Skocz do zawartości

Wędki Savage Gear - pytania, informacje, opinie

dawcaR6

Rekomendowane odpowiedzi

Łowiłem sezon i nawet tu na giełdzie sprzedałem. Nie mowie że się nie da, jasne można, napisałem to powyżej. Mam inne odczucia ty masz inne, dla mnie kij na klenia to nie cienka witka do 7 gram i 215 cm, uszanuj to proszę.

Edytowane przez Hvast

Panowie,dzięki za odpowiedzi.Szukam właśnie taniego kijka,krótkiego na małe ciurki,pod pstrąga,czy jazia.Wiele słyszałem właśnie o tym kijku dobrego,między innymi,że dał radę szczupłemu 63cm na wieprzu.Myślę że na tych małych ciekach da radę,tam raczej wielkich ryb bym się nie spodziewał ;) Czasem zabrałbym go na łódkę i jeziora cel-wzdręga.

pozdro

@darek1972, jeśli chcesz dawać radę szczupakom to kup kij na szczupaki.

Parabellum 7g to patyczek który stosuję na okonie, taka lekka klucha.

To że przyłowem były klenie ~40 i szczupaczki pod 60-tke nie oznacza że należy go w takim celu i pod takie ryby wykorzystywać.

Świadome stosowanie tego patyka do łowienia szczupaków nawet na małych ciekach to przesada, jak pójdzie w zawady to co zrobisz ? Siłowo wyciagniesz ? Ile czasu chcesz później reanimować rybę (chyba że nie chcesz reanimować a mieć dobry pretekst do jej zabrania ) ?.

Parabellum na okonie ? Tak.

Na szczupaki, klenie i wzdręgi są wędki które dużo lepiej się do tego nadają.

Parabelluma krótkiego do 5g wersję CC mogę mieć za 250 zł brutto + KW, wersję CC 279cm 3-16g za 360 zł. Jak ktoś jest zainteresowany to zapraszam na PW, bo niedługo będę je ściągał. Jak ktoś chce taniej to polecam Fishing-Mart a jak ktoś sie boi kupować u mnie przez Jerkbaita to też polecam FM  :)

Tak się zastanawiam nad tym nowym modelem CC 0-5g i jedna rzecz mnie nurtuje... Przeglądam sobie zdjęcia starego modelu i nowego, wydaje mi się że CC ma trochę dłuższy dolnik. Niestety nigdy nie miałem SG w rękach, więc może jakiś właściciel starego modelu 0-5g podałby jak wygląda długość do kołowrotka. A koledzy z nowym modelem podadzą jak to wygląda u nich.

Mam tą parabelkę.  I choć szczytówka  jest ciut za bardzo spolegliwa na moją siekerkowską Wisłę to łowi się nią bardzo przyjemnie.  I tak jak ktoś wyżej napisał daje rade z przyłowami w postaci boleni i szczupaków 60+. No i  nie zanotowałem spadów na nią.

Na wiosnę zeszłego roku chłopcy na Spójni oddali mi ją w naprawdę rozsądnej cenie, nie przekraczającej 300pln.

Pozdro600.

Wędki już do mnie jadą i znam oficjalne ceny. A więc będzie taniej niż na Fishing - Mart a wysyłka już jest w cenie. 

CC 190cm 0-5g za 270 zł z wysyłką i wypełnioną gwarancją oraz paragonem.

CC 215cm 0-7g za 300 zł z wysyłką i wypełnioną gwarancją oraz paragonem.

CC 279cm 3-16g za 440 zł z wysyłką i wypełnioną gwarancją oraz paragonem.

Jak coś to PW :-)

Dla stałych klientów mogę coś tam jeszcze urwać z ceny  ;)

Na PW też odpisałem.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Witam

Skrobne i ja kilka słów od siebie, posiadam owy kij od kwietnia 2014r wpadł mi w ręce u kumpla w sklepie i za te pieniądze nawet się nie zastanawiałem,

W tych pieniądzach nie znajdziesz nic lepszego, właściwie spadów na nim nie odnotowałem okoni ciągnąłem na nim ilości hurtowe, szczupak taki do 60cm nie robił na nim jakiegoś większego wrażenia fajnie pracował z cieniutkimi plecionkami 0,03-0,05mm, żyłka 0,14-0,16mm, paprochy małe wobi jigi śmiało ogarnia. W niezły busz go brałem waliłem po drzewach nie oszczedzam go i nic mu nie jest, od 1g już wszystko w miarę czuć w opadzie łowiłem tak max do 4-5gr.

Co więcej, jak się zdecydujesz do zakupu to obejrzyj kilka widziałem że mają nadlewki na przelotkach blank może być zachlapany żywcą lu któraś z przelotek jest ciut  krzywo wklejona.

Edytowane przez artur1983