grunwald1980 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 No a mi wręcz odwrotnie, duża woda, brzeg, dalekie rzuty, dolnik conajmniej długości do łokcia. Podparcie podczas holu większych ryb też się przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 (edytowane) No a mi wręcz odwrotnie, duża woda, brzeg, dalekie rzuty, dolnik conajmniej długości do łokcia. Podparcie podczas holu większych ryb też się przydaje.jeden lubi rude a drugi blondynki Edytowane 21 Stycznia 2017 przez Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzier7 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Kupiłem tą wędke o której pisałem. Jak dla mnie dolnik nie jest za krótki, jest idealny. Na sucho jest fajnie zobaczymy nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Mam ten kij,na razie machałem na sucho i wrażenia na plus choć zaniepokoił mnie dość krótki dolnik który kończy się przed łokciem. Rzucam z dwóch rąk i zobaczymy jak to będzie wychodziło. Z drugiej strony krótki dolnik przy zwijaniu będzie wygodny bo np.łowiąc na siedząco nie będzie zawadzsł. Jakie są Wasze wrażenia w tym temacie? Zaznaczam że nawet kołowrotka nie podpiąłem z braku czasu. Myślę że nie będzie z tym problemu ,też rzucam z dwóch rąk ,mam kije z krótszymi dolnikami i z dłuższymi ,osobiście wolę z krótszymi dolnikami ,lepiej się taką wędką operuje , jest wygodniejsza podczas wędkowania.Używałem przez kilka lat wędek z krótkimi dolnikami. Teraz przeszedłem na dłuższe takie 36-42 cm. Nie widzę minusów. Ciężko mi się wraca do wędek z krótszymi. Inny komfort rzutu.Zaznaczam że mówię o wędkach do cięższego łowienia 50 gramów + .Najgorsza jest według mnie pośrednia długość . Haczy przy grubszych ciuchach pod ramieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Używałem przez kilka lat wędek z krótkimi dolnikami. Teraz przeszedłem na dłuższe takie 36-42 cm. Nie widzę minusów. Ciężko mi się wraca do wędek z krótszymi. Inny komfort rzutu.Zaznaczam że mówię o wędkach do cięższego łowienia 50 gramów + .Najgorsza jest według mnie pośrednia długość . Haczy przy grubszych ciuchach pod ramieniem.Kwestia preferencji ,trzeba samemu spróbować .Dłuższy dolnik szczególnie bynajmniej Mi przeszkadza podczas wędkowania a chłodniejszych porach roku ,kiedy jestem ubrany w kurtkę ,jak napisałeś haczy o ciuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Kwestia preferencji ,trzeba samemu spróbować .Dłuższy dolnik szczególnie bynajmniej Mi przeszkadza podczas wędkowania a chłodniejszych porach roku ,kiedy jestem ubrany w kurtkę ,jak napisałeś haczy o ciuchy.Dlatego najlepszy jest taki który wystaje spod ramienia. Minimum 40 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Która wędka dedykowana dropshot-owi waszym zdaniem lepiej obsłuży grubego pasiaka i średniego sandacza z 5-15m, SG black 5-18 czy SG finezze dropshot 5-20? Przynęty 3-5 cali. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Mam pytanie o kije castingowe.Czy różni się Xlnt2 od Mpp oprócz ceny i długości?Chodzi o wersje do 100 g i ich wartości użytkowe.Może ktoś miał oba kijki w ręku? Andrzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Orientuje sie ktos ile komfortowo ogarnia od dolu i gora SG Black Savage? Nada sie do gumek 2" + 2-7 gram główka? Chodzi o to oczywiscie by bylo czuc co dzieje sie z przynata w tej gramaturze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rakurs Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Jakie są różnice między standardowym XLNT2 i XLNT2 Dropshot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Chciałbym jakas opinie na temat wedziska savage gear custom coastal predator.7-23g 258cm.Czy ktos z kolegów wie czy ta wedka podejdzie na pstrąga.Wasze opinie i spostrzeżenia,akcja szybkość itp.Z góry dziekuje bo wedka jest ciekawa alternatywa na wedke do zrobienia z pracowni.Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Jak w temacie,miał może ktoś do czynienia z tym kijkiem SAVAGE GEAR CUSTOM UL SPIN 2.21 3-10g ?Odswierzam temat. Ktos juz polowil? Widzialem film z testu. Ala wolalbym cos od posiadaczy. Szukam kija pod okonie z brzegu, przynety, glownie silikony. Mialem w reku, faktycznie wydaje sie sztywny. Jakies opinie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 (edytowane) Mnie zainteresowal black savage 2-7gr film testowy dostepny na youtube w wersji angielskiej,ale nie za duzo bylo powiedziane oprocz tego ze gosc łowił ladne pstragiintereresowalo by mnie jaki realnie cw od dołu, z dobrym czuciem. Moze ktos posiada i opisze wiecej bo za duzo w necie nie ma Edytowane 4 Marca 2017 przez volfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Ja posiadam BS 2-7. Na twardym dnie i plećce czuć coś pewnie ok 4 g + kaitek czy robal, ale ja zawsze patrzę na linkę. Rzuci i 1g jak nie wieje, ale ja używam przy czeburaszcze 5-7 g + gumka i jest ok. z czuciem. Ryba nie spada, z plećką jest bardzo poręczny, jak za taką kasę dobrze wykonany, używam bardziej pod kropka, klenia z małym wobkiem czy blaszką przy łażeniu po rzece, jig rzadziej ale daje radę. Plećka wiadomo polepsza czucie Dobry budżetowy kijaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 A tutaj teścik customa, raczej rzetelnie opisane bez zbędnych ochów i achów http://fishingandhunting.pl/savage-gear-custom-ul-spin/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Witam mam coś podobnego S.G Custom 198cm od 2 do 7g.Kijek pod łódź idealny jeżeli chodzi o okonia pokazuje ładnie od 4g + 5cm gumka.Branie nawet te delikatne bardzo dobrze czuć na ręce. Łowiłem nim cały ubiegłoroczny sezon i mogę śmiało powiedzieć że zasługuje na 5z+ gdyż nie boi się przyłowów takich jak sandacz czy szczupak a dopełnieniem całości w testach wytrzymałościowych był przyłów suma niewielkiego bo zaledwie 80cm ale na taki delikatny kijek to wyczyn tym bardziej że blank spompował rybę do tego stopnia że położyła się na powierzchni wody.Jeżeli o mnie chodzi to mogę z czystym sumieniem polecić ten kijek,dla mnie igła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Witam mam coś podobnego S.G Custom 198cm od 2 do 7g.Kijek pod łódź idealny jeżeli chodzi o okonia pokazuje ładnie od 4g + 5cm gumka.Branie nawet te delikatne bardzo dobrze czuć na ręce. Łowiłem nim cały ubiegłoroczny sezon i mogę śmiało powiedzieć że zasługuje na 5z+ gdyż nie boi się przyłowów takich jak sandacz czy szczupak a dopełnieniem całości w testach wytrzymałościowych był przyłów suma niewielkiego bo zaledwie 80cm ale na taki delikatny kijek to wyczyn tym bardziej że blank spompował rybę do tego stopnia że położyła się na powierzchni wody.Jeżeli o mnie chodzi to mogę z czystym sumieniem polecić ten kijek,dla mnie igła Znaczy sie brac Jak myslisz 221cm nie bedzie za krotki z brzegu? Lubie SG , mam ochote go kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Ja łowię tylko kijami SG i czy z łodzi czy z brzegu sprawdzają się idealnie,oprócz customa polecam też serię FINEZZE są lekkie i też niezwykle czułe a jednocześnie mają bardzo dużą moc w blanku pod sandacza idealne-polecam na pewno nie będziesz żałował zakupu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 LOLO która finezka łowisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Mam dwie od 3 do 12g -192cm i od 4 do18g 202 cm wszystkie w dwu częściowe ,tą do 18g rzucam spokojne 20g kogutem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Czy może łowi ktoś kijkiem Roadrunner XLNT 7' 3-16g lub 10-40g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Seria finezze mi nie podchodzi. Lubie SG, mam ich 4 casty. Szukam czegos na okonie pod korbe, casta tu nie czuje. Dlatego szukam wiecej informacji o tym custom do 10g. Mialem go w reku, podoba mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Witam, Czy ktoś z grupy uzytkuje może kij Black Savage 60g? Jak jest z pracą? Jakie wabiki są najlepsze dla tego modelu, jaki max? Mam Savage xlnt2 40-100 ale chciał bym coś troszkę mniej palowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Właśnie odebrałem SG Butch Light 205 cm, c.w. do 65 g (z pazurem) i jak dla mnie jednak porażka, bo w czasie podnoszenia 2-litrowej butelki z wodą stwierdziłem, że czarna pianka na środku rękojeści, czyli tak gdzie trzyma się wędkę, jest mocno śliska. Jak dla mnie to spory dyskomfort. Poza tym naprawdę fajny patyk, jak za tę cenę. Może ktoś zna dobry patent, żeby usunąć tę śliskość tej pianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze01 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Witam kolegów, szukam kijka który ogarnie mi łowienie kleni i boleni jednocześnie. Więc musi to być wędka która machnie wobkiem 3 g jak i da rade woblerom boleniowym oraz zatrzyma spora rape w mocnym nurcie. Wpadł mi w oko Savage Gear Parabellum 2.79 7-23, szukałem na forum ale nic konkretnego raczej nie znalazłem. Co myślicie? Ew mile widziane inne propozycje do max 500 pln. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi