tost Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Dziękuję za odpowiedź.Faktycznie"telepanie" to kiepskie określenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 A mnie system splątaniowy doprowadza do szewskiej pasji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinnow Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Czy orienujecie sie gdzie w Warszawie można obejrzeć wędke SG MPP spin&twitch 1.98 m do 100g?Czy te wędki nie będą już produkowane bo raczej trudno je znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinnow Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Czy orientujecie siè gdzie w Warszawie można obejrzeć wędke SG MPP spin&twitch 1.98 m do 100g?Czy te wędki nie będą już produkowane bo raczej trudno je znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Miał ktoś do czynienia z modelem do 40 gr z serii XLNT2 ? Jakieś wrażenie, przemyślenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Czy orienujecie sie gdzie w Warszawie można obejrzeć wędke SG MPP spin&twitch 1.98 m do 100g?Czy te wędki nie będą już produkowane bo raczej trudno je znaleźć?W Olsztynie, w sklepie Bass mają chyba ze trzy sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinnow Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Dzięki Kamil za info jednak przed zakupem chciałbym macnąć ten kijek ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Nie jest to sztywna pała. Jeśli miałeś kiedyś w rękach mocniejszego Beastmastera do 120g to będzie bardzo podobny. Ja nim trolluję Perchami 12 i 14SDR, Whitefishami 18SX czy Herringami SG 19 i 25 na główkach 35-75g. Nie gubi szczupaków 60-tek i w górę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinnow Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Nie jest to sztywna pała. Jeśli miałeś kiedyś w rękach mocniejszego Beastmastera do 120g to będzie bardzo podobny. Ja nim trolluję Perchami 12 i 14SDR, Whitefishami 18SX czy Herringami SG 19 i 25 na główkach 35-75g. Nie gubi szczupaków 60-tek i w górę.Napisz proszę jeszcze czy czasami też spiningujesz tym kijkiem i jeśli tak jak się sprawdza i jakie przynęty obsłuży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinnow Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Nie jest to sztywna pała. Jeśli miałeś kiedyś w rękach mocniejszego Beastmastera do 120g to będzie bardzo podobny. Ja nim trolluję Perchami 12 i 14SDR, Whitefishami 18SX czy Herringami SG 19 i 25 na główkach 35-75g. Nie gubi szczupaków 60-tek i w górę.Napisz proszę jeszcze czy czasami też spiningujesz tym kijkiem i jeśli tak jak się sprawdza i jakie przynęty obsłuży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Nie, nie łowię nim z rzutu. Może czasem ale bardzo okazjonalnie. Ale na pewno się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinnow Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Dzięki Kamil za odpowiedzi. Jak wrócę z urlopu będę myślał co z tym fantem zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Czy ktoś użytkuje SG Black Trigger 10-27g 220cm lub SG Custom Predator Trigger 218cm 10-30g lub Finezze Softlure Trigger 218cm 10-30g?Potrzebuje wędki pod sandacza z opadu, będzie pracować z Tatulą CT type R i plecionką 0.15.Główki od 7g do 20g + guma od 7cm do 12 cm oraz koguty do 25g.Serie Black Trigger znam, używam 15-50g, dlatego skłaniam się do wersji 10-27g, ale kusi mnie Finezze i Custom, niestety nie mam możliwości porównania. Zależy mi na jak najlepszym czuciu pracy przynęty w opadzie i brania. Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez Ultraast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 (edytowane) Ktoś ma jakieś typy na lekką szczupakówkę do jiggowania gumami ? 5 gr plus Cannibla 8 cm ? Parabellum odpadają ale też nie chcę xfasta ... Seria black odpada. Edytowane 30 Sierpnia 2017 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Witam!Czy ktoś lowil wędką WG Finezze drop shot 2.24m 2-12g?Chodzi mi o jej akcje i w jaki jest realny c.w.Z góry dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 (edytowane) Kilka słów na temat SG Finezze DropShot 2.33m 5-20g.Kij zakupiłem na poznańskiej rybomanii 2017. Używany na kilku wypadach. Podłączyłem do niego budżetową Sedonę 3000 od Shimano z pletką SpiderWire Silk braid 0.14. Wędka zakupiona pod droshota z nastawieniem na dużego okonia i sandacza z 2-8 m z łódki. Przynęty 4-6-calowe robaki, riperki i jaskółki z ciężarkiem od 10 do 22 g. Kij o delikatnej miękkiej szczytówce około 40 cm z dużym zapasem mocy. Na okonie bardzo dobry, idealnie pokazywał brania większych okoni, praktycznie zero spadów. Kijem jigowałem też za okoniem, ale na mniejszych główkach (7-12g) z smukłymi gumami, dawał radę. Ze względu na miękką szczytówkę przy 15-17 g i 4-5 calowe gumie kij już jęczał - ale nie do tej metody kij jest dedykowany.Co do sandaczy to miałem duży problem z zacięciem ryb i przez to sporo spadów po zacięciu lub już pod samą łódką. Wynikało to również z zastosowania haków offsetowych. Trzeba było bardzo mocno zacinać po braniu. Trzeba wziąć poprawkę na operatora kija, niemającego doświadczenia w łowieniu sandaczy na DS.Co do samej wędki to nie bardzo mi odpowiada wykończenie pianką (kwestia gustu) i "goły" gwint od strony górnej nakrętki uchwytu kołowrotka. Powodował dyskomfort w użytkowaniu. Blank czuły. Pomimo 2.33m nie było problemu w użytkowaniu na łódce, uważam to nawet za zaletę tego kija w prezentowaniu przynęty w dropsie.Mnie sprawdził się na okoniach na DS, zgodnie z przeznaczeniem. Edytowane 18 Września 2017 przez MarCinFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Dzięki za opis,ja się przymierzam do tej słabszej wersji.Mysle że pod okonia na lekko będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sneyks123 Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Cześć. Zastanawiam się nad kijem z savage gear, potrzebuję uniwersału pod średnie szczupakowe przynęty (obrotówki 4-6, gumy 4-6 cali, woblery 12-16cm) myślałem o xlnt2 2,43 do 60g albo black savage 2,51 do 60g. Z chęcią poczytałbym opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dydki Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Witam poszukuje opini użytkowników savage gear bushwhacker xlnt2 243 cm 15-40g. Jak u niej z czuciem opadu na głowkach 15-20g-25g, przy jakich ciezarach pracuje najlepiej. Oraz jak z czuciem skubania sandacza. Chodzi głównie o łowienie w rzece z dość silnym nurtem. I jak z akcją tego wędziska oraz jego plusy i minusy. Z góry dziękuję wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Oraz jak z czuciem skubania sandacza. Chodzi głównie o łowienie w rzece z dość silnym nurtem. I jak z akcją tego wędziska oraz jego plusy i minusy. Zaintrygował mnie ten wpis a nie znam się na łowieniu sandaczy Czy przy silnym nurcie a więc i dużej główce jest jakakolwiek wędka przy której czuć skubanie sandacza?A pytasz o wędkę za 3 setki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dydki Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Też zaczynam przygodę że spiningiem a głównie jeżeli chodzi o sandacze dlatego sam się nie znam. Może i masz rację. Głównie mi chodzi żeby dobrze było czuć i przynętę i opad a branie pewnie też się będzie czuć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Witam poszukuje opini użytkowników savage gear bushwhacker xlnt2 243 cm 15-40g. Jak u niej z czuciem opadu na głowkach 15-20g-25g, przy jakich ciezarach pracuje najlepiej. Oraz jak z czuciem skubania sandacza. Chodzi głównie o łowienie w rzece z dość silnym nurtem. I jak z akcją tego wędziska oraz jego plusy i minusy. Z góry dziękuję wszystkim.Zdarzało mi się łowić tymi kijami na Wiśle(co prawda spinny są z 1serii i mam kijek zarówno do 30g jak i 40g). Ten mocniejszy obsłuży komfortowo główkę 30g+ guma 3", ten słabszy 20-25g+ 3"guma, z naciskiem na 20g. Jeśli coś trąci lub się obetrze to czuć to na kijku. Gdy sandacze tylko wąchają przynętę to tego blank Ci nie pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Zaintrygował mnie ten wpis a nie znam się na łowieniu sandaczy Czy przy silnym nurcie a więc i dużej główce jest jakakolwiek wędka przy której czuć skubanie sandacza?A pytasz o wędkę za 3 setkiByły takie wędki i kosztowały mniej niż 3 stówki. Robiło je Mikado i miały 10-15cm białą, wymienną, miękką szczytówkę. Nazwy teraz sobie nie przypomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Byly to Competition Zander Spin,ale na rzeke to sie nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Ktoś kilka słów o Custom Coastal 9' 7-23? Wydaje się być uniwersałem na średnią rzekę coś a'la St.Croix Avid AVS90MF2 czy WRS90MF2. MPP czy serii Salt CSS nie chcę, Browser już zbyt długi, Parabellum mi nie podchodzi a travele Hitch odpadają z racji ilości składów. Jest nadzieja jeszcze w MPP 2 ale raczej będzie to lift obecnej serii niż ewolucja w nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi