Skocz do zawartości

Wędki Savage Gear - pytania, informacje, opinie

dawcaR6

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, a co sądzicie o zakupie Savage Gear MPP Soft Lure 10-30g? Łowienie przede wszystkim rzeka, okonie, szczupak jakiś się trafi, czasami kleń. Gumy 8-10cm, do tego jakieś Salmo 5-7cm, obrotówki maks do 2ki rozmiar.

Edytowane przez mav3rick

• 4 tygodnie później...

Z SG miałem travela  readrunnera 3-18 gr. I ogólnie fajny kijek.Czar jednak prysł po ponad roku od kupna gdy przy zimowych ogledzinach na sucho w domu pękł blank sam z siebie.Możliwe że wcześniej dostał przynętą :/ No cóż zdarza się. Najgorsze jest to że już tego modelu nie robią i o kupnie tej części z serwisu mogę zapomnieć. Wedki z SG po takich doświadczeniach już nie kupię a było w planie :/

Prawie dwa miesiace temu zlamalem parabellum cc. Sklep polecial ostro w ch... robiac mnie w konia ze ja wyslal, a czekal na przedstawiciela bo mu jak przyznal, szkoda bylo kasy na kuriera. Rece opadaja. Dostalem kijek z powrotem... z krzywa przelotka i miekkim lakierem na omotce. Kierownik serwisu z rozbrajajaca szczeroscia przyznal ze poczekam do miesiaca bo juz nie ma szczytowek i glowy nie da ze przyjdzie idealna. Pomozcie, bo nie wiem co zrobic.

Gdzie jest kontrola jakosci? Kto przepuszcza takie buble? Dlaczego placac 350 zl za kij slysze od kierownka ze on mi nie gwarantuje ze za miesiac dostane idealny sklad?

• Like 1

Koledzy, a co sądzicie o zakupie Savage Gear MPP Soft Lure 10-30g? Łowienie przede wszystkim rzeka, okonie, szczupak jakiś się trafi, czasami kleń. Gumy 8-10cm, do tego jakieś Salmo 5-7cm, obrotówki maks do 2ki rozmiar.

Miałem kiedyś MPP Soft Lurę 2,74 10-30... Bardzo lekki kijek, ale jest to wklejanka. Tak jak krótsze MPP, która nią są wklejką bardzo mi leżą, tak ten jakoś nie odchodził i go sprzedałem po 3 miesiącach...

Także musisz koniecznie go sprawdzić.

Ja od początku maja używam SG Titanium Spin 2.75m 7-25g rzuty, akcja i praca pod rybą jak najbardziej mi odpowiada i jestem bardzo zadowolony, nie mam zamiaru zmieniać. Trochę krzywo wklejone dwie przelotki ale to masówka więc czego się spodziewać. Nie jest traktowany jak jajko, oberwał parę razy wobkiem w blank, a raz wobek przyładował zdrowo i żadnych uszkodzeń. Oby tak dalej :)

• Like 1

Adrian płacąc  około 500 zł za kij akceptujesz krzywo wklejone przelotki? Jak dla mnie to niedopuszczalne, ok, jakby kij kosztował 150 to może bym przyknał oko, ale wątpie, wydajemy nasze ciężko zarobione pieniążki za coś co jest niedopracowane?
Jak dla mnie to przymykanie oka na niedoróbki powoduje że kontrola jakości kładzie chu*a na swojej robocie i przez to właśnie trafiają do nas niedoróbki.

Ogółem to jestem wpieniony bo ponad 2 miesiące jestem bez kija i bez hajsu. W poniedziałek sklep dzwoni do serwisu, sam też skrobnąłem maila, ciekawe co powie serwis.
Jak sie wku* to ich obsmaruje na fb, zobaczymy jak sie wtedy zorganizują. :D

Jak tylko pojawiła się na polskim rynku seria parabellum chciałem kupić model 2,79m 3-16g. Zamówiłem kij przez internet, na moje szczęście sprzedawca był, że tak powiem z prawdziwego zdarzenia i poinformował mnie, że niestety z dwóch sztuk jakie ma na stanie oba mają defekt w postaci krzywo osadzonych przelotek,co sam dopiero przed pakowaniem zauważył.

Zrezygnowałem z kija gdyż w premierowej serii takie niedoróbki to jawne kpiny z potencjalnego klienta.

Skoro już na samym starcie wypuszczali takie kwiatki to widać mają klienta w głębokim poważaniu.

Miałem kiedyś MPP Soft Lurę 2,74 10-30... Bardzo lekki kijek, ale jest to wklejanka. Tak jak krótsze MPP, która nią są wklejką bardzo mi leżą, tak ten jakoś nie odchodził i go sprzedałem po 3 miesiącach...

Także musisz koniecznie go sprawdzić.

Na następny dzień po moim poście stałem się właścicielem tego kija. Jak dla mnie bomba, praktycznie zero wypięć, lekki i czuły. Dla mnie ogromny skok zważywszy na fakt, że przeszedłem z Catany na tego patyka.

• 2 tygodnie później...

Na następny dzień po moim poście stałem się właścicielem tego kija. Jak dla mnie bomba, praktycznie zero wypięć, lekki i czuły. Dla mnie ogromny skok zważywszy na fakt, że przeszedłem z Catany na tego patyka.

Potwierdzam, że to fajny kij. Używałem do opadu i sprawdzał się całkiem nieźle. Dodam tylko, że 2,74 10-30 na pewno nie jest wklejanką... ;)

• 1 miesiąc temu...

Adrian płacąc  około 500 zł za kij akceptujesz krzywo wklejone przelotki? Jak dla mnie to niedopuszczalne, ok, jakby kij kosztował 150 to może bym przyknał oko, ale wątpie, wydajemy nasze ciężko zarobione pieniążki za coś co jest niedopracowane?

Jak dla mnie to przymykanie oka na niedoróbki powoduje że kontrola jakości kładzie chu*a na swojej robocie i przez to właśnie trafiają do nas niedoróbki.

Ogółem to jestem wpieniony bo ponad 2 miesiące jestem bez kija i bez hajsu. W poniedziałek sklep dzwoni do serwisu, sam też skrobnąłem maila, ciekawe co powie serwis.

Jak sie wku* to ich obsmaruje na fb, zobaczymy jak sie wtedy zorganizują. :D

Hmm mam st.Croixa Avida i też ma krzywe przelotki, głupia sprawa ale znajomy ma 2 Avidy z tą samą dolegliwością :D Firmy chyba przyzwyczajają nas do niedokładności w produkcji