Skocz do zawartości

Wędki Savage Gear - pytania, informacje, opinie

dawcaR6

Rekomendowane odpowiedzi

Czy łowi ktoś na Finezze Softlure 3-16g 250cm i może coś więcej o niej powiedzieć? Lubię te krótkie finezki i znam te dłuższe w mocniejszej wersji, ale nigdy nie miałem styczności z tą do 16g a jestem ciekawy pod jakimi gramaturami najlepiej się zachowuje i jak wypada w porównaniu z innymi. Będę wdzięczny za info

A ja jestem ciekawy Custom predator fast shad 258 do 45 może ktoś coś o nim napisac

Mojemu kumplowi przyszła ta do 65, czuły delikatny szczyt a dalej moooocny kij. Ogólnie kijek bardzo ładnie wykonany. Na te chwile tylko tyle. Szkoda ze nie dali w cascie delikatniejszego sprzętu

Witajcie

Od dwóch lat używam kijka Mikado Sensual N.G. Spin 260cm 3-18g do łowienia szczupak na lekko , okoń na ciężko.

Mam jeszcze kijki 1-7g , 5-25g, 10-30g ale zdecydowanie najczęściej biegam własnie z tym mikado.

Kijek wiadomo , mocno budżetowy, ale ryb dał trochę.

Od jakiegoś czasu zacząłem wyzbywać się sprzętu budżetowego zastępując go takim z ciut wyższej półki czyli nazwijmy ją średnią.

Nadarzyła mi się okazja by zmienić wspomnianego mikado na Savage Gear Custom Predator Fast Shad 258cm 3-16g.

Czy to kij który pozwoli mi znacząco na plus zwiększyć walory użytkowe?

Może ktoś z Was posiada go i zechciał by troszkę od siebie o nim napisać?

Nie mam jak go pomacać przed zakupem , stąd ten temat.

Pozdrawiam.

Tak zauważyłem to. W sumie to nie jest zle daje większe szanse tym cierpliwym???? gdyby wrzucili wszystkie sztuki na raz było by raz dwa i po temacie. Do mnie właśnie jedzie wersja do 45g dzisiaj zamówione wersję do 16g już mam w domu dla mnie w tey cenie kije ogień ????

Napisze coś o kiju wieczorem????

Edytowane przez konrado

Co do fast shada do 16gr. Kij bardzo lekki fajny szybki ale nie extremalnie szybki nie jest to mistrz rzucania na odległość według mnie są lepsze kije w tym. Szczytowka na sucho przypomina trochę wklejkę moim zdaniem ale nią nie jest i nie pokazuje az tak mocno jak wklejka ale coś na niej widać dobrze czuć w rece za t0 co dzieje sie na koncu zestawu. Mi podoba się uchwyt, korek bardzo fajny widać że dobrej jakości podobnie jak przelotki, ładnie wykonany nie ma nadlewek lakieru itp. Teraz czekam na wersję do 45g powinna być w pon. Będę nad wodą spróbuję zrobić jakieś fotki i wstawić oraz porównać. Jak by ktoś miał pytania zapraszam do wątku lub na priv

Ja swój egzemplarz odesłalem 274 10-30. Dolnik dłuższy niż w parabellum. Akcja szybka a myślałem że blank będzie bardziej mięsisty. Ogólnie w regularnej cenie bym nie kupił. No i na stronie jest informacja że uchwyt jest Fuji a w rzeczywistości miałem Seaguide podobny jak w parabelce.