Skocz do zawartości

Wędki Savage Gear - pytania, informacje, opinie

dawcaR6

Rekomendowane odpowiedzi

stoje przed wyborem finezki lub lrf pod okonia jakos mnie ciagnie do finezki poniewaz nie ma ona wklejki ale z drugiej strony podoba mi sie praca tego lrf na YT jest sproo filmikow z tym drugim natomiast finezki za bardzo nie mgoe znalezc moglibyscie doradzic co epiej wybrac pod okonie ? na pewno bede lowil na BT roznego rodzaju jigi i mniejsze woblery 

ma ktoś z was serie 2 ? (xlnt2)

jakimi ciężarami się najlepiej rzuca tymi 3 modelami ?? (czy mają realnie podane c.w. )

chodzi mi o górną i dolną granicę

1) SG Bushwhacker XLNT2 213cm 15-50g - 2sec

2) SG Bushwhacker XLNT2 243cm 15-40g - 2sec

3) SG Bushwhacker XLNT2 213cm 10-40g - 2sec

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Kije fajne ale jak macałem akurat ten model to wolałbym WRS-A St.Croix jako szybki uniwersał na rzekę.

Dzięki, ale moim zdaniem WRS90MHF2 w cenie około 900zł to kiszka. Za 600-700zł była by godna uwagi (moja subiektywna opinia). Niewiele dokładam do WildRivera i mam dużo lepszego AVS90MHF2 (tutaj jestem wstanie  wydać tyle ile jest warta). Miałem okazję obejrzeć te dwie wędki i trudno będzie mnie przekonać do WRS-a.  Pytałem o SG ponieważ planuję wydać 600-700zł za fabryczną/nową wędkę i nic więcej. Powyżej tej kwoty idę w kręcenie blanków pod siebie.

No nic, poczekam do targów lub znajdę SG w jakimś sklepie.

Pozdr.

Cześć wszystkim!

Strasznie miało informacji jest na temat tych kijów w internecie. Jedyną informacją jest test na fishing-test.pl, gdzie kij jest ogólnie opisany jako bardzo dobry. Ja chciałbym zapoznać się z opinią waszą, a nie możliwie że sponsorowanego serwisu wędkarskiego.

Czy kij ten jest wart swojej kasy? Podałem gramaturę 2-12g która jest nowością na ten sezon, ale podałem specjalnie gdyż to właśnie ten kij chce kupić pod finezyjne łowienie kleni, jazi i pstrągów, małymi woblerami typu smużaki, obrotówkami w rozmiarze do 2 oraz zwykłymi woblerami tonącymi.

Jeżeli ktokolwiek z was miał ten kij w innej gramaturze, również proszę o opinię na jego temat. Kij kosztował będzie ok 650 zł i jak na fabrykę to trochę. Nie mam dostępu do kija w swoim mieście (Rzeszów).

Z góry dzięki za informację ! :)

Skoro kijek jest nowością na ten sezon to miarodajne opinie mogą się pojawić dopiero przy końcunsezonu. Wydaje się więc iż masz alternatywę sam go kupisz przetestujesz lub kupisz coś innego sprawdzonego

Wędka to nie kołowrotek, żeby zdać dobrą opinie nie potrzeba miesięcy...