Skocz do zawartości

Wędki Savage Gear - pytania, informacje, opinie

dawcaR6

Rekomendowane odpowiedzi

Savager Custom Predator Fast Shad 2.58m 3-16g

Witam ,panowie czy ktoś miał już ten kij w ręku ,czy na pewno nadaje się do jigowania , jaką ma akcje, (jest bardziej sztywniejszy czy raczej cieplejszy ) ?

Waszym zdaniem nadaje się na sandacza na lekko, czy bardziej pod okonia na ciężko ?

Jakie jest wasze ogólne wrażenie ,opinia?

Poszukuje opinii ponieważ jestem poważnie  zainteresowany kupnem ,a w promieniu 150km. nie mam możliwości dotknięcia tego spinningu.

Dziękuję z góry za pomoc.

Witam panowie jako, że jestem już szczęśliwym posiadaczem dwóch kijów Savage Gear, bushwhacker xlnt2 i MPP, z których jestem bardzo zadowolony to przymierzam się do kupna trzeciego (wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia;-). I dlatego mam pytanie czy może ktoś posiada Savage Gear Finezze 5-21g 251cm i mógłby mi powiedzieć jak mu się ten kijek sprawuje,  czy jest wart swojej ceny, oraz ogólne wrażenia itd.;-)

Dziś dostałem nowość na ten rok od SG czyli Custom Coastal cw 2-12g. Kij świetny jeżeli chodzi o klenie, jazie i pstrągi, jednak kij przyszedł do sklepu od SG w stanie używanym...

Co się dzieje z tymi firmami? Cała górna część kija obdarta, lakier na omotkach zmatowiały... Ślepy by zauważył że kij jest używany. Ktoś to miał kupić za prawie 700 zł? Jaja sobie robią z klientów...

Kij został zwrócony do SG, zobaczym co powiedzą.

Edytowane przez wilu

A można kolego zapytać w jakim sklepie go zamawiałeś ?

A czasami lepiej jest kupić kij bezpośrednio w sklepie mimo tego, że jest trochę droższy. Ale przynajmniej można na żywo ocenić stan sprzętu. Bo zawsze można trafić na kij powystawowy, który był testowany przez wielu potencjalnych nabywców w sklepie. A sam widziałem, że nie które testy są dość drastyczne.

Pozdrawiam i życzę więcej szczęścia przy kolejnych zakupach;-)

A można kolego zapytać w jakim sklepie go zamawiałeś ?

A czasami lepiej jest kupić kij bezpośrednio w sklepie mimo tego, że jest trochę droższy. Ale przynajmniej można na żywo ocenić stan sprzętu. Bo zawsze można trafić na kij powystawowy, który był testowany przez wielu potencjalnych nabywców w sklepie. A sam widziałem, że nie które testy są dość drastyczne.

Pozdrawiam i życzę więcej szczęścia przy kolejnych zakupach;-)

W sklepie w mojej miejscowości. Nazwy nie będę podawał bo to nie istotne, gdyż kij przyszedł prosto od producenta. Po telefonie do przedstawiciela pracownik sklepu otrzymał informację "Co mnie to ku**a obchodzi" i weż tu żyj w tym kraju :)

Bezpośrednio u SG mam kupić? tak to się chyba nie da :) Ten kij dziwne żeby był powystawowy bo to nowość 2016, ale obstawiam że to z jakiś zagranicznych targów przyszło. Po kontakcie z SG otrzymalem informację że kije przychodzą bezpośrednio z magazynu w Danii.

Ostatnio szczęścia to mi brakuje. Jeszcze afera z Daiwą na choryzoncie, będzie wyjaśniana na najbliższych targach w Poznaniu.

Pech mnie prześladuje :)

Też chciałem zakupić sobie LRF'a pod okonie..Ale sprzedawca w wędkarskim szczerze mi go odradził, nie pod względem samej wędki lecz producenta i problemów z gwarancją. Przytoczył mi przykład klienta, który na wymianę kijka czekał dobre 4 miesiące.

Dlatego kupię mikado na okonia.Ostatnio z mojej winy złamałem inazumę.Wysłałem do serwisu,po niecałym tygodniu przesyłka z powrotem w domu.Myślę nie uznali gwarancji i odesłali...otwieram a tu nowy egzemplarz!!!Bardzo miła niespodzianka i zdziwko że tak mega szybko.Pod kątem serwisu Mikado wypada naprawdę mega,szczerze polecam!!!

Gość Kontemplator

Mają kije za 500-1000? :o

Pewnie, że mają. Nawet powyżej 1000zł. Nie wiem czemu kolega tak wrogo nastawiony wobec tej firmy, ale jak dla mnie wklejki mikado to nr 1 jeśli chodzi o ten typ wędek na rynku.