misie.k Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Parabellum zdecydowanie wolniejsze od Customa, odnośnie Customa to wykonany był też bez zastrzeżeń, fajnie trzymał ryby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Ktoś już miał w rękach (sklep, nad wodą) MPP2? Interesuje mnie model 221 do 100g (czy bardzo podobny mocą do MPP 198 do 100g) oraz model 221 do 10g (czy jest dosyć miękki?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Czy aktualnie w przedziale cenowym 300-400 zł znajdzie się coś fajniejszego pod sandacza niż Savage Gear Finezze 4-18, czy może w dalszym ciągu jest to kij na tyle udany, że na próżno szukać tego typu czułości, lekkości i akcji kija wśród innych wędzisk? Nie pytam tylko o stajnie Savage. Inne firmy wchodzą w rachubę. Głównie gumy od 5 g + 4" do 15 g + 4". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 (edytowane) Myślę, że Dragon Xtreme to bardzo ciekawa propozycja w tym przedziale cenowym. Mam wersje do 21g i jestem z niej mega zadowolony. Czuły, szybki a jednocześnie pod obciążeniem przechodzący w fajne ugięcie. Bardzo dobrze trzyma rybę. Mimo tego , że obecnie przerzuciłem się na casta a ten leży nieużywany to zostawiam go sobie w rezerwach . Edytowane 23 Lutego 2018 przez Anonymous Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasss Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Myślę, że Dragon Xtreme to bardzo ciekawa propozycja w tym przedziale cenowym. Mam wersje do 21g i jestem z niej mega zadowolony. Czuły, szybki a jednocześnie pod obciążeniem przechodzący w fajne ugięcie. Bardzo dobrze trzyma rybę. Mimo tego , że obecnie przerzuciłem się na casta a ten leży nieużywany to zostawiam go sobie w rezerwach .Zgodzę się z kolegą. Kij bardzo fajny pod takie łowienie. Miałem wersje 6-28 i bylem z Niej bardzo zadowolony. Mają kilka modeli z różnym cw i długością. Myślę że w tej kwocie są jednym z lepszych wyborów z dobrym ugieciem i wykonaniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczuszka Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 A ja bym w tym przedziale cenowym poszukał Mikado Inazumy Flash zander do 28 gramów. Sztywny, mega szybki kij. Czuły blank i cena dość przyjemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakub.makowka Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Cześć, miał ktoś przyjemność używać kij castingowy:Savage Gear Custom Predator Trigger 218cm 40-80g? Wędka obsłuży jerki w przedziale 35-70g?Posiadałem wersję do 45g pod kołowrotek ze stalą szpulą i nie była dobrze opisana, kij ogólnie pozytywny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daron Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Witam kolegów , czy ktoś użytkuje spinning savage gear custom predator fast shad 258/45,jestem zainteresowany kupnem tego spina , interesuje mnie: -jaka jest faktyczna akcja kija (producent opisuje jako super fast ) ? -czy ciężar wyrzut jest faktycznie taki jak opisuje producent ? -jak kij zachowuje się pod rybą ,czy niema spadów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Mpp2 2.59 -150g. Ktoś miał możliwość łowić, potrzymac? Pytanie, czy rzuci 7cm barylkami za sumem? Ewentualnie ten do 100g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Niestety seria Finezze oraz Parabellum dzieli los Titanium :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Podobnie jak Skinny Water, jedne z najbardziej udanych patyków SG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 To była tylko krótka seria niestety, ale bardzo podzielam Twoją opinię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Kamil jakbyś mógł porównać na szybko serię Finezze: LURE, DS i Softlure między sobą ... Nie ma gdzie obejrzeć wszystkich 3 kijów w jednym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 A jakieś konkretne modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Bardziej mi chodzi o ogólną charakterystykę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Z Finezze miałem Casting i spiny 1cz. Praca identyko. Ze spinów 2cz miałem tylko 192cm ML. Może ciut delikatniejsza od monoblanku ale między nimi miałem roczną przerwę. Wersję 250cm w dwu-składzie miałem krótko w rękach, ale bardzo podobna charakterystyką do krótszych. Seria DS to tylko 5-20 miałem w rękach. Mniej cięta, pod rybą bardziej paraboliczna. Ale nadal doskonale przekazuje wszystko na rękojeść. Na łowienie z brzegu wybrałbym DS 5-20 ML niż tą 250 cm. Tamta to typowa kosa na sandacze. DS złowie szczupaka, zeda i okonia. Na łódkę komplet MH i ML czyli 3-12 i 7-25. Sama 4-18 ich nie zastąpi a przy tych dwóch nie ma racji bytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Teraz mogę uszczegółowić pytanie. Czyli DS jest mniej cięta i mozna swobodnie nadgarstkiem nadawać delikatną prace jaskółce 10 cm przy sandaczowaniu a nie podrywać całym blankiem żeby nadać jej pracę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Tak, dokładnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) Nowa seria MPP2. Model 221cm do 10g - kij okoniowy trochę szybszy od serii Parabellum CC 0-7g a w szczycie sztywniejszy od Custom UL 0-7g. Tańsza ale bardzo dobra alternatywa dla Custom UL 221cm. Model 221cm 12-35g - kij w mojej ocenie szczupakowo - sandaczowy. Szybszy niż St.Croix SCII fast. Raczej opisany poprawnie, chociaż dół powinien być od 8g. Model 221cm do 23g - wolniejszy od 12-35. Wybitnie pod szczupaki na lżejsze łowienie. Poprawnie opisany. Modele 221cm do 100g i 60g. Bardzo podobne, w ślepym teście trudne do odróżnienia. Nie są to kołki. Dół ma moc jednakże szczytówka jest elastyczniejsza. Podobne bardziej do MPP 244 do 90g niż do MPP 198 do 100g. Model 258cm w podobnych gramaturach bardzo podobny. Kije raczej uniwersalne niż typowo trollingowe. Model 258cm chyba do 23g też miałem w rękach jak i krótki mocny casting ale nie zapamiętałem ich szczególnie. Aczkolwiek nie była to kluska i kij od szczotki. Bardzo fajna seria z ciekawym designem przelotek. Modele mocniejsze mają dodatkową kontrę z aluminium do uchwytu! Nie zauważyłem krzywo wklejonych przelotek czy nadlewek lakieru. Pokrowiec mógłby mieć dodatkowe dwa rzepy by w transporcie można było złożyć do wzdłóż na pół, bo ta kto robi się płaski i szeroki. Liczę na to, iż pojawi się krótka seria z pełną korkową rękojeścią. Mogą sporo namieszać w tej cenie (190zł-300zł). Sam kupiłem 221cm do 35g na pajki. Do tego chyba wezmę też model do 10g bo sprawił na prawdę miłe wrażenie. Dawno nie było tak dobrej serii wędek na rynku w takich pieniądzach. Edytowane 30 Marca 2018 przez Kamil_Olsztyn 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soccer34 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Cześć mam pytanko czy SG CUSTOM COASTAL SPIN 274CM 7-23G - 2SEC jest opisany prawidłowo czy dał by radę do max 27 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Może przyda się komuś moje spostrzeżenie. Macałem ostatnio Black Savage 5-20 i mam odczucie, że niewiele się różni od 9-32, którego posiadam. Obydwa ok. 2,30 m. Typowe lekkie szczupakowce, z uwzględnieniem sandacza. Bardzo szybkie, nie polecam do okoni. Cięższy IMO powinien być opisany 7-28 g. Usłyszałem przy okazji, że ma być wznowienie krótkiej serii Skinny Water. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Odnosząc Black do Finezze czy nawet Titanium to Black są kijami mod-fast/fast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Wpadła mi w oko wędeczka z serii Salt 260/7-28gr. Lekko się zdziwiłem jak złapałem do ręki wersję 14-35 i przyznam że nie odczułem specjalnej różnicy w mocy. Ten producent tak ma i wędeczki są niedoszacowane lub też odwrotnie? Ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi modelami? Miałem już kupować Kamisori 260/28gr ale chyba skuszę się jednak na Salta. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japco Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Miał ktoś do czynienia z nową wędką z 2018 roku SAVAGE GEAR MPP2 274/5-20g? Zastanawiam się nad jej zakupem ale nigdzie nie ma opinii na jej temat. Chciałbym wędkę na małe rzeki jak Wkra do połowu kleni, jazi i boleni. Trafiają się przyłowy okoni i szczupaka. Łowię głównie na woblerki 2-6cm, owadopodobne smużaki, czasami na lekkie gumki i blaszki. Nie wiem czy rzucanie 2-3 gramową przynętą będzie komfortowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Miał ktoś do czynienia z nową wędką z 2018 roku SAVAGE GEAR MPP2 274/5-20g? Zastanawiam się nad jej zakupem ale nigdzie nie ma opinii na jej temat. Chciałbym wędkę na małe rzeki jak Wkra do połowu kleni, jazi i boleni. Trafiają się przyłowy okoni i szczupaka. Łowię głównie na woblerki 2-6cm, owadopodobne smużaki, czasami na lekkie gumki i blaszki. Nie wiem czy rzucanie 2-3 gramową przynętą będzie komfortowe.Macałem dzisiaj i do takiego łowienia wydaje się właśnie stworzona, fajny patyk na zawody. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi