amstaf358 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 (edytowane) na klenie i jazie to się kupuje kija do12/16 g max , te które wymieniłeś są stanowczo za mocne ,na bolka to jeszcze ale nie do wobków 3gramowych.......komort połowu będzie ..marny..... Edytowane 9 Czerwca 2019 przez delux64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 To zostaje jedynie 279 2-12, ciężko o travela w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 Witam,Szukam informacji o poniższym kijku. Może ktoś miał do czynienia z nim. Ma posłużyć jako mocniejsza "okoniówka" nie tylko do ds ale i do typowego jigowania. SAVAGE GEAR BLACK SAVAGE DROPSHOT 7’4” 223CM 2. Czy to jest wklejka, jaką ma akcję?Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Może mi ktoś powiedzieć czy Bushwhackery xlnt2 lub xlnt3 opisane do 40g rzucą komfortowo cannibalem 15+10g(około 43g)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzi Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Temat jet taki. Chciałbym zacząć przygode z castem.Jeśli chodzi o multiplikator to wybór padł na tatule sv tw. Chciałbym łowić gumami ok. 20 cm takimi jak: westin shad teez 16cm i 19cm(39 i 56 g) Herring Shad 19cm 45g czasami 3D RIVER ROACH 18CM. Teraz używam tych gum w trolu, ale zawsze wolałem łowić z wyrzutu, stąd moja nowa zajawka. Główki jakie będę używał to 10-20g. I tu się właśnie zaczyna problem, bo nie wiem co z kijem. Wybrałem 3 które wydały mi się odpowiednie, ale czy to prawda to nie mam pojęcia. Savage Gear MPP2 221cm Trigger ->80g Savage Gear MPP2 221cm Spin 20-60g Savage Gear Black Savage Trigger 220cm 30-70g Czy te kijki to wytrzymają. Dodam, że łowię z łódki na mazurskim jeziorze na głębokościach od 3 do 8 m w opadzie. Zawsze łowiłem na spiny 240 cm Próbowałem na dłuższe, ale nie miałem dobrego czucia przynęty i dużo gorzej mi się podbijało. Multik niby wybrany, ale też nie wiem czy właściwie. Myślałem o type-r tylko nie wiem czy ogarnie taką gramaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KolegaKolegi Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 Czy ktoś z Was ma pojęcie czym różnią się: hitch hiker 40-80 od XLNT3 30-70 - 4 częściowe travele? Minimalna różnica w ciężarze na + i dołączony sztywny pokrowiec w hitch hiker i cena +150 zł? Blanki? Przelotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Od XLNT2 różniły się blankiem i uzbrojeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil2402 Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Panowie czy pękający lakier na omotkach w kinach SG to standard ? Zauważyłem takie zjawisko już na dwuch kijach po jednym sezonie. Czy to się reklamuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 W kinach ? Pierwszy raz słyszę........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Tak telefony pomagają nam pisać posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil2402 Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 W kinach ? Pierwszy raz słyszę........... Sorry oczywiście chodzi o kije. Dokładnie, nie zawsze elektronizacja pomaga ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek2828 Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 (edytowane) Witam używa ktoś tej wędki Savage Gear xln3 5-18? Potrzebuję coś szybkiego pod sandacza na dosyć lekko te 18gr.na pewno nie będzie przekraczane,wody to głównie blaty po 4m głębokośći oraz metoda połowu to opad,jak czytam niby bardzo dobrze nadaje się pod sandacza ale chciał bym zaczerpnąć waszej rady,chyba że macie coś fajnego do polecenia cena powiedzmy do 500 może 600zł,interesuje mnie kij o długości 210-230cm gdyż łowię głównie z pontonu,CW powiedzmy do +- 20 gram,tam gdzie łowię sandacze biorą bardzo delikatnie i na niewielkie przynęty guma 7-10cm główka 5-7gram Edytowane 22 Lipca 2019 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 nada się, ale z oferty SG pod te przynęty które chcesz używac polecałbym finezze 3-12g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakrza74 Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Witaj, zerknij na to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek2828 Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Film oglądałem,ale to tylko film,chciał bym zaczerpnąć wiedzy od kogoś kto go używa i kto ma pojęcie,filmiki to wiesz:)Oni wszystko reklamują że jest zajebiste:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek2828 Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 nada się, ale z oferty SG pod te przynęty które chcesz używac polecałbym finezze 3-12g Niestety 3-12gr będzie za mało,chce ciut większe CW te właśnie pasuje mi idealnie,te finezze są trochę krótkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 3-12 to tylko opis, tym kijkiem gumę 10cm +10g to podbijasz spokojnie w pełnym komforcie, to świetna seria! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek2828 Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 3-12 to tylko opis, tym kijkiem gumę 10cm +10g to podbijasz spokojnie w pełnym komforcie, to świetna seria! 202cm jest dla mnie za krótka niestety,szukam czegoś tak od 220 ten Xlnt3 to też taka ostateczność ale nie mogę znależć nic sensownego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek2828 Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 A jak jest z tymi kijami SG to są wklejki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek2602 Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Pod sandaczyki do 40cm się nada!Wydaje się być dobrą opcją do zajeżdżania tych powyżej 60cm...????Celowałbym w coś delikatniejszego, może do 2,5-3g?I linka do kilograma wytrzymałości. Ludzie, upałów nie ma a styki się grzeją?A później walka z sandaczem 70cm trwa godzine.I ryba wraca w świetnej kondycji do wody.Odpowiednia do smażenia???? Wyznawcy C&R?Z takim sprzętem to raczej C&K&E...Bójta się Boga???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Pod sandaczyki do 40cm się nada!Wydaje się być dobrą opcją do zajeżdżania tych powyżej 60cm...Celowałbym w coś delikatniejszego, może do 2,5-3g?I linka do kilograma wytrzymałości. Ludzie, upałów nie ma a styki się grzeją?A później walka z sandaczem 70cm trwa godzine.I ryba wraca w świetnej kondycji do wody.Odpowiednia do smażenia Wyznawcy C&R?Z takim sprzętem to raczej C&K&E...Bójta się BogaKolego co Ty opowiadasz? Kijem dedykowanym sandaczowi do 14g nie mam żadnego problemu z 60+ i wyjeżdża z wody od kilkunastu sekund po zacięciu do max 1-2 minuty. W zależności od odległości, na której nastąpiło branie. Wiadomo, że na pełnym wyrzucie trzeba go podholować i to trwa tą minutę, czy dwie. Jestem pewien, że na dobrej jakości kiju do 14-15g cw z przyłowem metrowego szczupaka nie byłoby problemu w niezbyt zaczepowym miejscu. Tomek, kolega @Karpiu95 ma rację z tą Finezze, tylko do długości musiałbyś się przyzwyczaić...A jak martwisz się, że cw za delikatne zawsze można wziąć Finezze oczko wyżej do 18g. Oprócz wspomnianego kija do 14g, którego używam, czasami łowię też Kamisori zander do 18g i też jest dobrze, ale kijem z niższym c.w lepiej czuć "opad".Kupisz coś "mocniejszego", to na niekorzyść czucia przynęty, tym bardziej, że zamierzasz łowić w opadzie. Wybór należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Finezze do 18g to na pewno będzie DOBRY wybór......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Kolega sie nie unosi..... to ze jedna wędka opisana do 12g gnie się po rękojesc przy okoniu 30cm, to nie znaczy ze kazda tak ma. Finezki do 12g to wędki z mocnym dolnikiem i nie ma problemu z holem ryb 60+. A jesli chodzi o zakres wyrzutu to idealnie wpisuje się w to czego kolega szukał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi