Bachamut Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 łowi już ktoś sg black savage drop shot 5-18g ? bo zastanawiam się nad kupnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irigi Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 mam pytanie: którą byście wybrali jak byście mieli możliwość wyboru: SG Parabellum 0-5g 190cm czy SG Parabellum CC 0-5g 190cm? i dlaczego, jeżeli można zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 CC gdyż serwis ma zapasowe elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irigi Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 CC gdyż serwis ma zapasowe elementy Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 @irigi, wybierz ten który Ci bardziej podpasuje i ma prościej wklejone przelotki Nie mniej zacne wędeczki, pod szczupakiem pod wymiar gną się pod sam dolnik i dają mega dużo frajdy podczas łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Jak w temacie,miał może ktoś do czynienia z tym kijkiem SAVAGE GEAR CUSTOM UL SPIN 2.21 3-10g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) http://blog.pleciona.pl/test-wedki-mpp-od-savage-gear/ Tutaj jest test tego kija, mam go i generalnie potwierdzam to, co napisali-górna granica to ok 40g, pozniej robi sie juz nie komfortowo i czuć ze kij ma dosc. Mi osobiście najlepiej łowi sie z obciążeniem 25-30g. Natomiast co do samego łowienia to bardzo dobrze trzyma rybę i super sprawdza sie pod szczupaka i dużego okonia. Pod sandacza zdecydowanie za miękki. Wg mnie w tej cenie trudno o konkurencje dla tego kija Edytowane 14 Marca 2016 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaTeRR Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Witam zlamalem dzis mojego Savage Gear Parabellum 3-16 do wymiany caly sklad czy ktos orientuje sie czy dostane to bezposrednio z savage czy raczej bedzie to drogi interes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 To stara Parabellka czy nowa CC? Jak stara to kiepsko to widzę. Jak złamałem swoją rok temu to dystrybutor mówił, ze są niedostępne składy szczytowe i już prawdopodobnie nie będzie. Mimo to kolejka zapisanych na nie długa. Jeśli to nowa CC to moze jest szansa... Trzeba pytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) A może po prostu zadaj to pytanie dystrybutorowi firmy, najprędzej będzie znał odpowiedź... Edytowane 20 Marca 2016 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Witam zlamalem dzis mojego savage do wymiany caly sklad czy ktos orientuje sie czy dostane to bezposrednio z savage czy raczej bedzie to drogi interesJa złamałem szczytową w moim 3 częsciowym 2-12 g i serwis mi przysłał bez problemu nową za około 100 zł z przesyłką.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Wejdź na stronę SG i sprawdź kto jest dystrybutorem sprzętu w twoim regionie zamieszkania. Następnie wyślij maila do goscia z zapytaniem i już będziesz wiedział wszystko.Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaTeRR Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Dzieki wszystkim za odp pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbuz1989 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Ktoś mi powie coś na temat tego kija ?? Custom Predator-SG Custom Predator 258cm 7-23g - 2sec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbuz1989 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Custom Predator-SG Custom Predator 258cm 7-23g - 2secKupiony 590 zł , jak dla mnie idealny kijek na rzekę , taki jak lubię sztywny i mocny .Dzisiaj byłem na testach cerebuszka 5 g i 7 cm pod okonia . idealnie czuć każdy kamyk , roślinność.Jutro WISEŁKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 SG finezze 202cm 4-18g Witam,ostatnio na ebey, kupilem kij jak wyzej. Kij kupilem, jako nowy . Jako ze,( od tego samego sprzedajacego), kupilem inny kij , ten postanowilem sprzedac. Wystawilem go na naszym forum. Kolega ktory chcial kupic ten kij mial pytania o stan przelotek, czy rowno wklejone, nie kilkajace ,brak rysek.Ja nic takiego nie widzialem, ale dalem gwarancje zwrotu pieniedzy , jesli by tak bylo.Kij dotarl do kolegi, z wygladem zewnetrznym bylo wszystko ok. I tu sie zaczyna pytanie. Kolega stwierdzil ze kij ma 9 przelotek zamiast 8. Srednice przelotek ( porownal kij z kijem kolegi) sa innej srednicy. Czy posiadacze tego kija, mozecie podac liczbe przelotek i ich srednice? Jak sie na przyszlosc ochronic( jesli to podrobka) przed takimi zakupami, Kij ktory kupilem , dla mnie wygladal na 100% orginalny. Nie mialem mozliwosci porownania z takim samym. Nigdy sam bym nie wpadl na pomysl ( pewnie jak wiekszosc) liczenia i mierzenia srednic przelotek. Glupio sie czuje jako sprzedajacy.KIj wystawilem w dobrej wierze. Na razie kij jest w Polsce i nie moge zmierzyc przelotek. Bede wdzieczny posiadaczom tego modelu o odpowiedz. Byc moze odezwie sie przedstawiciel SG na Polske. Sam jestem posiadaczem (zadowolonym) czterech (chyba) kiji SG. Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam, Adam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Może inna seria ... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Chinczyk na tasmie się pomylil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczko Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) Potwierdzam, porównywałem z moim SG F 2,02 4-18 u mnie tunel z 4 przelotek u kolegi z 5, przelotki dziwnie rozmieszczone, jakby ktoś próbował zmienić akcję...dziwna sprawa. Kija kolegi widziałem tylko na fotce i detali takich ja omotki itp nie udało się dostrzec, ale na pewno rozmieszczenie przelotek w części szczytowej zgoła odmienne niż w moim jak i kolegi kiju Edytowane 31 Marca 2016 przez kuczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Warto porównać kije z rożnych roczników.Czasem pod ta sama nazwą i modelem producenci sprzedają przez kilka lat modernizowane kije.Kiedyś tak miałem tylko z muchówką ... identyczny blank, uchwyt, omotki, opis .. a przelotki rozstawem i rozmiarem się różniły, wejściowa całkiem inna.Pytałem producenta o co chodzi ... odpisał ze po prostu poprawili specing.Gdy dostałem z serwisu na wymianę nowy element wędki który się złamał, opis się zgadzał (długość, klasa) a kolor przelotek inny i rozstaw też.Tak wiec może masz po prostu z innego rocznika albo innej serii, a nie podróbkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) Witam. Tytułowa wędka trafiła do mnie. Na początku również zakładałem możliwość o której napisał kolega Archanioł, jednak po porównaniu zdjęć w internecie oraz egzemplarza kolegi Kuczko stwierdzam, że nie ma możliwości, aby była to oryginalna część szczytowa od tego kijka. Pierwsza przelotka w części szczytowej ma tutaj bowiem średnicę jedynie 7 mm, a nawet w systemie przelotek Control Coil (którego nawiasem mówiąc ta wędka według mojej wiedzy nigdy nie miała) średnica pierwszej przelotki w części szczytowej to 8 mm. Po uzbrojeniu kija różnica pomiędzy wysokością i średnicą przelotki wejściowej, a pierwszej przelotki w części szczytowej jest bardzo duża i powoduje nienaturalną krzywiznę linki po uzbrojeniu wędki. Dodatkowo dochodzi fakt, iż Finezze 202 cm zawsze miała 8, a nie jak tu 9 przelotek. Kolejna sprawa to bardzo duża średnica przelotki szczytowej w porównaniu do pozostałych przelotek. Moim zdaniem wędka ma część szczytową pochodzącą od innej długości (np. skrócona o dwie przelotki część szczytowa od 250 cm Finezze - ta wersja wydaje mi się najbardziej prawdopodobna), albo jest to podróbka. Edytowane 31 Marca 2016 przez raven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Składak z Niemiec... czyli coś nowego?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Polska rynkiem klasy C dla kapitału z zagranicy. Doprawdy, zastanawiająca nowość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perez123 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Witam, może ktoś z użytkowników Savage Gear Parabellum 3-16, podać długość dolnika, od środka stopki kołowrotka.Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Witam, może ktoś z użytkowników Savage Gear Parabellum 3-16, podać długość dolnika, od środka stopki kołowrotka.Dzięki z góry. Masz odpowiedź w tym temacie kilka stron wcześniej:http://jerkbait.pl/topic/69237-w%C4%99dki-savage-gear-pytania-informacje-na-temat-tego-producenta/page-22#entry1831520 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi