mariusz79 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 W tym budżecie kupiłbym powergripa CM 2-10 rzuca od agrafki po salmo trilla bolenie 70+ ogarnia bez problemu, i jeszcze ci na kołowrotek starczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam kolegów, szukam kijka ........ musi to być wędka która machnie wobkiem 3 g..... Wpadł mi w oko 7-23, . Napewno cos sie znajdzie, mowie powaznie Edytowane 4 Kwietnia 2017 przez Negra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze01 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Nie patrzę nigdy sztywno na cw. Nie wiem czy to miał być sarkazm czy nie Machałem kijem z Rapali kolesia, opisany jako 10-21 ale fajnie ogarniał już od 2.5 g Tyle że poza budżetem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Wiem dobrze jak kije potrafia byc opisane koszmar owczesnych czasow. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.gluchy Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Witaj, posiadam ten kij, jest świetny do łowienia Boleni, co do Kleni to mam na tym kiju dwa fajne 48 i 52 i wędka pewnie je trzymała, Bolenie też pewnie holuje. Sprawdzianem tej wędki był Szczupak taki na oko 120, wypiął się przy podbieraniu... ale hol był pewny, akcja med fast to jest zdecydowanie to. Ja polecam ten kij z całego serca. Na koniec dodam że PB Bolenia, Klenia mam na ten patyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze01 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Fajnie, a jak z rzutami małymi przynętami? Latają względnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.gluchy Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Jeśli chodzi o małe przynęty to mininum 7 gram wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) Znaczy sie brac Jak myslisz 221cm nie bedzie za krotki z brzegu? Lubie SG , mam ochote go kupic Kwestia upodoban, dlugosc robocza jest dosc dluga z uwagi na krotki dolnik.Ja nim lowie z brzegu i nie jest za krotki nawet na Ren. Co kto lubi.Kij dosc czuly , moze posluzyc za lekki uniwersal. Ja lowie od 2-10 gr glowka +gumki 5-10cm pewnie mozna i ciezej, jak kto woli. Dosc delikatny szczyt i mocny dolnik (ktorym mimo wszytsko poddaje sie pod duzym obciazeniem) tworza swietne zestawienie. Ja szukalem kija ktory spelni pewne paramatery, bedzie mial odpowiedniej dlugosci dolnik, zbyt krotki denerwuje bo rzucajac z obu rak nie ma odpowiedniej dzwigni, zbyt dlugi przeszkadza, ten ma akurat, rzuty z jednej jak i obu rak nie wymagaja zadnego wysilku/stresu.Bedzie odpowiednio uzbrojony, ten parametr tez jest spelniony, niektore firmy oferuja do kija -10gr przelotki jak w kiju morskim, rzecz jasna taki kij bedzie zestawiony z cienka linka wiec male przelotki nie obciazajace blanku uwazam za +.Blank, mieso, mieso i jeszcze raz mieso to lubie, kij sprawia wrazenie solidnego. Balans , kij sparowany ejst z kolowrotkiem wielkosci 2000 o wadze 270gr, nie leci w zadna strone, probowalem z lzejszym mlynkiem i tez jest ok.Do wczesniejszego "lekkiego" kija, ten mlynek byl za ciezki tu jest ok, nie trzeba szukac nowych lzejszych (lepszych?) konstrukcji aby wszytsko gralo, stara dobra aluminiowa konstrukcja, mimo iz ciezsza ale trwalsza?, dobrze obsluguje ten kij.Estetyka, kij zajebiscie mi sie podoba, sprawia wrazenie lekkosci, elegancji , burgundowy lakier i w tym samym kolorze omotki, wygodny uchwyt i dzielona rekojesc.Ten kij od dawna mi sie podobal od niedawna jest w moim posiadaniu , polecam . Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez Negra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Dzieki za podpowiedzi, jutro odbieram, bez obaw ( zamowionego) SG. Pozdrawiam Adam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 (edytowane) No tak U nas nie tak jak np. w USA �źe MUSKIE łowi się na wielkie i cię�źkie gumy i 15-to centymetrowe spinnery z du�źym chwostem. Cię�źka przynęta, cie�źki sprzęt, a i rybę się w minutach wyciąga a nie delektuje holem jak u nasI dlatego trzeba jeździć z Polski na szczupaki do Skandynawii ponieważ po dłuższym delektowaniu się holem zostaje tylko delektowanie się dzwonkami z szczupaka a w USA musky po minutowej walce wraca cały i zdrowy do wody a dwa dni później cieszy kogoś innego :-) Edytowane 9 Kwietnia 2017 przez sharkfishing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinnow Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Czy miał ktoś z Was okazję łowić wędką SG MPP predator spin do 90g, 244 cm? Po przeczatniu opisu wędki wnioskuję że nada się do trollingu i do ciężkiego łowienia szczupaków. Czy tak jest w rzeczywistości? Czy jest to sztywny kijek czy raczej kluchowat? Jaki jest realny ciężar obsługiwanych przynęt? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Cześć Wam wszystkim, pytanko mam takie. Czy finezzka 4-18g 202cm od savage gear da radę rzucać i podbijać koguta od 15 do 30g bez strachu, Czy lepiej brać finezzke do 25g ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Cześć mam finezzke do 25g w jednym kawałku i ta spokojnie obsługuje koguty do 25gr i gumy na główkach 20gr więcej nie zakładałem bo nie miałem takiej potrzeby .Ale mi się zdaje że ta finezzka 4-18gr może być trochę za słaba do takich gramatur jak potrzebujesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Czy miał ktoś z Was okazję łowić wędką SG MPP predator spin do 90g, 244 cm? Po przeczatniu opisu wędki wnioskuję że nada się do trollingu i do ciężkiego łowienia szczupaków. Czy tak jest w rzeczywistości? Czy jest to sztywny kijek czy raczej kluchowat? Jaki jest realny ciężar obsługiwanych przynęt?Siemka. Mam wersję 198/100 i jest to kij sztywny do trollingu dużymi przynętami typu Rapala Magnum 22 czy Savage Herring 25cm plus 50g główka. Miałem wcześniej wersję 244/90 ale była trochę za "miękka" do mojego łowienia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Cześć Wam wszystkim, pytanko mam takie. Czy finezzka 4-18g 202cm od savage gear da radę rzucać i podbijać koguta od 15 do 30g bez strachu, Czy lepiej brać finezzke do 25g ?Mialem obsluguje koguty do 22g.Ta mocniejsza bedzie lepszym wyborem w wymaganym zakresie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Czy kots juz lowil wedkami z serii Hitch Hiker? Jak sie one maja do poprzedniej serii travelow Roadrunner XLNT2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 (edytowane) Finezze 233cm 5-20g, jaki zasieg rzutu z glowkami 10-20g + 10cm guma? Moj obecny kij przeznaczony do takiego lowienia nie spisuje sie zbyt dobrze, rzuty sa zdecydowanie za krotkie, posiadam sg custom 221 3-10gr i z tego lata dobrze w przedziale 5-10g + gumy do 7 cm. Edytowane 4 Czerwca 2017 przez Negra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek J Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Szukam kija do łowienia sandaczy głównie na zaporówkach,stosuje główki 8-18g i zastanawiam się nad SG Black Savage 2,28m 5-20g,co możecie powiedzieć o tym kiju?Będzie się nadawał do takiego łowienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Ten kij ma jak dla mnie zbyt miękki szczyt. Nie jest to typowa sandaczówka. Wolałbym w tej kwestii Finezze 4-18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 (edytowane) Co myślicie o black savage trigger 15-50g 220cm i o black savage trigger 20-60g 249cm. Posiadam multiplikator tatula ct z plecionką 30ib.Będę używał gum razem z główkami od 15g do 55g, jerków salmo od 13g do 60g, blachy od 13g do 40g.Używany będzie na jeziorze z brzegu i z łodzi.Który model będzie lepszy, jak wygląda ich akcja w praktyce i jak je oceniacie. Edytowane 6 Czerwca 2017 przez Ultraast 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Ja mam black savage 220 do 60g. Całkiem przyjemna wędkeczka, aczkolwiek myślałem, że będzie to sztywniejsza. Rzucając gumami 60g już się troszkę wyginała. Teraz będę musiał kupić jeszcze większy cw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Dzięki Maguras. Jak się domyślam posiadasz wersję spin? Jak wytrzymałość i jakość wykonania? Do jakiej ryby używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Ja mam black savage 220 do 60g. Całkiem przyjemna wędkeczka, aczkolwiek myślałem, że będzie to sztywniejsza. Rzucając gumami 60g już się troszkę wyginała. Teraz będę musiał kupić jeszcze większy cw. Możesz napisać mniej więcej od jakiego ciężaru "startuje" ? Najlepiej jakbyś napisał np. "cannibal 15 cm + główka 10-15 g" . Szukam czegoś mocniejszego i własnie wpadł mi w oko ten black savage tylko ze 2,51 m / 20-60 g. I szukam opinii użytkowników tego kijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajk94 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Witam, zamierzam kupić kij do ciężkich gum i sliderow i mam dylemat, dwa kije do 50g, bede łowił z brzegu, jeden 244 drugi 198, teraz którym bedzie lepiej mi sie łowiło na cięższe przynęty takimi jak slidery lum gumy ważące koło 40 g ?Liczę że coś mi podpowiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 (edytowane) Odpowiedni temat dotyczący sprzętu tego producenta już istniejehttp://jerkbait.pl/topic/69237-w%C4%99dki-savage-gear-pytania-informacje-na-temat-tego-producenta/page-39lubhttp://jerkbait.pl/topic/25217-kije-savage-gear-mpp/page-3 Edytowane 14 Czerwca 2017 przez Jano 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi