Skocz do zawartości

Wędki Savage Gear - pytania, informacje, opinie

dawcaR6

Rekomendowane odpowiedzi

Rzeczywiście uchwyt seaguide. Teraz jak pomachałem to pod dłonią trzymasz te plastikowe blokady skręcające kołowrotek. W parabelum te nakrętki są od góry uchwytu, a u dołu jest takie coś gumowane miłe dla dłoni. Teraz wbiłes mi ćwieka bo akcja wędki mi się podoba jak i dolnik długi lubię;)

Edytowane przez Daaaro

Jednak odesłałem coastala. Rzeczywiście uchwyt kołowrotka w porównaniu do parabelum i sg4 jest gorszy. Szkoda bo akcja wędki jak dla mnie super. Muszę poszukać jakiegoś zamiennika z pełnym korkiem na dolniku. Ktoś używał sg4 279, 10-30? Mam sg4 15-42 i chciałbym coś czulszego na sandacza.

Kupiłem w ciemno Custom predator do 45 gram i po za tym ,ze jest ciężki i w uchwyt nie wchodzi slammer 1 ,to kij naprawdę dobry pod sandacza .

Typowa Amerykańska konstrukcja typu dołem pała , delikatny szczyt .

Dokladnie uchwyt jest trochę mały zauważyłem to w tey do 16g. Ale to wszystko idzie ogarnąć. Fakt że slamer ma grubą stopkę akurat bo było wiele slamerow na giełdzie z delikatnie przeszlifowana stopką akurat ????. Co do tey akcji masz rację. Za tę cenę wydaje mi się że to dobra patyki. Ale czy są takie aż ciężkie No nie wiem w3 jest cięższy.

A ja nabyłem Custom UL 2-7g.

Pięknie wykonana, jak dla mnie uchwyt wygodny, dalekie i celne rzuty i fajna czułość.

Dołem nieźle rzuca nawet poniżej 2g (muszę dokładnie potestować), górą rzucałem bez problemu wobkami 6g, lecą zadziwiająco daleko. Rzucałem też na próbę 12g ale dość ostrożnie bo to już za dużo na standardowy wymach. To dobrze bo nie lubię mocno niedoszacowanych wędek.

Jak na razie zachwyt.

Dziś z rana były pierwsze hole i też spisała się świetnie.

Kleń koło 35cm, ukleja i kilka bolków 35-40, które zaatakowały najmniejszą białą tantę na półgramowej główce.

Bardzo udany zakup.

Ja się wielkości nie czepiałem bo wszedł Shimano nasci 4000. Po prostu na stronie sklepu jest info że wersja 274 do 30gr ma uchwyt Fuji w rzeczywistości był to seaguide który mi nie przypadł do gustu i trochę popsuł estetykę klasycznej wędki na korku.

Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Dla mnie zdecydowanie uchwyt jest dużo bardziej wygodny niż SKSS tamtego uchwytu nie trawie nie mogę znaleźć Sobie miejsca na rękę w tym uchwycić próbowałem na kilku wędkach i No nie jestem w stanie go przetrawić ????. W tym Sea Guide trochę mnie wkurza dodatkowa nakretka kontrująca ale jest to chwilowe zaś ręką się przyzwyczaja ????. Co faktycznie trzeba przyznać tym kija że są bardzo staranie i ładnie wykonane. Za normalną cenę pewnie bym nie kupił ale w cenie której były to dla mnie nr 1

Przyszedł do mnie custom coastal 2.74 7-23, generalnie kijek miazga, zdziwiło mnie tylko zbrojenie od 20, jaką wielkość szpuli dobrać do tego kijka? czy 48 mm to będzie za dużo? wiem że Kolega z forum ganiał z tym kijkiem i przypinał stradica 3000 i latało z kija konkretnie tylko to było kilka lat temu, może w miedzy czasie zmienili zbrojenie?

• Like 1

Przyszedł do mnie custom coastal 2.74 7-23, generalnie kijek miazga, zdziwiło mnie tylko zbrojenie od 20, jaką wielkość szpuli dobrać do tego kijka? czy 48 mm to będzie za dużo? wiem że Kolega z forum ganiał z tym kijkiem i przypinał stradica 3000 i latało z kija konkretnie tylko to było kilka lat temu, może w miedzy czasie zmienili zbrojenie?

Z Daiwą 4000 lt lata jak z katapulty. Startową 20 przy plecionce bym się nie przejmował.

Też łowiłem 4000stradikiem fl i latało fajnie.Ale liczyłem że woblerami z dolnego cw będzie rzucał lepiej ale muszą ważyć około10g by już wmiare ok leciało.Gumy fajnie obsługuje i fajnie czuć,bo wykonanie bardzo ok, jeśli ktoś lubi szybsze kije uniwersał lzejsze to naprawdę fajny.Ale pierwsze odczucie na sucho to taki sandaczowy dosyc ostry kijek.

Customy a zwłaszcza coastale to bardzo ciekawe kije, połowiłem trochę tym najdłuższym tj. 3.20

co do kija 2.74 7-23 (po machaniu w domu) to  na pewno nie jest to kij kleniowy z przyłowem bolenia tylko rasowa boleniówka do łowienia z góry, ogarnie też sandacza na woby i resztę jako uniwersał (szczupak na lekko, kleń na ciężko i okoń od biedy)

kij jest cały w oplocie:) i jest świetnie wyważony

co do odległości rzutowych to kije są dobrze opisane ze względu na system zbrojenia potrzebują miekich plecionek (wnioski po łowieniu tym 3.20) kije też przekazują dużo informacji do ręki

mam też tego 2.74 10-30 i jak ktoś zwraca ten kijek przez brak miecha w blanku to nie wiem gdzie znajdzie go więcej dla mnie tylko xenodon albo stary beastmaster

w skrócie kupować bo w pieniążkach z pleciony to jak za darmo

• Like 1