Przemeksik Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 mam 0 doświadczenia z takimi kijami. Mam lfr 0-5 i ta wędka szybciej gaśnie, jest sztywniejsza a jednocześnie delikatniejsza Gaśnie to znaczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Miał ktoś w rece SG4 trigger 20-60Jaka akcje mają te kijki ?Szukam czegoś pod mniejsze swimbaity Jerka .ciężkiego twitcha .oraz czasami (bardzo rzadko ciężki opad ) główki 20-30g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Macałem dość dokładnie dwa kije SG4 Power Game Trigger 2,59 60-110g. Straszne rozczarowanie, czar pięknych zdjęć z katalogu prysł...Ale wracając do rzeczy - wykonanie estetyczne, przelotki równo w linii, złącza dobrze spasowane. Ale cóż z tego, w jednym po ugięciu kija przelotki dostają 20 stopni odchylenia, w drugim zaś, ustawiają się 90 stopni względem kręgosłupa! Może dwie sztuki to mało, by wydawać jakieś kategoryczne opinie, ale już na tym materiale widać, że kije montowane są jak popadnie. Powie ktoś pewnie, że za tę cenę nie można oczekiwać cudów, a jednak... Pierwsze z brzegu dwa kije ABU Garcia Svartzonker 2,59 40-140g (ta sama półka cenowa) przy próbach ugięcia trzymały przelotki równiutko z naturalnym ugięciem kręgosłupa, co przy wędkach tej mocy powinno być oczywistością. Oprócz tego korkowa rękojeść (również porządny przedni chwyt) w gratisie.PS Długość rękojeści we wzmiankowanych SG4 będzie dobra dla rosłego orangutana, dla przeciętnego człowieka będzie za długa. Jest ok. 10 cm dłuższa ( do pazura ok. 53cm) niż w ABU Svartzonker. Ja, choć mam długie ręce (i płaski brzuch) odczuwałem duży dyskomfort przy próbie wyciągnięcia dolnika spod pachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemeksik Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 Savage gear SG4 Ultra light game 1-5g czy micro game 0-2g ?Lekki spining na białoryb i okonie Co sądzicie ?Czy dołożyć i iść lepiej w major crafta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Daiwa ballistic, daiwa lexa (ten sam blank co ballistic, czyli hvf ale gorsze przelotki), effzett impulse, shimano beastmaster ex. Czy te Daiwy (Lexa i Ballistic) sa dobrze opisane jesli chodzi o CW? Ten sam blank ta samo akcja, ugiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foreks Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Mam CC 16g, CCS 18g, CCS 30g i Custom Coastal 2-12g, ciężko w tej cenie o coś lepszego. Wykonanie, akcja CC, waga dla mnie idealne. Wszystkie inne wędziska w sklepach przypominały mi bardziej kije od mopa przy nich, albo cena już od 700 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 (edytowane) Mam CC 16g, CCS 18g, CCS 30g i Custom Coastal 2-12g, ciężko w tej cenie o coś lepszego. Wykonanie, akcja CC, waga dla mnie idealne. Wszystkie inne wędziska w sklepach przypominały mi bardziej kije od mopa przy nich, albo cena już od 700 zł.Co masz na myśli pod oznaczeniem CC lub CCS? W kilku kolekcjach znajdziemy te oznaczenia, ale z tego co wiem to chyba oznaczenie zastosowanych przelotek. Sorki, że tak dopytuje, ale jestem po prostu ciekaw, o które modele Ci chodzi. Sam jestem użytkownikiem kolekcji Finezze, Xlnt2 i Parabellum i sobie chwale, bo każda z nich ma u mnie swoje zastosowanie. Jestem ciekaw jak się zachowuje model Custom w porównaniu do serii Finezze i czy jest sens dopłacać. A już tak całkowicie to strasznie mnie korci i meczy kolekcja Black Ops, ale nie widzę jej na polskim rynku, no i cena w granicach 299$ raczej poza moim zasięgiem. Edytowane 13 Marca 2021 przez Hermano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foreks Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Co masz na myśli pod oznaczeniem CC lub CCS? W kilku kolekcjach znajdziemy te oznaczenia, ale z tego co wiem to chyba oznaczenie zastosowanych przelotek. CCS i CC i to różne kije - CCS jest wręcz wolny, CCS na oko mid - obydwa jednak paraboliczne. Przelotki na oko identyczne. Podejrzewam, że CC oznacza Custom Coastal, a CCS oznacza to samo, ale slow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Koledzy, przyglądam się wędkom Savage Gear i nie mogę podjąć decyzji. Mam już MPP2 15-45 gram, kupiłem go jako budżetowy kijek do cięższych przynęt na rzekę, okazał się bardzo dobrą wędką. Teraz rozglądam się za czymś lżejszym i lepszym - łowienie w dużej rzece sandacze na gumy na główkach 7-12 gram, ale też jako lżejszy uniwersał. Zwróciłem uwagę na Finezze 2,5 do 21 gram, może Parabellum CCS a może Custom Coastal 2,7 m do 23 (30?) gram. Jakieś podpowiedzi, sugestie, anything? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Parabellum i custom costal bym od razu odrzucił. Na sandacza szukałbym czegoś o szybszej akcji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 A black savage? Taki trochę przyjemniejszy mpp2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Przyjrzyj się wędką z serii SG4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Dobra, dzięki za uwagi, a macie jakieś doświadczenia z SG Finezze do 21 gram. Trochę krótka, ale dla mnie OK na rzekę. Teoretycznie powinna być dobra, myślę - ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ras al Ghul Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 (edytowane) Z opinii które czytałem podobno bardzo zaniżone CW, raczej 1-5/6 niż deklarowane 0-2Mam tego Micro Game 0-2g, to znaczy miałem bo już sprzedałem. Cw rzeczywiście bardzo zaniżony. Ogólnie lakieru dużo lali, na przelotkach, omotki jak bańki. Edytowane 17 Marca 2021 przez Ras al Ghul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iluzjonista Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 (edytowane) Dobra, dzięki za uwagi, a macie jakieś doświadczenia z SG Finezze do 21 gram. Trochę krótka, ale dla mnie OK na rzekę. Teoretycznie powinna być dobra, myślę - ? Sandaczowa klasyka, czyli sztywny, mocny dolnik i czuła szczytówka. Czułość kija więcej niż dobra, mocy wystarcza do wyjęcia każdego sandacza (a nie jest to ordynarny cep), ciężar rzutowy można przekroczyć, fenomenalne właściwości rzutowe. Gdyby dolnik był dłuższy o ok. 5 cm, byłoby idealnie (kwestia wyważenia zestawu). Trudno o drugi taki kij za podobne pieniądze. Spinning stworzony do gum. Jeśli ktoś lubi łowić sandacze raczej lekko, można sięgnąć po wersję z c.w. do 16 gramów. Edytowane 18 Marca 2021 przez Iluzjonista 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
princeof Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 CCS i CC i to różne kije - CCS jest wręcz wolny, CCS na oko mid - obydwa jednak paraboliczne. Przelotki na oko identyczne. Podejrzewam, że CC oznacza Custom Coastal, a CCS oznacza to samo, ale slow.CC - przelotki Coil Control Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppiotrek Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 (edytowane) Koledzy będę wdzięczny za jakąkolwiek informacje na temat specyfikacjiwędki BLACK SAVAGE Jerk 1,98 m 60g. Przekopałam internet i forum i bida. Szukam casta do curado dc. Zakres przynęt od 20 do 70gr. Edytowane 19 Marca 2021 przez ppiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fdt Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Odnośnie tego blacka to mam wersje nie castingowa tylko zwykła wersja 250 20-60g i jeśli chodzi jerki to slider 10 to max co pociągnie np. rzucając 60g kaszubem miałem wrażenie ze pęknie. Niemniej jednak kij jest bardzo fajny w użytkowaniu i jestem z niego bardzo zadowolony ale uważam ze to typowy kij pod gumy bo dołem pokazuje już opad od 7g i przy gumach najlepiej pracuje. Ale bullteez 18 to już za ciężko dla niego. Jeśli duże gumy to jakieś smukłe. Ja głównie lowie na 15cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Koledzy, przeglądam poszczególne serie SG - MPP2, SG2, Black Savage, SG4, inne i nie mogę się połapać jaka jest "koncepcja" poszczególnych serii - czy to są te sam blanki w co raz lepszym osprzęcie, czy te serie różnią się czymś jeszcze - rodzajem ugięcia, czymś innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Pytam bo nie wiem, nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario70 Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 WitamTu masz wyjaśnione różnice ... Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ximus Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Miał może ktoś okazje już pomachać- SG4 Drop Shot 233 5-18 g? Jakieś opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Miał ktoś może styczność z SG2 Power Game 221 30-70? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamdro95 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 (edytowane) Witam.savage gear salt 228 20-60-grPosiada ktoś taką wędkę? Pytanie czy sprawdzi się również na ryby,, slodkie,, na wodach stojących? Szczupak Sandacz? Pozdrawiam Edytowane 19 Kwietnia 2021 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 A może ktoś miał styczność z Savage Gear sg2 Power game Trigger 40-80g i chce się podzielić wrażeniami jak się kijek spisuje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi