norbas29 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) Po tym jak dobre wrażenie zrobił na mnie black savage do 7 gr zamówiłem w ciemno Black Savage do 20 gr i nie zawiodłem się.Wędka bardzo fajna tylko troche dziwi mnie wielkość przelotki startowej która jest taka sam zarówno w tym do 7,20 jak i 32 gr (12mm) Ktoś jest w stanie powiedzieć co ma na celu przelotka startowa 12mm w kiju do 32 gr gdzie z założenia do takiego kija stosuje się kołowrotki w rozmiarze 3-4 tys? Edytowane 22 Listopada 2016 przez norbas29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prewwit Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 norbas29 jaki jest realny cw. tej wędki do 20g. Jakie ugięcie ma kijek pod rybą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbas29 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 W moim odczuciu komfort zaczyna się od 5 gr plus guma 3 cale a kończy na 10 gr plus jakiś slim 4 cale, zależy jak głęboko łowisz .Mam go od kilku dni, kupiony z myślą o szczupaku na lekko. Na razie był raz nad wodą niestety ryby nie dopisały, ale kijek fajny o szczytowej akcji dość delikatnej szczytówce , pod obciążeniem zaczyna głębiej pracować.Postaram się wrzucić jakieś zdjęcia ugięcia do JBU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prewwit Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 W moim odczuciu komfort zaczyna się od 5 gr plus guma 3 cale a kończy na 10 gr plus jakiś slim 4 cale, zależy jak głęboko łowisz .Mam go od kilku dni, kupiony z myślą o szczupaku na lekko. Na razie był raz nad wodą niestety ryby nie dopisały, ale kijek fajny o szczytowej akcji dość delikatnej szczytówce , pod obciążeniem zaczyna głębiej pracować.Postaram się wrzucić jakieś zdjęcia ugięcia do JBU.Piszesz o wyrzucie czy o prowadzeniu gumy w wodzie, czy o obu tych rzeczach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Po tym jak dobre wrażenie zrobił na mnie black savage do 7 gr zamówiłem w ciemno Black Savage do 20 gr i nie zawiodłem się.Wędka bardzo fajna tylko troche dziwi mnie wielkość przelotki startowej która jest taka sam zarówno w tym do 7,20 jak i 32 gr (12mm) Ktoś jest w stanie powiedzieć co ma na celu przelotka startowa 12mm w kiju do 32 gr gdzie z założenia do takiego kija stosuje się kołowrotki w rozmiarze 3-4 tys?Moze sa to kijki dedykowane pod dropa,kolega mial 2 szt innej firmy i wejsciowe malutkie,ale opis byl wlasnie do tej metody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbas29 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 "Black Savage Spin zawiera cztery kije z przeznaczeniem do szeroko pojętego spinningu, pokrywające swym zakresem pełne spektrum wymagań tej metody. Od pstrągowego modelu 198cm i wyrzucie 2-7g, charakteryzującego się, jako jedyny w serii, akcją medium, aż do modelu o długości 251cm i ciężarze wyrzutu 20-60g.Black Savage Jerk to dwa kije dla entuzjastów cięższego castingu. Te niespełna dwu metrowe, jednoskładowe kije o akcji fast, to doskonała broń na konkretne szczupakiBlack Savage Dropshot również składa się z dwóch wędzisk z przeznaczeniem do metody drop shot. Oba charakteryzują się akcją fast i dwuskładową konstrukcją. Zgodnie z przeznaczeniem tych kijów szczytówka ma jaskrawy kolor, pozwalający na pełną kontrolę nad przynętą i łatwą detekcję brań. Istotne jest to, że szczytówka nie jest wklejanką a jej jaskrawy kolor jest również matowy i nie odbija refleksów od słońca." Moje patyki są z serii Black Savage spin.Swoją drogą ciekawe jak są zbrojone te 20-60g i te z serii Dropshot .Może ktoś posiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prewwit Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Dziś w sklepie oglądałem ten do 18gram dropshot i moją uwagę zwróciła mała pierwsza przelotka, pewnie trochę skraca rzuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomFil Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Ja mam starszą wersje drop shot xlnt 270 7-25g.Fajny kijek,czuć i widać opad przynęt bardzo fajnie na tym kijku.Końcowe przelotki Sea Guide a więc nie są złe.Pod większym ugięcim nie widać przesztywnienia blanku z wklejaną pełną szczytówką(bolączka większość wklejek).Kij mam ok 4 lata i nic mu nie dolega.Uchwyt od Fuji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomFil Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Największa rybka wyciągnięta na ten kijek to szczupły 80cm i to ślizgiem na brzeg bez podbieraka a więc dobra rekomendacja dla tego kijka.Kij bardzo dobrze trzyma rybki ,czy to szczupły czy sandał czy okonek a łowie tylko na pletki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hauki Hunting Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Ja zdecydowanie nie polecam Rona Tompsona z dystrybucji Savage'a. Miałem Tyrana travela. Częsciej był w naprawie niż nad wodą. Może i po wędce w tym przedziale cenowym nie ma się co spodziewać cudów, ale oczekiwałem, że wytrzyma przynajmniej jeden sezon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Ja mam starszą wersje drop shot xlnt 270 7-25g.Fajny kijek,czuć i widać opad przynęt bardzo fajnie na tym kijku.Końcowe przelotki Sea Guide a więc nie są złe.Pod większym ugięcim nie widać przesztywnienia blanku z wklejaną pełną szczytówką(bolączka większość wklejek).Kij mam ok 4 lata i nic mu nie dolega.Uchwyt od Fuji.miałem ten kijek bardzo fajnie sprawował z DS ale niestety po roku pekła szczytówka, teraz leży już oskrobany i czeka na przerobienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lymk Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Witam, chciałbym podzielić się opinia o serii Black Savage. Posiadam dwie wędki (198 2-7) i (233 9-32). UL Spin jest rewelacyjny na okonie, doskonale czuć każde najmniejsze puknięcie. Jest dosyć miękka ale zacina dość pewnie. Zapas mocy ogromny, szczupak 70cm został wyciągnięty bez problemu.Druga wędka do 32g jest strzałem w dziesiątkę jeżeli chodzi o szczupaka. Mam ja góra miesiąc i wyciągnąłem na nią już ok 50 szt. łącznie z życiówką 93cm. Dolnik bardzo mocny, zacina pewnie. Praktycznie po zacięciu w tempo zero spadów. Blank niesamowicie czuły, po kilku godzinach wędkowania i już mniejszej czujności każde branie wyczuwalne w dłoni. Teraz trochę o cw. max przynęta jaka rzucałem to Pulse Shad 14cm na 15g główce, to raczej max dla tej wędki i trzeba to robić raczej delikatnie ale ta sama przynęta na główce 8g lata doskonale. Także śmiało do 40g można połowic. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Witam, czy ktoś z Szanownych Forumowiczów używa wędki Savage Gear IRF 2,44 2-10g. Pytanie moje wynika z faktu, iż łaskawy Mikołaj przyniósł mi takową pod choinkę i jeszcze dopóki jest w folii łatwiej będzie, co do niej podjąć jakąś decyzję. Chodzi mi generalnie, jakie przynęty obsługuje "komfortowo" oraz jak jest z czuciem przynęty i brań. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Używam wersji do 12g do dropa i jestem z niej bardzo zadowolony,czucie dzięki pustej szczytowce super,wedka lekka C.w.moim zdaniem opisany prawidlowo i nie nalezy jej przeciazac.akcja szczytowa ale szybko przechodzaca w pelne ugiecie.przymierzam sie do wersji do 5g pod micro jigi i mini woblerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Dzięki wielkie. Podbudowałeś mnie, bo kupiłem do niej stradica CI4+ 2500, na sucho tworzą fajny komplet i bałem się, że będę musiał szukać czegoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzier7 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 (edytowane) Witam wszystkich kolegów.Chodzi mi o wędke :-BLACK SAVAGE 9-32G / 2,31M Chciałbym sie dowiedzieć kilka rzeczy na temat tej wędki , mianowicie czy nada sie do połowu sandacza z opadu. Jak długi jest dolnik. Z góry dziekuje za odpowiedz;) Edytowane 27 Grudnia 2016 przez kedzier7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Witam wszystkich kolegów. Chodzi mi o wędke :-BLACK SAVAGE 9-32G / 2,31M Chciałbym sie dowiedzieć kilka rzeczy na temat tej wędki , mianowicie czy nada sie do połowu sandacza z opadu. Jak długi jest dolnik. Z góry dziekuje za odpowiedz;)Nie jest to wybitna sandaczówka lecz uniwersał. Ale łowić go też się da bez problemu. Dolnik ma akceptowalną długość, nie jest przesadzony jak np w Shimano czy Daiwie Ballistic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzier7 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) Dziekuje za odpowiedz i to bardzo szybka. zastanawiam sie nad nią i nie jestem pewny do końca:) masz tą wędke może ? możesz napisać coś wiecej o niej? jeżeli chodzi o sandacza to polecasz moze inną ? czy myślisz ze ta da rade? Edytowane 29 Grudnia 2016 przez kedzier7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Jeśli sandacz i SG to tylko Finezze. Jestem po prostu zakochany w tej serii... Black o którego pytasz ma mój ziombel z którym bardzo często łowie. Wybierał pomiędzy 5-20 a tą do 32g. Dla mnie to taki uniwersał jeśli zechcesz mieć kij na łódkę i z brzegu, sandacza jak i szczupaka oraz bolenia. Leży fajnie w ręku i chce się nim łowić. Sparowane z Nasci 3000. Bajeczka zestaw Finezze i pstryki a nie będziesz chciał nic innego. Wersja 7-25 to mocny, cięty kij do główek od 10g do kogutów 35-40g. Wersja 3-12 to typowa kosa na legendarne lekko 18g główka to jej max. 4-18 przy tych dwóch jest zbędna. Ale mając wybór tylko jednej wybierasz właśnie tą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzier7 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Dzieki bardzo za odp. Nakreciłeś mnie na ten kij jeszcze bardziej. Wezme blacka narazie a na finezze odłoże i kupie za jakiś czas.. Przy okazji podsunełeś mi kołowrotek do niej dzieki bardzo pomogłeś mi:D bo zastanowałem sie nad zauberem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Mam pytanko o dwie wędki sygnowane jako seria do drop shot-u.1. Finezze Dropshot 2,23m 2-12g2. Black Savage Dropshot 2,23m 2-12g Może ktoś ma, użytkuje i może coś o nich napisać.Z bełkotu którym karmi producent wywnioskowałem ze seria Finezze jest szybsza o pracy bardziej szczytowej. Potrzebuje wędki do drop shotu na ciężarkach 10-14g, jiga od 4g + guma i czasami jakieś woblery i blachy.Zależy mi na tym żeby wędka była w miarę poprawnie opisana i czuła.Podoba mi się "dizajn" wędek blak savage i zastanawiam się czy warto dopłacać stówkę do serii fineze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Warto dopłacić. Seria Finezze to mega czułe kijaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 W takim razie trzeba będzie Finezze pomacać, pewnie na targach w Poznaniu.Wygląd Black Savage jest naprawdę spoko, dobrze leży w ręce, nie leci na pysk, fajnie pracuje "na sucho". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 (edytowane) Zobacz te finezki. Ja musiałem trochę przyzwyczaić się do tego dosyć chudego uchwytu, ale dzięki niemu mamy wspaniałe czucie. Ma też malutkie przelotki ,które prowadzą linkę bardzo blisko blanku, rzuty są dosyć dalekie. Edytowane 30 Grudnia 2016 przez tomasxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Po zakupie kajaka potrzebuje uniwersalnego krociaka dosc czulego zastanawiam sie nad Savage Gear Finezze 202 M 4-18g chcialbym zeby dalo sie nia lapac okonie na glowkach od 3-4 gr + guma 5-7 cm i szczupaki i sandacze glowka do 13 gram + guma 10cm wahadlo do 20 gram i obrotowki 3 i 4 da rade ten kijek to ogarnac. Ma byc tylko pod kajak 1 wedka 1 pudelko z przynetami i zadnych gratow wiecej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi