David2k14 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) Moim zdaniem to tak. Jest delikatny, ale zapas mocy ma. I strasznie kruchy, bynajmniej u mnie bo przy zaczepie strzelil. Mówil mi doswiadczony spinningista by nie kupowac wedzisk od SG bo sa chinskie i tragiczny serwis. Zobaczymy, jak wróci Bushwhacker o ile go przyjma. Edytowane 22 Października 2015 przez David2k14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) Jeśli bardziej na lekko to może sprawdź serię Cormorana TX4: http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/cormoran-wedki-spinningowe-tx4-g5-a3-p580-k13757.html Tutaj test modelu który powinien się nadać na pstrąga i okonia: http://klubprivlace.sk/web/privlac/238-rybacka-po-praci-> googletranslate Pzdr Edytowane 22 Października 2015 przez raven88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek11 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Da radę! Co prawda nie łowię gumami tak ciężko, ale 16-to gramowej cykadzie dał radę.Spady się zdarzają ale przy małych rybkach, duże trzyma dobrze.Ugięcie kijka progresywne, wzrastające wraz z obciążeniem.Szczytówka czuła, dobrze przekazuje drgania na dolnik wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David2k14 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Shie, co to za model w tym 2 linku? Fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 TX4 Jaala 2,10 m 2-12 gr waga 110 gr, sam też go rozkminiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David2k14 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 W Polsce go nie kupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Pierwszy z brzegu link: http://allegro.pl/szybki-mocny-czuly-cormaran-tx4-210-2-12g-i5046876841.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David2k14 Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 A może Dragon Moderate 3-12g 213m ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Używam wersji 10-40 od roku głównie do łowienia z brzegu.Po "przesiadce" ze starego Nexave nie żałuję swojego wyboru. Dobrze radzi sobie z przynętami gumowymi 4" - 6" , obrotówkami od 4 do 5 .,woblerami 10 -13 cm o masie powyżej 10 g . Możesz napisać jakie jest jego realne c.w 6cali guma + ile ołowiu max? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domingo95 Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Najciężej łowiłem 20 g + herring shad 16 cm. Cięższe główki 25-35 g stosowałem do gum z kopytem 10-12,5 cm. Myślę że 25 g + 6 calowa guma to optymalny ciężar. Sprawdziłbym dokładniej , ale nie mam już tej wędki (fundusze ze sprzedaży poszły na własne projekty ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Witam, Panowie czy w waszych finezkach też tak bardzo słychać plecionke - szczególnie tu rozchodzi się o przelotke szczytową ? W moim kiju od momentu zakupu była felerna przelotka szczytowa ring przepolerowany na ostro bez promienia do zewnątrz - poszła na gwarancje, wymieniono przelotke na fuji sic i nadal dość irytująco szumi. Czy ma to związek z tym dość małą średnicą przelotki szczytowej ? Jak to wygląda w podobnych kijkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 ..........................Pierwszy kontakt z LRF wyglądam miej więcej tak: sg moc.jpg@Spigot, jak żywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramzes102 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Mam dwie Finezz-ki do 12 gr i 18 gr w 1składzie. ST Avid-y sprzedaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Michale czy nie mógł byś tego tematu bądź innego (którego uważasz za słuszny) podpiąć i zrobić to samo co zrobiłeś z kołowrotkami? Będzie mniej bałaganu w dziale spinning. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Jakie realne górne cw. Czy podbije główkę 12 g + 4 " gumisia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Castingową 12-stką rzucałem 17G i relax 3" kopyto. Z opadu było ok. Tylko Kopyto 4" a Easy Shinner 4" to dwie różne gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Ja mam ta do 18 gr w jednoskładzie ...bardzo lekka i z ze sporym zapasem mocy te 18 gr to na luzie dzwiga moze nawet 25 spokojnie z ta wersja do 12 gr tez napewno jest podobnie Przelotka szczytowa trochę szumi to fakt ale ja sie od tego wyłączam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Mam tą do 25 g i też ma ogromny zapas mocy z tam też pytanie o 12 bo mam dylemat czy 12 czy 18. Ale już wiem 12 będzie spoko. Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Mając do wyboru dwie Finezzy wybrałbym ML i MH. M-ka wtedy nie ma zastosowania. Chyba, że do wyboru byłaby tylko jedna... wtedy tylko M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Moze ktos opisze swoje wrazenia z wersja 21g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) Wrażenia jak najbardziej pozytywne, bardzo czuły szczyt niemalże jak w wklejance, w dole spory zapas mocy a cw powiedziałbym mocno niedoszacoeane (25 g plus 4" ogarnia z powodzeniem).Jedyny minus z którym się borykam to kij z racji w miarę krótkiej i dzielonej rękojeści przy dl.2.5m niestety leci na pysk. Na rok 2016 seria Finesse powiększy się o modele do 16 i 18 g i napewno któraś z nich nieomieszkam sobie zakupić. Edytowane 30 Listopada 2015 przez woyciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 A moglbys kolego wrzucic fotki z ugięcia tego kijka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 http://jerkbait.pl/topic/50549-okonie-2015/page-44 na tej stronie masz filmik z holem okonia 43 cm i tam widać jak wędka pracuje pod obciążeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczko Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Mam dwie Finezz-ki do 12 gr i 18 gr w 1składzie. ST Avid-y sprzedaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi