Skocz do zawartości

Wędki Savage Gear - pytania, informacje, opinie

dawcaR6

Rekomendowane odpowiedzi

Nas

Hmm mam st.Croixa Avida i też ma krzywe przelotki, głupia sprawa ale znajomy ma 2 Avidy z tą samą dolegliwością :D Firmy chyba przyzwyczajają nas do niedokładności w produkcji 

Nas? chyba nas Polaków bo wątpię żeby na swój rynek coś takiego wypuściły ...Ja bym takiego kija nie przyjął za taka kasę .. Już wole rodzime produkcje z niższej półki lub sam sobie złożyć kij ....

Nas

Nas? chyba nas Polaków bo wątpię żeby na swój rynek coś takiego wypuściły ...Ja bym takiego kija nie przyjął za taka kasę .. Już wole rodzime produkcje z niższej półki lub sam sobie złożyć kij ....

I tu się zgadzamy w 100%

Osobiście nawet kupując szczoteczkę do zębów sprawdzam,czy

ma równo osadzone włosie.  ;) 

Znam jednak gościa,który zakupił borona z koślawą szczytówką

i nadal publicznie wychwala wędzisko i producenta. ???

• Like 1

Czesc, moze kogos zainteresuje opinie o savage gear black savage spin 231cm cw 9-32g. Kupilem w sobote. Jeden wyjazd na sandacza. Miejsce rzeke Lek w nl. Przynety cannibale w rozmiarach 10 I 12cm na glowkach 12 I 14g. Nawinieta plecionka 9kg. Lowilem z brzegu. Po rozpakowaniu wedki troche sie obawialem jak sobie poradzi na rzece. Wydaje sie delikatna ale dala rade. Jest szybka, bardzo ladnie pracuje. Dobrze amortyzuje odjazdy ryby. Jest bardzo czula. Pierwszego zacialem szczupaka +80cm. Doslownie skubnal przynete. Po krotkiej walce wyladowal na brzegu a ja pozbylem sie obaw zwiazanych z delikatnoscia wedki. Wyholowalem jeszcze 3 sandacze. Doskonale czulem kazde branie. Doskonale czulem strukture dna. Kazdy kamyczek, kazda kepe zielska. I na koniec ciekawostka. Holujac sandaczyka takiego 35cm dziabnal go szczupak. Taki na oko 110cm. Dlugo nie chcial go puscic. Trzymal dobre pare minut I wedka doskonale sobie radzila z jego odjazdami. W koncu puscil a pokiereszowany sandaczyk wrocil do wody. Polecam te wedke i wlasnie przymierzam sie do kupna nastepnej 251cm cw 20-60g

Edytowane przez raist

Sandacz przeżył kilka minut szarpania ostrymi jak żyletka zębami szczupaka i do tego wrócił do wody? Nasze krajowe u niektórych nie wytrzymują 3 minut holu i umierają... Zawsze sądziłem, że zed to bardzo delikatna ryba.

Oj grubo...  :rolleyes:

• 2 tygodnie później...

Adrian płacąc  około 500 zł za kij akceptujesz krzywo wklejone przelotki? Jak dla mnie to niedopuszczalne, ok, jakby kij kosztował 150 to może bym przyknał oko, ale wątpie, wydajemy nasze ciężko zarobione pieniążki za coś co jest niedopracowane?

Jak dla mnie to przymykanie oka na niedoróbki powoduje że kontrola jakości kładzie chu*a na swojej robocie i przez to właśnie trafiają do nas niedoróbki.

Ogółem to jestem wpieniony bo ponad 2 miesiące jestem bez kija i bez hajsu. W poniedziałek sklep dzwoni do serwisu, sam też skrobnąłem maila, ciekawe co powie serwis.

Jak sie wku* to ich obsmaruje na fb, zobaczymy jak sie wtedy zorganizują. :D

W pełni się z tobą zgadzam

Od siebie polecam wędkę Black Savage 2-7g. Cw deczko zaniżone, ale praca kijka na prawdę ładna.

Wyholowałem nim dziś 17 okoni i przyłów w postaci  2 szczupaczków 56cm, i 48cm. Nie zrobiły na kiju wrażenia, a walka była przednia.

Co do patyka, wykonany jest przyzwoicie, przelotki prosto wklejone, a chwyt jest naprawdę wygodny. Nie żałuję przesiadki z mikado sicario.

Edytowane przez nitro

Mam wersję 0-7g  i różni się przelotkami a tym samym wagą.

Ich rozmieszczenie też jest inne co wpływa na pracę kija. Ja zauważyłem, że wersja CC jest deczko szybsza od tej starszej (ale to jak najbardziej na plus).

Edytowane przez Qcyk

Ja mam ,trzy częsciowy,zarąbisty kij na rzekę na klenia /jazia,okonia,delikatny ale zapas mocy w dolniku ma niezły...niestety miałem go tylko 2 razy na rzece i nie zdążyłem go przetestować należycie,jeszcze to będe robił teraz we wrzesniu, zaczynam urlop wiec przejdzie mam nadzieję test na Odrze... ;)

SG finezze 202cm 4-18g

Witam,ostatnio na ebey, kupilem kij jak wyzej. Kij kupilem, jako nowy . Jako ze,( od tego samego sprzedajacego), kupilem inny kij , ten postanowilem sprzedac. Wystawilem go na naszym forum. Kolega ktory chcial kupic ten kij mial pytania o stan przelotek, czy rowno wklejone, nie kilkajace ,brak rysek.Ja nic takiego nie widzialem, ale dalem gwarancje zwrotu pieniedzy , jesli by tak bylo.Kij dotarl do kolegi, z wygladem zewnetrznym bylo wszystko ok. I tu sie zaczyna pytanie. Kolega stwierdzil ze kij ma 9 przelotek zamiast 8. Srednice przelotek ( porownal kij z kijem kolegi) sa innej srednicy. Czy posiadacze tego kija,  mozecie podac  liczbe przelotek i ich srednice? Jak sie na przyszlosc ochronic( jesli to podrobka) przed takimi zakupami, Kij ktory kupilem , dla mnie wygladal na 100% orginalny. Nie mialem  mozliwosci porownania z takim samym. Nigdy sam bym nie wpadl na pomysl ( pewnie jak wiekszosc) liczenia i mierzenia srednic przelotek. Glupio sie czuje jako sprzedajacy.KIj wystawilem w dobrej wierze. Na razie kij jest w Polsce i nie moge zmierzyc przelotek. Bede wdzieczny posiadaczom tego modelu o odpowiedz. Byc moze odezwie sie przedstawiciel SG na Polske. Sam jestem posiadaczem (zadowolonym) czterech (chyba) kiji SG. Z gory dziekuje za odpowiedz.  Pozdrawiam, Adam. :)

W jednym ze sklepów spotkałem się z dwoma wersjami tego kija Finezze 4-18 g. starsza wersja jest uzbrojona jest w 8 przelotek drobniejszych a nowsza ma przelotki antysplątaniowe a la Fuji system K. Nawet pokrowce są inne. Stąd jest różnica. Która wersja lepsza? Kto wie. Nowsza wersja może o 1 g pokaże opad mniej czule czyli załóżmy nie od główki 5 g a 6-7 g.

• Like 1

• 2 tygodnie później...