Galanonim Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Byłem w ten weekend pomachać trochę nowym kijem SAVAGE GEAR PARABELLUM CCS 279CM 5-18G. Kij uzbrojony w Dragon SL FD1125I z nawinięta na niego plecionka Varivas Light Game 0,4. Przynęty to 2cm Siek oska, bzyki i 4cm kenarty. Kij ładnie się ładuje pod bzykami i kenartami. Rzut pod drugi brzeg Wkry nie stanowił problemu. Oski nie latały na jakieś super odległości ale to waży tyle co nic więc nie byłem tym zaskoczony. Pod większymi rybami nie dane było mi go sprawdzić jedyne co brało to klenie ok 25 cm max. Jednak nawet pod takimi rybami kij ładnie pracuje i przenosi brania na dolnik. Czuć doskonale podskubywania przynęt i lekkie przytrzymania. Ogólnie udany zakup:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Czyli kijek dla ciebie pod zastosowanie jakie planowałes bedzie ok.Za te pieniadze niezła wedka.A i ryb niechce gubic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Dzieki zamowione testy kolo wtorku srody .Wydaje mi sie troche za palowaty dokupie sobie wersje 60g i zobacze na wlasnej skorze czy mozna ja delikatnie przeciazyc A wersja do 100g pewnie trafi na gielde .Ma kijek moc szczupak 90cm wyjechal w 3 min . Jednak w chwilacg zwatpienia lubie sobie rzucic mniejsza przyneta np cannibal 12.5 wachadlo 25g czy obrotowka 5czy6 a do tego ten kijek raczej sie nie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 panowie potrzebuje rady która wędka będzie lepsza bardziej czuła i ogarnie gramaturke 15-20gram.- Finezze Softlure 250cm ML 5-21g - Finesse Spin 6'8" 202cm MH Lure 7-25g łowie głownie z brzegu więc 250cm coś bardziej przemawia. choć jak wasze zdanie jakie przynęty ogarniają dane kije ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Nie wiem co to znaczy "lepsza", ale z serii finezze pod takie gramatury najbardziej pasowałby model 6'8" 4-18g. Fajny, elektryczny blank, bardzo szybki. "Gada" od 10g, górnej granicy nie miałem okazji sprawdzić, ale 20g masy łącznej pociągnie na luzie, jeszcze jest duuuży zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 interesuje mnie wedka spinningowa Sava Gear Finezze 3-12g-Czy gorna granica CW jest prawidowo opisana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 interesuje mnie wedka spinningowa Sava Gear Finezze 3-12g-Czy gorna granica CW jest prawidowo opisana?Jest trochę zaniżone 3” kajtek plus 15g rzucałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Wg mnie komfortowo lowi sie od 5g + gumka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 ok,dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 (edytowane) Czy mógłbym prosić o podanie średnicy przelotek wersji Savage Gear MPP2 274cm Spin 5-20g? Edytowane 11 Października 2019 przez Norbas7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 Czy mógłbym prosić o podanie średnicy przelotek wersji Savage Gear MPP2 274cm Spin 5-20g?Co prawda ma wersje do 100g ale wydaje mi sie ze nie sa to microbprzelotki i spokojnie wezel laczycy fluoorocarbon z pletka bedzie przechodzil.moge ci zmierzyc jeszcze szczegolowo w wersji 259 70g ale byc moze do lzejszych wedek sa montowane micro przelotki w co watpie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 Głównie chodzi mi o początkową i końcową i w podanej wersji :-) W "cięższych" może być różnica w wielkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BodzioPT Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Witam. Czy ktoś miał może styczność z tymi kijkami https://allegro.pl/oferta/wedka-sg-parabellum-travel-7-1-214cm-3-14g-8455420182https://allegro.pl/oferta/savage-gear-parabellum-ccs-travel-214cm-3-14g-4cz-7882339270 Widzę że się różnią i nie wiem która lepsza. Kijek ma służyć glownie do polowu pstrąga/klenia/jazia. Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 KIJ SG CUSTOM COASTAL 274cm DO 30gr Czy ktoś miał do czynienia z tym kijem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Dostałem go w reklamacji za Parabellum. Nie łowiłem nim, dosyć szybki, nawet leżał ale nie podobał mi się i go sprzedałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Przymierzam się do jakiegoś seryjniaka - bolek, sandacz - wobki, Wisła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Polecam Graphiteleader Argento. Będzie Pan zadowolony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 (edytowane) Jakbym miał obecnie wydać na kij 2k to zrobiłby mi go z pewnością ark70 Edytowane 12 Grudnia 2019 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 (edytowane) Jest wersja "ekonomiczna" - Argento RV. Cena +/- 1000 zł Edytowane 12 Grudnia 2019 przez lukasz_c 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekC Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 3 razy na rybach,i w wedce SG XLNT3 Roadrunner 20- 80 g,rozsypał mi się uchwyt kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 SG XLNT3 i krzywy blank. Część była reklamowana... z bólem reklamacja uznana przez serwis SG. Według nich krzywy blank w niczym nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Przymierzam się do jakiegoś seryjniaka - bolek, sandacz - wobki, Wisła. Machałem wersję lżejszą jako uniwersałem na Wisłę i spisywał się bardzo dobrze. Mój znajomy dalej ma ten kij i nie zamierza zmieniać. Nie wiem jak z gumami bo prawie nie łowię nimi na Wiśle ale wszelkie wobki ogarniał bardzo fajnie.Praca pod rybą super. Taki fast z głębszym ugięciem. Dokładnie taki: SG Custom Coastal spin 9' 274cm 7-23g - 2sec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 (edytowane) Trzeba było pajacom z serwisu powiedziec że krzywe to oni moga miec interesy ale kij musi byc prosty.ja bym natychmiast. po stwierdzeniu krzywizny odesłał go z powrotem..mam tą wersję bushwackera ale do18g. i kijek jest miodzio Edytowane 12 Grudnia 2019 przez delux64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Przymierzam się do jakiegoś seryjniaka - bolek, sandacz - wobki, Wisła.Daiwa ballistic, daiwa lexa (ten sam blank co ballistic, czyli hvf ale gorsze przelotki), effzett impulse, shimano beastmaster ex. Te wędki są w podobnej cenie, wszystkie miałem i lepiej się sprawdza od custom coastal, którego też miałem. Z sentymentu zostawiłem sobie custom ul, ale nie używam, lepiej robi finezze 5-20g, która pięknie kosi okonie, jest czulsza i dalej rzuca nawet te mniejsze przynęty. Posiadam również parabellum 279 3-16, po przerobkach u Patryka, w sumie 4 kije od savage gear. Jeżeli szukalbym kija w cenie ok 500zl do woblerow (którym również dobrze łowi się gumami) , dalekosieznego, czulego to wziąłbym daiwe na blanku hvf, następnie shimano i effzett, savage na samym końcu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Na czym polegały te przeróbki.....Też mam to parabelum tyle że 2/ 12g......i osłabia mnie długa rękojeść............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi