Luksu Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Witam ,posiada ktoś Parabellum 279cm 10-30g(2cz) i może coś więcej powiedzieć? w tym wybranym modelu wędka też przechodzi ładnie w parabole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishwhisperer Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Cześć.Przymierzam sie do zakupu wędki do duzych gum. Wpadł mi w oko sg swimbait 1fdr 50- 130g. Ktos z was ma doswiadczenie z tym kijem? Chodzi mi o realny zakres ciezaru wyrzutowego i jaka ma prace pod ryba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BECA Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Savage Parabellum 2,79 do 34 g posiadam i wędka przechodzi pięknie w parabole podczas holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BECA Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Ja posiadam kij ze starej serii ale sam jestem ciekaw jak to wygląda w nowszych produkcjach. Interesuje mnie travel 3,07 w czterech częściach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Cześć Koledzy, Przeczytałem chyba wszystkie możliwe posty o finezze 3-12 i nie znalazłem złej opinii. W związku z tym, że kij ten wyszedł ładnych pare lat temu chciałem się dowiedzieć czy nie pojawił się jakiś młodszy brat SG który będzie "lepszy" aniżeli sławna finezz'ka?Założona kwota to max 500 pln. Obecnie na sandacze używam Mikado Inazuma Flash Zander 22g. Jednak zabawa z okoniami Tetonem 2-10 sprawiła, ze nie che mi się wracać do Inazumy. Z powyższych wpisów wynika, zę finezzka 3-12 jest wystarczająco cięta aby pciąć sandacza, a wydaje się przy tym delikatna.Fakt, fajnie gdyby kijek był trochę dłużysz aniżwli to 192, ale trzeba znaleźć jakiś kompromis . Znajomy poleca mi również kijek Fiume Leaf do 14g. Przy 2.5 wędka jest mega lekka i szybka. Jednak 2.5 to już kawał kija .Finezze 5-20g 230 cm (232 chyba dokładnie). O wiele lepiej pokazuje i przenosi jak Sg custom ul 2-10g 230cm, lepiej niż shimano zodias 3-10g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek3b Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Czy masz na myśli Finezze Dropshot,bo zwykłej finezki o tej gramaturze chyba nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 (edytowane) Casting Savage Gear black savage trigger 249 cm do 100gKtoś może ma lub posiada takiego kija. Jakieś opinie,spostrzeżenia Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trox224 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Witam,Zastanawiam się nad zakupem SG Parabellum ccs 279cm 7-23g, spotkałem się z opiniami, że kij ten nie nadaje się do łowienia w zestawie z plecionką ze względu na drobne przelotki(zaciągają plecionkę).Myślę o tym kiju pod bolenia w zestawie z pletka 0,16. Jeżeli ktoś używa tego kija w podobny sposób proszę o opinie dzięki :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Farmazony. Mam ten kijek spasowany z Daiwa BG i pletka 10lb. Ładna kluska. Super ładuje się już od 3g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisiAAAA Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Farmazony. Mam ten kijek spasowany z Daiwa BG i pletka 10lb. Ładna kluska. Super ładuje się już od 3gU mnie był ten sam zestaw, niestety kij się złamał podczas holu szczupaka. Teraz mam SG Custom Coastal, ktory jest bardziej uniwersalny. Służy mi do łowienia szczupaków, troci w rzece i w morzu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BECA Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Parabellum do 16g podołał tej rybce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BECA Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Z ciekawości zapytam jaki model Custom Costal używasz na trocie i jak się sprawuje porównując do parabellum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisiAAAA Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Ta trotka miała 70 cm, a parabelka do 23g spokojnie dala rade. Teraz uzywam Coastala do 30g i w porownaniu do parabellum jest szybszy i sztywniejszy ale pieknie ugina sie podczas holu. Jest on tez bardziej czuly co pomaga jiggowaniu mniejszymi przynetami na szczupaka. Łatwiej zareagowac na branie, pstrykniecie i hol 90 cm szczupaka nie stanowi problemu. A na parabelke wyciagnalem rok temu szczupaka 103 cm i 7,3kg. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWo Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Witam,Zastanawiam się nad zakupem SG Parabellum ccs 279cm 7-23g, spotkałem się z opiniami, że kij ten nie nadaje się do łowienia w zestawie z plecionką ze względu na drobne przelotki(zaciągają plecionkę).Myślę o tym kiju pod bolenia w zestawie z pletka 0,16. Jeżeli ktoś używa tego kija w podobny sposób proszę o opinie dzięki :]Co prawda mój SG Parabellum ccs 279cm to 5-18g ale własnie ten model mam zaplanowany na Bolenie z dokładnie plecionka 0,16. Próba w tym roku na boleniowym woblerze 7 gram wyszła wspaniale! Nie ma mowy o zaciąganiu plecionki! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 To co Panowie 18 gr czy 23 pod te bolki lżej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Panowie, mam black savage 5-20g pasuje mi ten kij jak żaden. Planuję zakup casta tak do 60g i pomyślałem o black savage Trigger... Ktoś coś mógłby napisać? W odniesieniu do tego spina 20g to całkiem inna bajka czy tylko wygląd je łączy? Miałem xlnt2 do 60g i trochę taki kij od szczotki mi się wydawał... Z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Panowie, mam black savage 5-20g pasuje mi ten kij jak żaden. Planuję zakup casta tak do 60g i pomyślałem o black savage Trigger... Ktoś coś mógłby napisać? W odniesieniu do tego spina 20g to całkiem inna bajka czy tylko wygląd je łączy? Miałem xlnt2 do 60g i trochę taki kij od szczotki mi się wydawał... Z góry dziekiDolaczam sie do pytania szukam czegos na lekko pod majowe szczupaki .Najwieksza przyneta jaka chcialbym lowic do 4dperch 17 a tak to gumy 12-16cm oraz jakies tam wobki jerki itp. Mysle nad black savage 20-70 .Lub mpp2 20-60Dlugosc 221 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Jak nie tak to inaczej... A ten black savage 15-50 to jak w tej górnej granicy pracuje? Czy tak do 60g ogarnie? Ktoś musi mieć tego kija... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) Jak nie tak to inaczej... A ten black savage 15-50 to jak w tej górnej granicy pracuje? Czy tak do 60g ogarnie? Ktoś musi mieć tego kija...Miałem tego kijka. Jest poprawnie opisany. Ogarnie do 60g, ale to bez komfortu. Kij jest w miarę uniwersalny ze wskazaniem na zastosowanie do gum. Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez Przemek_M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vinci Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Witajcie koledzy. Mam pytanie która wędka według Was będzie najbardziej korzystna do połowu boleni. Jest kilka ich rodzai i trudno tak na sucho wybrać. Ma może ktoś info dotyczace serii Salmonoid a szczególnie tego kija 305 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meru Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Może ktoś mi powiedzieć jak jest długość dolnika w black savage 220 30-70 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorylla Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Mam solidnie obłowione takie wędki SG: Finezka 2.33m dropshot 5-20gFinezka 2.02m 4-18gFinezka 2.02m 2-12gSG Parabellum CCS 2,46m 3-14gXLNT3 2,43m 7-25 Reszty SG nie znam. Ale jak ktoś ma pytania o w/w patykach mogę coś pomóc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Używa ktoś wędki sg trolling 2? Może ktoś coś o niej powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Mam solidnie obłowione takie wędki SG: Finezka 2.33m dropshot 5-20gFinezka 2.02m 4-18gFinezka 2.02m 2-12gSG Parabellum CCS 2,46m 3-14gXLNT3 2,43m 7-25 Reszty SG nie znam. Ale jak ktoś ma pytania o w/w patykach mogę coś pomóc.poprosiłbym o kilka słów finezki drop shot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi