Skocz do zawartości

Woblery real fish K. Słaby i nie tlyko

Rekomendowane odpowiedzi

Albo dołóż jeszcze z 6 warstw lakieru lub z 2 warstwy żywicy na koniec i wobler nabierze wyglądu 3D i zamaskuje nierówności.Ale i tak są super wykonane powodzenia w dalszej pracy.

6 wartsw lakieru moze mi lekko przeciązyc te małe wobki i stana sie juz nieco grubsze niz warcianska ukleja :) z zwycia bede cos myslal tlyko musze troche zmodernizowac suszarnie do wobkow, ale caly czas prace w toku :)

• 2 miesiące temu...

Wiele osób jeszcze o tym nie wie ale te wobki przejęte zostały od Piotrka Matusiaka, prawie od 2lat je wykonuje, przejąłem od Piotrka wszystkie modele klasyczne oprócz sumowego byczka, nie dość ze formy to jeszcze cała wiedza odnosnie tych woblerów wykonywania ich oraz tajników zawartych przy produkcji przeszły z Piotrka na mnie

post-54054-0-12650600-1460900521_thumb.jpg

post-54054-0-60585500-1460900524_thumb.jpg

post-54054-0-17653100-1460900527_thumb.jpg

post-54054-0-01130400-1460900529_thumb.jpg

• Like 1

Wiele osób jeszcze o tym nie wie ale te wobki przejęte zostały od Piotrka Matusiaka, prawie od 2lat je wykonuje, przejąłem od Piotrka wszystkie modele klasyczne oprócz sumowego byczka, nie dość ze formy to jeszcze cała wiedza odnosnie tych woblerów wykonywania ich oraz tajników zawartych przy produkcji przeszły z Piotrka na mnie

Z tej wypowiedzi wnioskuję że wykonujesz woblery za Piotrka a On sygnuje je swoim nazwiskiem.

• Like 1

ja wykonuje wobki opracowane przez Piotrka, tak jak on bo odziedziczylem formy modele i patenty, sam je sygnuje nazwiskiem "Matusiak" bo to on je opracował i ja nie chce sygnowac tego swoim nazwiskiem bo sa robione identycznie jak robił je Piotrek

na zdjęciu ktore wstawiłeś jest inna fakturka łuski oko i kolor no i przede wszystkim model woblera bo na zdjęciu jest 5,5 cm boleniowa jeszcze w starej wersji bez dodanych łuków skrzelowych i wgłębienia na wklejenie oczka, a ja jej zdjęcia u siebie nie wstawiłem więc bez sensu jest jej porównanie do modelu 6,5cm,  łuska to kwestia odbicia na folii alu, a co do strzebli potokowej to model jest przejęty takze od Piotrka z tym ze z moim malowaniem i innym rozmieszczeniem ołowiu w korpusie, co do starych modeli Piotrka które odziedziczyłem z rozmieszczeniem ołowiu nic nie jest kombinowane, ten sam materiał, te same stelaze te same rozmieszczenia z ołowiem