Skocz do zawartości

Wędki Savage Gear - pytania, informacje, opinie

dawcaR6

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam takie pytanie: czy seria MMP2 to wklejki? Bo gdzieś kiedyś widziałem że ktoś pisał że to wklejanki...

Może mi ktoś powiedzieć czy Bushwhackery xlnt2 lub xlnt3 opisane do 40g rzucą komfortowo cannibalem 15+10g(około 43g)?

Jak Jeszcze nie kupiłeś i się wahasz a bardzo byś chciał sprawdzić to masz do mnie 20min jazdy ;) Edytowane przez Jozin

Temat jet taki. Chciałbym zacząć przygode z castem.Jeśli chodzi o multiplikator to wybór padł na tatule sv tw. Chciałbym łowić gumami ok. 20 cm takimi jak: westin shad teez 16cm i 19cm(39 i 56 g) Herring Shad 19cm 45g czasami 3D RIVER ROACH 18CM. Teraz używam tych gum w trolu, ale zawsze wolałem łowić z wyrzutu, stąd moja nowa zajawka. Główki jakie będę używał to 10-20g. I tu się właśnie zaczyna problem, bo nie wiem co z kijem. Wybrałem 3 które wydały mi się odpowiednie, ale czy to prawda to nie mam pojęcia.

Savage Gear MPP2 221cm Trigger ->80g

Savage Gear MPP2 221cm Spin 20-60g

Savage Gear Black Savage Trigger 220cm 30-70g

Czy te kijki to wytrzymają. Dodam, że łowię z łódki na mazurskim jeziorze na głębokościach od 3 do 8 m w opadzie. Zawsze łowiłem na spiny 240 cm Próbowałem na dłuższe, ale nie miałem dobrego czucia przynęty i dużo gorzej mi się podbijało.

Multik niby wybrany, ale też nie wiem czy właściwie. Myślałem o type-r tylko nie wiem czy ogarnie taką gramaturę.

Mam Savage Gear Black Savage Trigger 249cm 20-60g, po dwóch wypadach mogę powiedzieć że udany zakup.

Z brzegu wędkowanie na kijek poniżej 2m to porażka, przynajmniej dla mnie więc szukałem taniego kija pod multika w zakresie do 80g i pow 2,4m.

SG siedzi w łapie i daje radę.

• Like 1

Witam

Czy znajdę tutaj użytkownika kija:

* XLNT3 213cm 20-60g 2cz. SPIN

* Salt CCS 228cm 20-60g 2cz

* MPP2 198cm 20-60g 2cz

* XLNT3 RoadRunner 243cm 20-80g 4cz. SPIN

Najbardziej zastanawia mnie ten pierwszy. Chciałbym go używać do żelaza, jakieś algi, gnomy i meppsy.

Z czasem pewnie zaopatrzył bym się w większe gumy i jakieś jerki.

Jakieś opinie o tych kijaszkach od osób, które używają?

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Szukam kija do łowienia sandacza z opadu na przynęty 2-3 cale (sg, keitech) na glówkach 12-18 g, oraz koguty o masie max 25 g.

Ma ktoś doświadczenie z wędką: Savage Gear MPP2 221/198 cm Spin 7-23g 2cz (http://pleciona.pl/pl/p/Savage-Gear-MPP2-221cm-Spin-7-23g-2cz/23208)?

Nada się?

• 2 tygodnie później...

ktore mpp 2brac

221-60g

czy 221-100g

przynety od 30g do 80g 3 line thru roach ,line thru perch river roach itp . na ogol uzywal bede  30-50g

100g wydaje mi sie straszna pałą ale moze sie myle 

60g troche sie boje ze peknie przy rzucie  przyneta 80gjak dzis moj kijke robinsona .

Cześć, mam spinning SG xlnt2 2.45m 15-40g z którego jestem zadowolony, służy mi do opadu. Teraz szukam czegoś trochę lżejszego i ciut dłuższego, w oko wpadł mi model savage gear dropshot xlnt2 258cm 10-30g, moje główne pytanie brzmi czy to pełny blank czy wklejka?

• 2 tygodnie później...

Około 20czasem z plusem metrów a rzucam wszystkim co miało plus minus2,5gram.Ale ciut wieksze juz fajnie dosc rzuca.Modeli moze niebede wymieniał ale najmniejsze były jr kolibry ale one akurat słabo leca strasznie lekkie sa.Ale bzyki sieka juz leca.Ale ogólnie to rzucam wiekszymi i sporo jest z nich,dociazonych.Ale z tego5-18grama pod klenie bedziesz napewno zadowolony.