Bolo8888 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Pytanie który będzie lepszy. Savage Gear Bushwhacker XLNT2 228cm 3-18 SAVAGE GEAR Finezze Softlure 2,02 4-18 gSavage Gear Finezze Dropshot 233cm 5-20g Który z tych patyków jest szybszy, potrzebuje typowej kosy o tych parametrach, kluchy mnie nie interesują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Savage Gear Bushwhacker XLNT2 228cm 3-18 mam go ,nie spełni on twoich potrzeb ,reszty nie miałem okazji przetestować wiec się nie wypowiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Do czego go używasz jaka glowka i co za guma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Mam finezze ta 202 tylko do 25g fajny badyl, ale kurde trochę krótki dolnik całe 26cm do srodka stopki. Trochę mało no chyba że się przekonam po dłuższym użytkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Łowiłem ,bo teraz jest na bezrobociu ,woblerami ,mniejszymi gumami .na pewno nie da rady 18 gr plus cokolwiek .Jest dość spolegliwy .a takim ciepłym ugięciu na większego okonia ,ale i mniejsze okoniki też ogarnia ,szczupaki fajnie się nim łowi na lekko .Myślę że 12 gr plus średnia guma to jeszcze ogarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Ok gramatura mi odpowiada, tylko piszesz że jest o ciepłym ugięciu. A jak z zacięciem takiego wymiarowego, ponadwymiar sandacza?. U mnie niestety większych nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Ten kij nie jest typową sandaczówką ,da się łowić nim sandacze na lekko ,ale do takich zastosowań wolę inne kijki .Do takich sandaczy o jakich piszesz ,powinien być ok.Fajnie pracuje pod rybą dzięki parabolicznej akcji .Ma dość długi dolnik do tego trzeba się przyzwyczaić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Aż tak długi to on nie jest 36cm, w moim patyku 33cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttb Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 ttb pytanie do Ciebie ... Jak ten kij się sprawuje przy tradycyjnym opadzie ? Czy ktoś wie czy model SG Finezze Spin 6'8" 202cm MH Lure 7-25g 2sec to spin czy cast ? Niestety, opadem łowiłem tylko raz, gdyż całkowicie przerzuciłem się na dropa. To było, na Odrze, 24g główką - nie czułem komfortu, finezzka była "za uległa, za miękka". Być może mniejszy ciężar główki sprawdzi się lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) Czyli wychodzi na to, że kije SG Finezze z serii DS czyli 223cm 2-12 i 233 5-20 to kijki skierowane stricte w kierunku łowienia DS. Do opadu prawdopodobnie pozostają króciaki ML, M, MH i dłuższe z serii Softlure ... Te Softlure są sprawdzone w boju przez ruskich - filmy na youtube (również u nas w wątku filmy wędkarskie). Ktoś podzieli się opinią co do tych krótkich spinów z serii Finezze ? Chodzi o sandaczowe łowy z łodzi. Bolo jak się sprawuje ta twoja Finezzka do 25 z łajby ? Edytowane 29 Listopada 2017 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Softlure, sprzęty baaardzo fajne, ale dla kogoś kto lubi relatywnie miękkie szczytówki bo tak właśnie w nich jest. Mam 2 sztuki, jedną do 30 g. a drugą do 23 g. i jak dla mnie to są naprawdę ciekawe i przydatne patyki. Nawet się zastanawiałem, które blanki mają taką charakterystykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Fajne tylko czemu takie długie Potrzebuje czegoś na łódkę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Fajne tylko czemu takie długie Potrzebuje czegoś na łódkę ... Zawsze może skrócić w celu "polepszenia czułości" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) Bolo jak się sprawuje ta twoja Finezzka do 25 z łajby ? Z lajby nie lowie, przezucilem sie z patykow 2,6 2,7, na krociaki. Gornej gramatury nie sprawdzalem, ale dol to moim zdaniem 5-7g + canibal 10cm. Mega zajebiscie szybki i sztywny patyk, pod ryba narazie nie sprawdzony, nic sie nie uwiesilo. Mam Inazume 2,2 do 28g i ona przy tym SG finezze to klucha . Zaznaczam ze finezze to monoblank. Jedyne co mnie denerwuje to ten przykrotki dolnik, da sie to jakos przedluzyc?. Edytowane 29 Listopada 2017 przez Bolo8888 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Czyli generalnie kij pod sandała z łajby się nada z tego wynika ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) Moim zdaniem tak, ja nim łowię z brzegu. Do fineezki podpieta Sahara w rozmiarze 3000 i idealnie wyważa zestaw. Pletka p-line tcb 4 sploty. Edytowane 29 Listopada 2017 przez Bolo8888 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) Szkoda, że ten DS 233 5-20 jest tylko w takiej wersji ... ta długość by mi bardziej odpowiadała Edytowane 29 Listopada 2017 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) Wywazenie SG Finezze 202 7-25 monoblank + Sahara 3000 Tak nawija pletke Sahara P-Line TCB 4 sploty, ostatnie 2-3 metry nawiniete recznie. Edytowane 29 Listopada 2017 przez Bolo8888 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 i pewnie Biomek 4000 będzie za cięzki ... Fak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Biomaster 4000FB wazy wedlug katalogu 295g, Sahara 3000 wedlug mojej wagi 251g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Awuem Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Witam co myslicie na temat tej wedki odnosnie lowienia nia na smuzaki i micro wobki pod klenia na dosc szczerokiej rzece (warta lubuskie).Poradzi sobie? Nie bedzie zbyt lejaca? Dojscie do wody jest dobre raczej o zaczepy nie mam co sie martwic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Awuem Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Chodzi o parebellum cc do 7g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Bardzo fajny kij. Pod przynety, które opisałeś idealna. Na szerszą rzekę to chyba jednak brałbym dłuższy model. Ja ją sprzedałem i teraz załuję. Kupię na wiosnę pod okoniowego dropa na zapas w 2 kawałkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soccer34 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Witam, czy SG posiada jakieś dłuższe wędki sandaczowe ? Szukam czegoś +270cm. Zależy mi na zasięgu w gramaturze ~25gr.Co sądzicie o Savage Gear Parabellum CC 9'2" 279cm 7-23gTitanium Spin Savage Gear 275 7-25gSavage Gear Custom Coastal 274cm 7-23g 2cz Wiadomo coś o nowościach 2018 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Witam, czy SG posiada jakieś dłuższe wędki sandaczowe ? Szukam czegoś +270cm. Zależy mi na zasięgu w gramaturze ~25gr.Co sądzicie o Savage Gear Parabellum CC 9'2" 279cm 7-23gTitanium Spin Savage Gear 275 7-25gSavage Gear Custom Coastal 274cm 7-23g 2cz Wiadomo coś o nowościach 2018 ?Mam Parabellum pod Bolenia, miałem kilka razy na niej sandacza i nie nadaje się.Titanium już nie produkują, nie miałem styczności.Custom Coastal zdecydowanie najlepsza z wymienianych. Ja pod sandacza używam Finezze, ale ma 250cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi