Ultraast Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) Mam na oku SG MPP2 Trigger 259cm do 150g. Cel duże gumy do 130g.Proszę kolegów o info jak wygląda akcja wędki, jak z zacięciem i jak wygląda ugięcie przy holu. Opisana jest jako medium, ale bardziej chodzi mi o opinie użytkowników. Ja mam MPP2 Trigger do 90 gr tylko casting, nie jest sztywny przy pig shadzie 20 cm i shad teez 23 cm ładnie się ładuje i rzuca, ryby jeszcze nie złowiłem niestety, ale na zaczepach gnie się ładnie.Kolega może napisać coś więcej o akcji wędki i odpowiedzieć na moje pytania powyżej? Wiem, że model o mniejszej gramaturze, ale akcja zapewne ta sama. Edytowane 22 Kwietnia 2018 przez Ultraast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Witam, Koledzy czy wędka Savage Gear dropshot XLNT2 258 cm 10-30 gr to wklejka? Czy ktoś ma tą wędkę i może podzielić sie opinia o niej? Polecono mi ją w sklepie jako fajną wędkę pod sandacza. Łowię z brzegu, głębokość łowiska nie przekracza 6m, woda stojąca. Od jakich gramatur widać opad? Czy główka 5-6g + 2 cale guma będzie już widoczne? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Złamałem dziś górną część w moim Parabellum. Chciałbym zakupić ten element, ktoś orientuje się czy Dystrybutor w Katowicach to odpowiednia droga, czy może jest jakaś inna opcja, serwis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Serwis jest u dystrybutora pod tym samym adresem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 10-34 parabellum uzywa ktos? Sprawdzi sie przy trociach? Mialem ta do 12 g i do 7,ten do 34 jest szybszy? Minnowa 7 uciagni3, ew wahadlo? Obrotka 3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BECA Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Na morskich jeszcze da radę ale na rzekę moim zdaniem będzie za słaby . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 (edytowane) 10-34 parabellum uzywa ktos? Sprawdzi sie przy trociach? Mialem ta do 12 g i do 7,ten do 34 jest szybszy? Minnowa 7 uciagni3, ew wahadlo? Obrotka 3? Posiadam ten kij.Troci nigdy nie łowiłem. U mnie jest pod bolenie i sprawdza się znakomicie. Na pewno jest szybszy od 12g. Jako przyłów, wyciągnąłem ma nim sporo szczupaków i też nie było problemu. Jedynie sandacza ciężko zaciąć, bo też się 3 sztuki trafiły (dwie zacięte).Przynęty które wymieniłeś ogarnie bez problemu.Kijek polecam ma coś w sobie. Edytowane 18 Czerwca 2018 przez Ultraast 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Ma ktoś cynk czy w tym roku Savage wypuści limitowaną serię wędzisk? W tamtym roku był Skinny Water, a w latach ubiegłych np. Browser czy Titanium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Titanium była regularną serią. Na razie nic nie wiadomo, aczkolwiek brakuje im czegoś pomiędzy MPP2 a Custom. Były Finezze i Parabellum ale wycofali je. Może pojawią się serie 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Titanium była regularną serią. Na razie nic nie wiadomo, aczkolwiek brakuje im czegoś pomiędzy MPP2 a Custom. Były Finezze i Parabellum ale wycofali je. Może pojawią się serie 2. Co do Titanium masz rację.Ja też uważam, że brakuje jeszcze innej serii. Parabellum była jedyną w swoim rodzaju dobrze by było, żeby wróciła w nowej odsłonie. Finezze też super kije, można wypuszczą serię X-fast najlepiej typowo pod sandacza. Koledzy może wymienimy wszystkie serie wędzisk jakie wypuściło Savage Gear.Można podzielić na regularne i limitowane.Myślę, że taki wykaz może się przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Myślę że to nie ma sensu. SG nie produkuje od dziś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek K Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Savage Gear Black Savage 228cm 5-20Witam Kolegów,Czy ktoś mógłby podać górne maksymalne CW, którym można komfortowo rzucić ?Chętnie przeczytam osobiste wrażenia i spostrzeżenia z pracy tego kijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Specem nie jestem ale imo kij jest dobrze opisany. Rzucałem cannibal 12,5 na glowce 5g I dal rade, wiecej nie probowalem. Akcja raczej mfast. Ogolnie dla mnie fajny kij, mam uzywam, fajnie pracuje pod ryba. Dolem nie rzuca za dobrze, boleniowke 7 w nurcie poprowadzi przy większych juz się mocno gnie. Jakbym mial go przyporzadkowac do ryby to zdecydowanie Szczupakowy kij na Male 10cm przynety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek K Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Specem nie jestem ale imo kij jest dobrze opisany. Rzucałem cannibal 12,5 na glowce 5g I dal rade, wiecej nie probowalem. Akcja raczej mfast. Ogolnie dla mnie fajny kij, mam uzywam, fajnie pracuje pod ryba. Dolem nie rzuca za dobrze, boleniowke 7 w nurcie poprowadzi przy większych juz się mocno gnie. Jakbym mial go przyporzadkowac do ryby to zdecydowanie Szczupakowy kij na Male 10cm przynety.Dzięki za info, może jeszcze ktoś podrzuci z własnego doświadczenia jakie jest jego maksymalny rzeczywisty CW ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Mniej więcej dobrze opisany. Za to 9-32 to IMO 5-25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek K Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Mniej więcej dobrze opisany. Za to 9-32 to IMO 5-25Czyli według Ciebie lepiej kupić 9-32g jako "uniwersał" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Czyli według Ciebie lepiej kupić 9-32g jako "uniwersał" ?Zdecydowanie tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek K Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zdecydowanie tak.Dzięki za odpowiedź.Już mi się mętlik z tego wszystkiego w tym pustym łbie zrobił Teraz się zastanawiam czy lepiej nie kupić dwóch Black Savage i "ogarniać" od 5g do powiedzmy 40g ?Bo ten kijek raczej tego nie ogarnie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Dzięki za odpowiedź.Już mi się mętlik z tego wszystkiego w tym pustym łbie zrobił Teraz się zastanawiam czy lepiej nie kupić dwóch Black Savage i "ogarniać" od 5g do powiedzmy 40g ?Bo ten kijek raczej tego nie ogarnie ....Mój ulubiony zestaw od 5g do 50g to: - spinn SG Finezze Softlure ML 250cm 5-21g (priorytet sandacz, później szczupak) - cast SG Black Savage Trigger 220cm 15-50gJak chcesz tylko spinn i serię Black to ja bym uderzył w SG Black Savage 228cm 5-20 i SG Black Savage 251cm 20-60.Będzie Pan zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 (edytowane) Ja bym łaskawym okiem zerknął w stronę serii Salt. Mam 6-28 260cm i jestem mega zadowolony. Lekki, szybki, czuły, piękne ugięcie pod około metrowym sumkiem... Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Czerwca 2018 przez barwena1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Wraca w niektorych sklepach Skinny Water. Moim zdaniem najlepszy kij Savage ever. Mam 15-50 2,28 i zdecydowanie polecam jako cięższy szczupakowiec z łodzi. Do tego mam 9-32 do średniego łowienia z nastawieniem na szczupaka. Niestety na okonia trochę twardy i trzeba holowac z wyczuciem. Spadło mi z nuego kilka kilowcow ktore mam wrazenie wyjąlbym na innym kiju do tych zastosowan tj. Batsonie rx7 2,40 7-21 g. Ale ogólnie to tez fajny kij. Da sie tym łowic od 4g. Przy zakupie macałem też 5-20 i powiem ze są bardzo zblizone. 9-32 tylko nieznacznie mocniejszy. Wedlug mnie bardziej uniwersalny i tego zabrałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oponiak Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 SG Bushwhacker XLNT2 8' 243cm 20-60g Witam,Czy ktoś już miał doczynienia z tą wędką? Czy cw jest dobrze opisane, od jakiej najniższej wagi przynęty zaczyna się komfortowe łowienie? Przeznaczenie większe gumy ok 15 cm oraz czasami wypad nad rzekę narew w poszukiwaniu sandaczy. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 SG Bushwhacker XLNT2 8' 243cm 20-60g Witam,Czy ktoś już miał doczynienia z tą wędką? Czy cw jest dobrze opisane, od jakiej najniższej wagi przynęty zaczyna się komfortowe łowienie? Przeznaczenie większe gumy ok 15 cm oraz czasami wypad nad rzekę narew w poszukiwaniu sandaczy. Z góry dziękuję.Miałem chwilę, ale zrezygnowałem na rzecz casta i mnie osobiście design nie leżał.Do gum 12cm do max 20cm z rozsądnym obciążeniem bierz śmiało. Według mnie dolne cw prawidłowo opisane, górne 70 max.Kijek fajny nie jest sztywną pałą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Mam pytanie . Który z obecnie sprzedawanych modeli SG nada się do łowienia z opadu gumami 6-8 cali i główkami w granicach 25 gram ?Kij ma być na łódkę czyli jak dla mnie max. 2.25 długi . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 MPP2 221cm do 60g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi