Skocz do zawartości

Wędki Savage Gear - pytania, informacje, opinie

dawcaR6

Rekomendowane odpowiedzi

Mysle kolego ze krótszy bedzie miał wiecej zalet niz wad a długosc tego dłuzszego raczej ci niezrekompesuje długosci rzutów na znacznie dłuzsze odległosci mam 274cm tez sg i boleniowe wabiki rzuca wystarczajaco.A jesli bolenie czesto sie pokazuja to na ogół na drugim brzegu rzeki wiec bez czegos pływajacego nawet taka rakieta niebedzie miała sensu,a rece beda mniej bolec.

Panowie, miał ktoś do czynienia z serią Salt CCS ? Interesują mnie dwa kijki 2,9m do 60 g i 2,6m do 70g.
Ktoś może o nich coś powiedzieć więcej, bo w internecie pustki. Jakie ugięcie, czy ciężar wyrzutu realny, czy to typowy x-fast czy zapracuje coś dolnikiem pod większym obciążeniem ?
Che kupić z myślą o ciężkim łowieniu w rzece na gumy, może ktoś coś innego sprawdzonego zaproponuje z SG ?

Panowie mam pytanko czy ktoś z Was korzystał z serwisu i ile czasu czekaliście na naprawę kijka bo mój trzymają od końca czerwca i nie wiem czy to u nich normalne. Z góry dzięki za odpowiedzi.

Serwis SG jest u Niemców tak więc powyżej 2 tygodni będziesz czekał na pewno. Ja na szczytowy element Parabellum czekałem 2 miechy.

Czy używa ktoś Spinning Savage Gear Parabellum CCS 246cm-3-14g? Szukam czegoś na klenie, jazie, okonie. Głównie woblery i blaszki, czasem gumy, i pytanie czy kij jest ba tyle sprężysty żeby łowić gumą max 3"+5-6g?

Mam XLNT3 7-25g który jest świetny i myślałem dokupić wersję 3-18g ale do 14g mi w zupełności wystarczy.

• Like 1

Ten kij nie nadaje się do łowienia na gumki tzn na szuranego przy jednostajnym prowadzeniu jak najbardziej Ale o opadzie zapomnij :)

Mógłbyś to rozwinąć? 

Który nie nadaje się do opadu: Parabellum CCS 246cm-3-14g czy XLNT3 3-18g?

Pytam bo właśnie myślę o XLNT3 2,43 m 3-18g (albo 7-25g) - tutaj mój temat http://jerkbait.pl/topic/145467-czu%C5%82y-kij-do-ok-20-g-szczupak-na-lekko-do-700-z%C5%82/

Z góry dzięki za odpowiedż.

• 3 tygodnie później...

Witam serdecznie . Mam pytanie :czy ktorys z kolegow napisalby mi cos na temat wedki Savage Gear black savage 251 cm , 20 - 60 gr .zamierzalbym jej uzyc do polowow z brzegu ewentualnie lodz.chodzi mi o kij do twardych przynet o wadze min 17 gr.

Posiadam obecnie 2.20 / 20-60 g black savage i jak narazie jeszcze nie miałem na nim ryby aczkolwiek kijek bardzo przyjemny shad teezy 16 na główkach 8-10g miota jak szatan nie jest to taka typowa sztywna szczota bardzo przyjemny kijek jak za tą cenę, a długość 2.20 jest idealna na brzeg jak i na łódce będzie okej. Więcej napisze jak troszkę na niego połowię

• Like 1

Witam.

Chce kupić wędkę Savage Gear xlnt3 213 do 100g lub 70g pod Abu revo SX i przynety gumowe 18-20cm (45-60g) oraz jerki w przedziale 40-80g. Brać tego xlnt3 do 70g czy 100g? Od jakiej wagi startuje ten 100g lub ile maksymalnie udźwignie ten do 70g? Bralbym tego 100g ale boje się że przynęty 30-50g będą słabo leciec, ale może to tylko moje źle przeczucie :/Jeżeli ktos ma któraś z tych wędek to proszę o opinie jakie są realne CW. Pozdrawiam

Damian - przeczytaj moją świeżą opinię o XLNT3 Road Runner w dziale Castingowym w temacie - Długi Cast Pod Duże Gumy. Mam wersję 213 do 70. Z agresywnym prowadzeniem jerka 80g mógłby być problem, ale rzutowo powinien to znieść.

Z drugiej strony przynęty 18-28g latały bardzo fajnie, więc na mocniejszej wersji 35-50g na pewno będzie już śmigać.

Tez mialem brac tego do 40g, ale okazal sie troche za ulegly. chociaz uwazam , ze 30g koguta moim zdaniem by pociagnal.No nie jest to typowy kij pod koguta, ale ja wole troche spolegliwsza akcje.Ten do 60g napewno da rade, jest sporo sztywniejszy.

Witam Mam w planach zakup kija SG MPP2 198cm 20-60g,przynętami jakie stosuje to jerki slidery 10 i 12cm i gumy ok 20cm,czy ktoś używa takiego modelu i jest w stanie mi napisać swoje spostrzeżenia z nad wody,Pytam bo nie znalazłem na forum konkretnego opisu tego kijka,pozdrawiam

• Like 1

• 2 tygodnie później...