Skocz do zawartości

Wędki Savage Gear - pytania, informacje, opinie

dawcaR6

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam za może głupie pytanie - chcesz używać wędziska cw 4-18g do obsługi przynęt do 30/35g?

Tak, chcę, gdyż te kije są po prostu źle (po amerykańsku :huh: ) opisane

Do 30g masy łącznej bierz ta do 18 , z dołu będzie działać niżej, ta do 25 to już pałka z delikatnym szczytem.

Dzięki, tak też myślałem.

Informacyjnie - miałem okazję połowić troszkę Finezkami, 250 cm, jedną opisaną do 21 gram, drugą do 35 gram. Te wartości należy rozumieć raczej jako masy zalecanych główek do tych wędek. Czyli 21+guma, 35+guma - ja myślę. Realne c.w. tych wędek są trochę większe.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

SG2 Power Game 259cm 70-130g Będziesz Pan Zadolowony. W plecionie teraz promka, do wyrwania za 250, jak za darmo.

Powiesz coś więcej o tej wędce ? CW realny ? Jaka akcja, ugięcie ?

Szukam kija co obskoczy gumy 15-19 cm na lekkich główkach, woblery typu Perch 12, Skinner 15, okazjonalnie Slider 10s 

Mam sg2 trigeer do 220g fajny kij .

Mimo tego że pozwala łowić na duże przynęty.

Przy rybie 80cm gnie się pięknie .

Bardziej finezyjna od svartzonkera. Do 140g

A jest szybsza od np volatilepike od abu co pozwala moim zdaniem dalej rzucic

W wersji do 220g pisze że optymalne c.w to 150g rzuca najwięcej nim 200g myślę że nie powinno się tych kijów przeciazac

Edytowane przez jacob1993

• 2 tygodnie później...

Pytanie do znawców marki - czym będą się różniły poniższe wędki, bardzo podobne pod względem długości i cw.?

Savage Gear SG2 Power Game 198cm 20-60g 2cz.
Savage Gear XLNT3 213cm 20-60g - 2cz.
Savage Gear Black Savage Spin 220 cm 20-60 g 2 cz.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Panowie, sg2 ultra light game 198 1-5g, ktoś łowi i może skrobnąć kilka słów? Te wersje micro game podobno mocno niedoszacowane, a jak jest w tym modelu. Szukam czegoś budżetowego pod oksy na lekko 0,6-3g obciążenia i gumy 1,5-2 cale. Chciałbym też parę razy w roku porzucać za białorybem przynętami o masie całkowitej 0,5-0,7g, wiadomo szału nie będzie, ale żeby się w miarę dało rzucać i kontrolować mikro gumki.

• Like 1