lukaszkosciukiewicz Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 (edytowane) 9-32 fajny kijek i bardzo uniwersalny, taki średni szczupakowiec. Ale główki 25 g + guma to już troszkę ponad siły. Jeżeli takie gramatury mają dominować, to niestety lżejszy odpada, natomiast jeżeli będą tylko używane sporadycznie, a zasadniczo przynęty będą oscylować w granicach 15-20 g to zdecydowanie polecam 9-32 Odrazu mówie, że są to rozważania czysto teoretyczne bo nie mam w tym doświadczenia. Przy odławianiu warcianych ostróg i rynien zakładam, że główka powinna mieć 15- 25 g + przynęta w granicach 10 - 15 g ( longhorn, greedyshad, lunatic) czyli uśredniając 30-35 g. Edytowane 30 Sierpnia 2018 przez lukaszkosciukiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 (edytowane) Mam obydwie gramatury SG w pierwszej serii XLNT w wersji 7 stopowej(213cm). Łowiłem obydwoma na Wiśle. Ten do 30g ogarnia główki max 25g+ przynęta. Ten mocniejszy do 40g - max główka do 35g+ wąska przynęta do10cm. Jeśli łowisz szerszymi gumami to musisz zejść z ciężarem główki by nie klękał(max 30g).Pozdrawiam M. Edytowane 30 Sierpnia 2018 przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 (edytowane) Wydaje mi się , że nie będę przekraczał wagi główki 25g + przynęta. Wachlarz przynęt od 8 do sporadycznie 15 cm z przewagą 10 - 12 cm , które same ważą od 6 g do 20 g. Wiadomo też czasem jakaś błystka, wobler wahadełko Edytowane 30 Sierpnia 2018 przez lukaszkosciukiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Ten 9-32g bedzie napewno za słaby do główek 20g wzwyz plus guma,fajny ale raczej do takich 15g plus guma niezbyt ciezka.Ale czucie ma juz bardzo fajne.Brałbym do twoich potrzeb ten mocniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomaszBociek Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Witam. Zastanawiam się nad jakimś kijem od SG pod bolenie. Woblery 7-11cm. Rzeka to Wisłok. Myślałem o parabellum do 16g, byłem z kolegą który tym kijem łowił, niestety gdy wobler wchodził w szybszy nurt to nie było już czym zacinać. Myślałem że to mocniejszy patyk. Jakieś alternatywne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Jest seria Browser, lub Parabellum do 23g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejw Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Pytanie dla posiadaczy SG Finezze 12-35g. Z jakim kołowrotkiem macie spasowany ten kij w kontekście wyważenie całego zestawu? Osobiście odnoszę wrażenie że kij leci na pysk a mam na nim wcale nie lekkiego Ryobi Arctice 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Używa ktoś SAVAGE GEAR BLACK SAVAGE 233cm 18g? Nada się do opadu głównie 5-12g + guma 2-3"? Czasem może 15-17g jeśli woda będzie na tyle wysoka. Czy to blank bardziej pod woblery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 do tego co napisałeś , ze stajni SG najbardziej nadaje się finezze do 12g. szczerze polecamBlack savage to są trochę wolniejsze kije, wg mnie pod przynęty twarde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 do tego co napisałeś , ze stajni SG najbardziej nadaje się finezze do 12g. szczerze polecamBlack savage to są trochę wolniejsze kije, wg mnie pod przynęty twardeDokładnie, Finnezka do 12g. Można przeciążyć spokojnie do tych 15-17g + guma. W tej kasie kij marzenie, zdecydowanie polecam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio449 Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Używa ktoś savage gear mpp2 trigger 2.21 60g wersja cast? Interesuje mnie czy da radę tym rzucać gumą 20cm (50g) + główki 15-20g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 A może ktoś porównać Savage Gear Bushwhacker xlnt2 2.28m 3-18g do Savage Gear Black Savage 233cm 18g? Mam Bushwhacera do 40g i dobrze mi się nim łowi opadem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Miał ktoś może doczynienia z Savage Gear Custom Predator Trigger 218cm 10-30g i mógłby napisać jaki jest realny cw tej wędki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Kolega ma casta do 45g ale spokojnie rzuca z niego około 60g, więc można trochę przekroczyć górne c.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Kolega ma casta do 45g ale spokojnie rzuca z niego około 60g, więc można trochę przekroczyć górne c.w.Tego właśnie się obawiam. Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Szybkie pytanie. Chcę nabyć SG Finezze 2,02 7-25g, który wybrać model starszy czy nowszy z przelotkami a'la Fuji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Obojętnie, Coil Control też są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Bardziej chodziło mi, czy nie wpłynęło to na akcję. Nowszy model jest lżejszy o całe 5g. Lżejsze przelotki mogły troszkę przyspieszyć szczyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Tak szybkiego kija ciężko by było jeszcze bardziej przyspieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Tak szybkiego kija ciężko by było jeszcze bardziej przyspieszyć.Ok, dzięki! Nie zostaję nic jak jutro jechać do sklepu po Finezze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Pamiętaj że to mocny kij. 40g kogut podbija komfortowo, gumę Relax 3" na 35g główce też. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Pamiętaj że to mocny kij. 40g kogut podbija komfortowo, gumę Relax 3" na 35g główce też.A od ilu g pokazuję szczyt opad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Chyba 10g plus guma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Witam ! Czy orientuje się ktoś, czy w okolicach Szczecina jest sklep wędkarski który ma w ofercie kije Savage Gear ?Pozdr. mk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi