Skocz do zawartości

Dobry kompakt/hybryda na prezent...

patu

Rekomendowane odpowiedzi

Co byście polecili w granicy 1500PLN (plus minus parę złociszy)?

Ma to być prezent dla osoby nie koniecznie zainteresowanej przyszłą rozbudową systemu - dlatego lustro się zbiło już na samym starcie. Myślę nad Canonem G11 lub Lumixem FZ-50, tudzież jakimś Fuji. Prosiłbym o sugestie osób będących w temacie ( użytkowników, posiadaczy ), BTW, może Remek jako posiadacz modelu G coś skrobnie :mellow:?

Z góry dzięki!

Ja jeszcze gdzies mam Canona G1. W zasadzie dla kogos, kto bedzie po prostu pstrykal juz bylby wystarczajacy, gdyby nie powolnosc budzenia sie.

W dzisiejszych czasach to juz jest za wolno.

Dzis moje kroki skierowalbym w strone G11, po wczesniejszym sprawdzeniu czy aby u konkurencji nie ma jakichs ciekawych rozwiazan, np.wieksza matryca nie za bardzo przeladowana mln pixeli.

Gumo

Mam G11 jest bardzo fajny. Zrobiłem nim sporo zdjęć i narzekać raczej nie można - fajny kombajn. W G11 brakuje tylko jednej funkcji - filmów HD (są jeszcze zwykłe VGA). To uzupełnia G12 więc może warto jednak w tym kierunku?

Najbardziej jednak wkurzającą rzeczą w systemie canona serii G są ciągle zmieniające się rozmieszczenie elementów kontrolnych (na obudowie). Moim zdaniem to spowoduje w przyszłości, że wielu miłośników tegoż systemu po prostu się odwróci i pójdzie do innych producentów np. rok temu kupiłem obudowę podwodną do G11 ... z tego co widzę nie będzie pasowała do G12 - błąd.

Pozdrawiam

Remek

• 1 miesiąc temu...

Zastanawiam się nad zakupem Canona G11 vs G12 vs Lx5 vs HX1, juz od kilku dni nie mogę się zdecydować. Co wybralibyście na moim miejscu, dodam ze na fotografii nie znam się zupełnie jednak dobre zdjęcia oglądam bardzo chętnie i fajnie było by osobiście uchwyci jakieś ciekawe momenty nad woda :D