada jak nowa, przeszła ciezkie testy , polecam. w tej cenie petarda

Dla mnie spoko, do kościoła się w niej nie wybieram, a cena rekompensuje wyglad

Wojtt

Ile kosztuje taka kurtka?

Edytowane przez MajKar

Dla mnie spoko, do kościoła się w niej nie wybieram, a cena rekompensuje wyglad

Wojtt

Ile kosztuje taka kurtka?

http://armyworld.pl/product-pol-1209-Kurtka-Wojskowa-Brytyjska-DPM-Desert-Gore-Tex-Oryginal-Nowa.html

Rozmiarowka jest ciekawa, na metce 180/96 i siega mi za cztery litery, a mam 182cm. W klatce ok 115 i polar wejdzie spokojnie. Chciałem dłuższą, a w klacie co najmniej rozmiar w dół. Warto wziąść to pod uwagę.

bo tam ma sięgać to kurtka wojskowa na kontrakcie a nie wędkarska kurtka do brodzenia :)

• 3 tygodnie później...

Tylko Geoff Anderson Raptor :D

Mam 2kę, kupioną tutaj używkę - cholera wie ile wcześniej używaną, jednak w moich rękach jest już od... 4 lat albo więcej i przy odpowiedniej pielęgnacji nic,nie ma prawa się z nią stać. A poza rybami chodziłem w niej do lasu, ciuchrana niemiłosiernie a nadal posiada swoje pierwotne właściwości :)

• Like 1

Tylko Geoff Anderson Raptor :D

Mam 2kę, kupioną tutaj używkę - cholera wie ile wcześniej używaną, jednak w moich rękach jest już od... 4 lat albo więcej i przy odpowiedniej pielęgnacji nic,nie ma prawa się z nią stać. A poza rybami chodziłem w niej do lasu, ciuchrana niemiłosiernie a nadal posiada swoje pierwotne właściwości :)

Niestety, Geoff poza budżetem. Na komplet kurtka i spodnie chciałbym wydać 500-600zł.

Pozdrawiam Spinnigista !

Od 2012r posiadam komplet Traper Fishing Adventure, ktory kupilem za 400pln w CW. Przez pierwsze 4 lata zero problemów, ciepły i nieprzemakalny. W okolicach 5 roku zaczął przemakac na zgięciach tj na łokciach i tyłku. Rozprułem podszewke i okazało sie że puściły podklejenia szwów. Kupiłem taśme do podklejania i poprawiłem felerne miejsca. Przez kolejny rok było ok ale niestety później podklejenia szwów zaczęły puszczać w większej ilości miejsc więc teraz komplet ten zakładam tylko w suche dni lub wtedy kiedy nie spodziewam się dużego deszczu. Myślę że te 400 zł było dobrze wydaną kasą. Obecnie ten komplet kosztuje nieco więcej nadal jednak jest wart tych pieniędzy.