Skocz do zawartości

Wędki Savage Gear - pytania, informacje, opinie

dawcaR6

Rekomendowane odpowiedzi

Od siebie polecam tego SG 279cm c.w 3-16gram. Lowie nim zaledwie od kilku miesiecy na srodkowym odcinku Odry prawie codziennie po 3-8h i wyjalem juz na  niego okolo 50szt miarowych (25-51cm) kleni do tego 2 jazie, troche okoni i okolo 20 miarowych boleni. Najwiekszy 71cm.... Odsetek spadow podczas holu? Brak!

Ps. Ostatnio kupilem drugiego takiego samego ze wzgledu na to, ze pierwszego nieszczesliwie polamalem;/  Swietny kijek....!:)

50 "miarowych" kleni i 20 "miarowych" boleni? licząc od maja jeden bolek dziennie :)  muszę kupić taką wedkę! mój batson nic nie łowi  :(

Tak, Średnio 5-9(a niekiedy nawet kilkanaście sztuk) wyMIAROWYCH kleni podczas jednego wyjazdu. Do tego czasami jakiś bolek lub kilka bolków a czasami ani jednego, bo wiosna i latem moim celem są glownie klenie i jazie:) Ps. Mam 1,5km do Odry i łowię na niej od dziecka niemalże codziennie...   aha, a sprzęt jak wiadomo - sam ryb nie lowi:) pozdr.

Edytowane przez zander3

Wędka nie łowi sama. Kolega pisze, że jest prawie codziennie na rybach, a nie przed monitorem :)

w takim razie wierzę na słowo bo w wątku klenie i bolenie nie ma żadnego zdjęcia "miarowego" klenia i bolenia.

Pzdr. 

Edytowane przez tibhar

• 2 tygodnie później...

Mam tego 2,28/3- 18 bardzo miło go wspominam dał radę metrowemu sumkowi ,ładne szczupaki i okonie targał .Dobrze wykonany świetnie trzymał rybki ,czuły sprężysty .Poległ ale nie na rybie tylko z mojej winy . Zasmuciła mnie ta wiadomość że do produkcji wszedł nowy model i prawdopodobnie nici z naprawy mojego .Oglądałem nowego w sklepie wydaje się odrobinę szybszy ma inne przelotki .Część szczytowa z nowego nie pasuje do starego.

• 2 tygodnie później...

Używam wersji 10-40 od roku głównie do łowienia z brzegu.Po "przesiadce" ze starego Nexave  nie żałuję swojego wyboru. Dobrze radzi sobie z  przynętami gumowymi 4" - 6" , obrotówkami od 4 do 5 .,woblerami 10 -13 cm o masie powyżej 10 g .