Dawid.K Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 mam trzy częsciowego 12 g parabellum, fajny mobilny kij z dużym zapasem mocy w dolniku......idealny pod klenia i jazia,a nawet pod okonia z brzegu.....łowię nim na woblerki,obrotówki,i małe gumki.........Mógłbyś ocenić dolny zakres obsługiwanych przynęt? Szczerze na tym najbardziej mi zależy . Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 niżej jak 2g nie stosowałem...myślę że to real... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 (edytowane) niżej jak 2g nie stosowałem...myślę że to real... Kolego a jaką akcje ma tan kij? W necie raz jest opisany jako Slow a raz jako Medium, więc sam już nie wiem. Da radę tym podbić gumkę z główką powiedzmy 8 gram z mała gumką czy bez szans bo kijek klęka. Pociągnie w nurcie obrotówkę numer 2-3? Jaki kołowrotek dobrze Ci go wyważa? Da radę coś koło 300 gram? Edytowane 1 Marca 2019 przez Ostry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 (edytowane) kij ma akcję bardziej medium ugina się pod mocnym obciążeniem po drugą część kija ,dolnik bardzo mocny,ale na pewno nie jest to kij do operowania w prądzie obrotówką nr 3,na wodzie stojącej tak,ale optymalnie to na bieżącej obrotówki nr 1/2.....i woblerki małe gumki.....ja używam do niego Mikado BLACK STONE 3006 FD. nie jest idealnie wyważony ale mnie to nie przeszkadza......... Edytowane 1 Marca 2019 przez delux64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 3-16 mam i pod takie małe poniżej 3g średnio się nadaje. Z tego co ogarniam temat to ten 2-12 jest dłuższy i wolniejszy... Pewnie lepiej poradzi sobie z małymi przynętami. Miałem chwilę mikado chubster i lepiej miotal maluchami. Fuego 3000 wywaza 3-16 prawie idealnie... sam kij zresztą jest dobrze wyważony przez stosunkowo długi dolnik. Polecam, ale do przynęt 4g+ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Gdyby ktoś się interesował serią custom predator, to z żalem stwierdzam że jest głucha jak pień. Daiwa ballistic miażdży ja zarówno rzutowo jak i pod względem czucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Panowie miał ktoś już styczność z nowym parabellum ccs 246 cm do 14 gram lub xlnt3 243 cm do 18 gram? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filu0303 Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Właśnie kupiłem Ostry tego do 14 i wydaje się bardzo przyjemny na sucho dobrze wykonanie nie zauważyłem żeby były niedociągnięcia fajne spasowanie praca głęboka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Właśnie kupiłem Ostry tego do 14 i wydaje się bardzo przyjemny na sucho dobrze wykonanie nie zauważyłem żeby były niedociągnięcia fajne spasowanie praca głęboka a podpinałeś już jakiś kręciołek? Przy ilu gramowym nie leci do przodu? Nad wodą rozumiem że go jeszcze nie miałeś, szkoda bo bardzo ciekawy jestem czy cw w miarę poprawnie opisane. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrabit Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Poszukuję wędki typowo pod jerki w oko wpadła mi seria xlnt 3 o cw 20-70 ktoś może powiedzieć coś na temat tego modelu czy się nada ? Jaki ma realny cw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Koledzy takie pytanko . Czy jest w stanie ktoś określic moc kija parabellum 3-16 ale w Lb ?? Oczywiście mniej więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 10lb tak na oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 To dobrze mi się wydawało. 10 ma na pewno może ciut więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Napewno jest bardzo zblizony do mhx st1142Moze ciut mocniejszy ale niesadze by miał powyzej 10lb.Ale zdecydowanie to udany kijek,zreszta jak seria która pomimo drobnych wad zebrała sporo dobrych opini.A seria parabellum ccs tez jest fajna pomacałem tymi w długosciach 246cm 3-14 oraz 7-21g I 279 7-23g I 10-30g I bardzo fajna akcja taka po amerykansku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Ale mhx będzie szybszy za pewne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Tak tez uwazam ale róznicy nieodczułem zbyt znaczacej.Ale lepszy mhx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Witam , czy ktoś z Was posiada :Savage Gear Titanium Spin 7- 25g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Witam,może ktoś łowi ccs 279 7-23g,jakoś mało można opini w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Posiadam ten model.Ogarnie klenie,pstragi,I bolenie a z plecionka bedzie super.Kijek dosc mocno pracuje I głeboko sie gnie I ryby niepowinny spadac.Taki sredni uniwersał na wieksza rzeke.Dolnik jak to paranellum długi bodajze 42cm od stopki kołowrotka.Mocowanie pewnie trzyma kołowrotek I niestwierdziłem by sie odkrecało.Waga 135gram I niemeczy reki.Kij fajnie sie juz ładuje około 4 moze 5 gram bo szczytówka jest dosc delikatna ale czuc co sie dzieje.Łowiac jesienia moze dolnik trochu przeszkadzac ,tymbardziej osoba z wiekszym brzuchem.Kijek ok w tych pieniadzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek51515 Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Witajcie mam parabellum 246cm 3-14g moge coś powiedzieć o tym kiju. Dzis miałem na nim bolka 73 cm na Wiśle, kij sobie poradził ale zgięty prawie do dolnika ) mam gdzies nagranie jakby ktos byl zainteresowany.Jestem bardzo zadowolony z niego. Jest to mój pierwszy kij od SG kupiony z myslą o kleniach/jaziach/pstrągach, ale i w tak duzym przylowie sobie poradził. Jakbym kupował go jeszcze raz chyba kupił bym dłuższą wersje ( o ile taka jest) Aktualnie szukam kija do cięższego spiningowania. Po pozytywnych zachowaniach nad wodą tego mojego parabellum chyba kupię teraz wersję 10 - 30 g. około 300 cm Taki unierwsalny pod bolka i szczupaka. Obawiam się jedynie jak w wiślanym prądzie poradzi sobie z woblerami około 10 cm. Moze ktos ma taki kij ? Lub możecie coś ciekawego od siebie zarzucić. ? Lubie akcje taką wolniejszą własnie jak cos. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Posiadam parabellum 3-16g z przerobionym dolnikiem. Po powrocie do Polski właściwie łowię tylko tym kijem ponieważ moje miejsce jest nad Wisłą a Wisła to klenie i bolenie. Typowo do boleni używam (dopiero 2 razy) shimano beastmaster ex 270 10-30g. Czulszy od Sg, szybszy. Z powodzeniem może służyć jako kij uniwersalny, sandacza z pewnością skutecznie zatnie, boleniowe odjazdy dobrze zamortyzuje. Mimo wszystko i tak zabieram parabellum jak idę nad Wisłę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Witajcie mam parabellum 246cm 3-14g moge coś powiedzieć o tym kiju. Dzis miałem na nim bolka 73 cm na Wiśle, kij sobie poradził ale zgięty prawie do dolnika ) mam gdzies nagranie jakby ktos byl zainteresowany.Jestem bardzo zadowolony z niego. Jest to mój pierwszy kij od SG kupiony z myslą o kleniach/jaziach/pstrągach, ale i w tak duzym przylowie sobie poradził. Jakbym kupował go jeszcze raz chyba kupił bym dłuższą wersje ( o ile taka jest) Aktualnie szukam kija do cięższego spiningowania. Po pozytywnych zachowaniach nad wodą tego mojego parabellum chyba kupię teraz wersję 10 - 30 g. około 300 cm Taki unierwsalny pod bolka i szczupaka. Obawiam się jedynie jak w wiślanym prądzie poradzi sobie z woblerami około 10 cm. Moze ktos ma taki kij ? Lub możecie coś ciekawego od siebie zarzucić. ? Lubie akcje taką wolniejszą własnie jak cos. Pozdrawiam serdeczniePosiadam Savage Gear Parabellum CC 307cm 9-32g i na bolki świetny kij Nie wiem jak by sobie poradził na szczupakach bo używam go tylko do boleniowania. Ma tylko 2 wady: w wersji CC wsadzili te przelotki żeby zredukować wagę wędki ale za to pierwsza przelotka jest trochę za mała co moim zdaniem trochę "gasi" rzuty przy kołowrotku o średnicy szpuli 50mm i więcej ale tragedii nie ma. W starszej wersji tej serii były inne przelotki na stopkach "Y". 2 wadą jest zbyt długi dolnik jak dla mnie. Wolałbym tą długość przełożyć w drugą stronę no ale zawsze może to być kwestia gustu czy upodobania. Jeszcze co do wyrzutu to wydaje mi się, że jest trochę zawyżony bo przy żyłce 0,18 rapala oryginal 5g rzuca przyzwoicie natomiast w drugą stronę do 28g myślę, że max.Polecam kijek na bolki W tej cenie i przy takiej jakości wykonania konkurencja nieliczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz. Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Podzieli się ktoś opinią i realnym cw kijka xlnt3 243cm 7-25g? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Posiada ktoś CCS 279 5-18g,i może coś skrobnąć o nim?.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 Hej. Podpowie ktoś jak jest z wyrzutem minimalnym w kijach Parabelum CCS travel 320 8-28 i 279 7-24 ? Czy poleci z tego 3 g ? Rozważam zakup tych kijków pod wiślane klenie/jazie/bolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi