Skocz do zawartości

Wędki Savage Gear - pytania, informacje, opinie

dawcaR6

Rekomendowane odpowiedzi

Z tym, że b.sg to 220/60g również polecam; posiadam 251/60g bardzo fajny blank. Te lżejsze też są niczego sobie 9-32/231 bardzo czuły a zarazem lekki 107g.

By nie być gołosłownym posiadałem też casta 220/30-70g bardzo fajny lecz na moje potrzeby zbyt krótki dolnik, preferuję co najmniej 35,36-40cm+.

Z tym, że b.sg to 220/60g również polecam; posiadam 251/60g bardzo fajny blank. Te lżejsze też są niczego sobie 9-32/231 bardzo czuły a zarazem lekki 107g.

By nie być gołosłownym posiadałem też casta 220/30-70g bardzo fajny lecz na moje potrzeby zbyt krótki dolnik, preferuję co najmniej 35,36-40cm+.

2.20 idealna długość zarówno na brzeg jak i na łódeczkę się zda ????

Edytowane przez MATIG

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Panowie mam mpp2 221 20-60g i zastanawiam się czy nie zmienić. Szukałem czegoś uniwersalnego do trochę cięższego łowienia gumami i do trollingu. Spada mi co drugi mały szczupak (40-60cm), te co były wyciągnięte miały rozerwane gęby. Mało trollinguje i miałem tylko dwa uderzenia ale obydwa puste. Wyjąłem co prawda 98cm z ręki i to bez problemu, ale jak często łowi się takie ryby, większość to ok 60cm. Zastanawiałem się nad przesiadką na chwalony tutaj black savage o tej samej gramaturze, może nie będzie taką pałą. Używam gum typu shad teez 12-16, ricky the roach 14, cannibal 10-15cm. Slidery salmo. W trolu tradycyjnie rapale. Podpowiedzcie coś proszę.

edit// spin

Edytowane przez Pitpno