Skocz do zawartości

Wędki Savage Gear - pytania, informacje, opinie

dawcaR6

Rekomendowane odpowiedzi

Najchętniej to od 1g plus guma do slidera 10 ale takich nie ma :-)

Do 2g i paprochów mam Mikado Lexus do 13g. Do sliderów SG MPP cast 20-60. Mam też Mikado flash zender do 22g i nie jest zły ale krótki i według mnie to on jest mocniejszy. Tak sobie myśle, że przydałoby się coś pośredniego między lexusem i flashem czyli coś od 3g+guma.

Ps. Chyba trzeba coś sprzedać, a nie kupować nową :-)

• 5 tygodni później...

Panowie potrzebuje porady. Która będzie lepsza?? Oraz za i przeciw. Oczywiście będzie używana do połowu Szupaków z kajaka wędkarskiego. Pozdrawiam

SAVAGE GEAR SPIN&TWITCH 198cm >50g
Savage Gear Wędka MPP2 198cm Spin 20-60g

Z góry dziękuje za pomoc. ;)

Nowa to jest ZAWSZE cena,,,reszta to marketingowy bełkot.............. :P

Patrzac na fotki wyglada pskudniej niz No2 lub No1. Jestem rowniez ciekaw jak nowy sposob "pokrojenia wedki" wplyna na akcje i ogolne wrazenie z uzytkowania. Mam tu na mysli travelki. Co ciekawe ten nowy model jest tanszy od tego starego. Pzynajmniej tu w UK.

Edytowane przez Luckyguliver

• 3 tygodnie później...

Hej. Czy ktoś miał może już kontakt z nowym trójelementowym SG Parabellum 2,79 2-12 g ? Użytkowałem dwa sezony wersję 2,79 3-16g i byłem mega zadowolony, chociaż brakowało ciut lotności najmniejszym wobkom. Jeśli ta wersja jest tak samo udana, przy faktycznym obniżeniu minimalnego cw to byłbym w niebo wzięty. Idealny dla mnie kijek, sprawdzi się jako trawel przewożony na ramie rowera :D Jeśli ktoś miał z nim już kontakt lub wie gdzie można go zobaczyć w Krakowie to będę bardzo wdzięczny :)

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Spodziewam się charakterystyki bushwackera z wygodniejszym uchwytem kołowrotka i bez prążkowania na blanku i ostatniej przelotki o którą mniej zaplątuje się żyłka.

I jeśli tak jest to chętnie go kupię, a jeśli nie to kupię ponownie bushwackera.

Edytowane przez Adrian Tałocha

Czy porównywał ktoś MPP 2 221 cm 7-23 g z tym mocniejszym 12-35 g? Czy ten mocniejszy też ma taką małą przelotkę startową? Chcę kij głównie na szczupaka i okazyjnie sandacza. Łowisko to przeważnie wolno płynący kanał do ok 180 cm głębokości. Kij pod gumy max 14 cm, przeważnie 8-12 cm, główki 5-10 g i okazyjnie 12-15 g. Ten do 23 g miałem w rękach ale obawiam sie, że pod większą gumą klęknie, dlatego bardziej się skłaniam do modelu 12-35 g tylko nie wiem czy też taką małą przelotkę ma.

Cześć,

Z serii SG Parabellum CC co polecacie pod smużaki 1,5-3g. Wersję 3-16 czy 2-12. O tej drugiej jest bardzo mało informacji. Jest pomiędzy nimi jakaś znaczącą różnica? Czy te 3 składy w słabszej wersji się sprawdzają? Doskwiera mi brak czasu na zbudowanie kijka od podstaw i szukam czegoś od ręki w przyzwoitych pieniądzach.

Pozdr.