raven88 Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Max Fish na Ludowej ma praktycznie wszystko od SG w dobrych cenach. To hurtownia, ale można przyjść i obejrzeć każdy sprzęt na miejscu + wynegocjować rabat, polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Szukam wędki do łowienia sandaczy (z opadu) na jeziorach z brzegu. Wpadł mi w oko ten kij - Savage Gear Salt CCS 260cm 7-28g 2cz., a mam też dobre doświadczenia z SG (cast mpp 20-60). Miał ktoś tą wędke w ręku? Sprawdzi się w takim łowieniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Dodam jescze, że szukam czegoś dłuższego bo rzucać trzeba daleko i czułego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Raczej propojuje Finezze 250 cm, do 21g. Szybsza i bardziej czuła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mytmp Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Miał ktoś do czynienia z Multi Purpose Predator 2 w wersji TRAVEL? Dokładnie chodzi mi o 213 cm cw 20-60. Jaką akcję ma ta wędka? Potrzebuje travela nie za miliony do klasycznego spinningu, ale także dobrze byłoby połowić tym kijem jerkami, a może nawet przede wszystkim jerkami, a przy okazji klasyczny spinning gumami i woblerami ze sterem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Panowie, czy był kiedyś w ofercie patyk Finezze 4-18g 198cm ale z pazurem? Mam wersje spin i chętnie bym nabył wersje z pazurem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Była cała seria ale w jednoskładach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Była cała seria ale w jednoskładach.Dzięki. Jest faktycznie. Znalazłem w katalogu SG 2015. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Panowie Która Wędeczka będzie lepsza do wiekszych gum +15cm,sporych wiróweczek,może Slider 7-10cm.Czasami będę chciał ją wykorzystać do trolla.Wybieram między: 1.Stara wersja MPP 244cm do 50 gr2.Nowa wersja MPP 221cm 20-60 gr Czym jest jakaś znacząca różnica między tymi nowymi a starymi MPP? Który z tych kijaszków będzie sztywniejszy.Posiada ktoś takie wędki i podzieli się opiniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Na pewno jest ....w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odik777 Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Chciałem jeszcze nawiązać do serii Softlure.Teraz są długości 250 do 35g.Czy są one tak samo szybkie jak te ze starszej serii, czyli 2 metrowe blanki. Blanki 2 metrowe miały strasznie zaniżone cw. Jak jest w tym przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4ll Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Witam. Łowił ktoś może kijem MPP2 trigger 2.59 90g? Interesuje mnie jaki ma faktyczny cw, od ilu daje radę dołem oraz jak to pracuje pod rybą. Niestety w okolicy nie ma sklepów zaopatrzonych w casty i nie mam jak sprawdzić organoleptycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paciorek Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Witam. Mam takie pytanie do użytkowników SG Finezze nabyłem nową wersje spin 192cm 3-12g i mianowicie przelotka szczytowa ma trochę większą średnice niż przedostatnie przelotki. Ten typ tak ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paciorek Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Witam. Mam takie pytanie do użytkowników SG Finezze nabyłem nową wersje spin 192cm 3-12g i mianowicie przelotka szczytowa ma trochę większą średnice niż przedostatnie przelotki. Ten typ tak ma?Nie mogę już edytować, a chodzi mi o to że wędka jest nowa a nie jakaś nowa seria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 W castingu też tak miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Witam ! Ja posiadam FINEZZE 4-18 gr i ma również większą szczytową przelotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 https://www.angelshop-angelsport.de/shop/angelrute-12340p.html WitamZnalazlem ,za wzglednie male pieniadze, ta wedkeCzy ktos ja ma ,i moze o niej cos napisac Pod jakie ryby i przynety jest dedykowanaJaka akcja,Znalazlem tylko o tej do chyba 25-28g Ponoc parabolik i do gum nie bardzoPozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 (edytowane) Dodam tylko (dla tych co sie im nie chce otwierac linka) Jest to spinning SG Titanium II 270-10 32gCena ca 450zl Edytowane 3 Listopada 2018 przez adam 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Titanium nie były wolne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 (edytowane) https://www.angelshop-angelsport.de/shop/angelrute-12340p.html WitamZnalazlem ,za wzglednie male pieniadze, ta wedkeCzy ktos ja ma ,i moze o niej cos napisac Pod jakie ryby i przynety jest dedykowanaJaka akcja,Znalazlem tylko o tej do chyba 25-28g Ponoc parabolik i do gum nie bardzoPozdrawiam AdamU mnie to taki uniwersał(łowię pierwszą seryjką): szczupak, sandacz, boleń. Od bidy kleń i sumek jak się przyłowią. Kij szybki, bardzo lekki, komfortowy w obsłudze. Pracuje od 5gr+ guma2"(min) do 25gr+guma3". Wobler, wahadłówka, wirówka też mu nie są obce. Akcja szczytowa, pod rybą przechodzi w parabolę, pracuje cały kij(już przy rybie ok 80cm). Dobrze trzyma i kontroluje ryby(nawet te większe). Szczytówka czuła, szybko gaśnie po wyrzucie. Łowienie w opadzie komfortowo to do 20gr+guma3". Z tym, że jak chcesz agresywnie połowić sandaczy z opadu , to są do tego lepsze kije. Ten, jeśli chodzi o sandały, to lepszym wyborem będzie wobler lub guma ciągana wzdłuż brzegu.Pozdrawiam M.PS. SG Titanium II widzę pierwszy raz, teoretycznie miał ją zastąpić model Custom. Pierwsza seryjka była lepiej okuta. Przelotki tytanowe Alpsa, uchwyt Fuji DPS17 z kocówkami specjalnie dobranymi pod ten kij w kolorze tytanu.Tu jest test trochę krótszej:https://fishing-test.pl/56-wdki/510-savage-gear-titanium-spin-245cm-10-32gZajrzyj też na stronę 46 tego wątku. Inny znany mi na tym forum użytkownik tego kija to @TadekB(nie wiem czy poprawnie wpisałem nick). Edytowane 3 Listopada 2018 przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Dzieki Vako, o to mi chodzilo :good:Tez nie moge nic znalesc o tej seri, i dlatego sie zastanawiam nad kupnemWlasnie szukam takiego uniwersala,W przyszlym tygodniu beda u nas w sklepie nowe SGPoczekam na te nowosci, i jak tam nic nie znajde, to sie skusze na tego tytanaPozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Dalej nie mogę się zdecydować. Dla przypomnienia:Szukam wędki do łowienia sandaczy (z opadu, gumy) na jeziorach z brzegu (raczej płytkich około 3m). Wędka musi być czuła (brania ma być czuć, nie lubie patrzyć na szczytówkę). Po lekturze i propozycjach wytypowałem takie:- Dragon X-Treme 250 cm 5-25g- Savage Gear Finezze Softlure 250cm ML 5- 21g Pytanie która lepsza/czulsza? A może jest coś jeszcze lepszego (np. cos z St. Croix)? Jak z cw w SG tzn. Czy są dobrze opisane? Może lepiej brać Savage Gear Finezze Softlure 250cm L 3-16? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Finezze to super seria i na pewno warto kupic, ale musisz sprecyzowac jakimi gramaturami chcesz łowic zeby określic która wersja będzie lepsza. Czułość tych blanków jest na naprawdę super poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 (edytowane) mariusz -net napisał......pytanie która lepsza/czulsza? A może jest coś jeszcze lepszego (np. cos z St. Croix)? Jest ,nowa seria moojo bass............w dwu składzie,akurat pod sandała........jeszcze jej nie testowałem ale to kwestia paru dni........... Edytowane 5 Listopada 2018 przez delux64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi