Hvast Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Łowiłem sezon i nawet tu na giełdzie sprzedałem. Nie mowie że się nie da, jasne można, napisałem to powyżej. Mam inne odczucia ty masz inne, dla mnie kij na klenia to nie cienka witka do 7 gram i 215 cm, uszanuj to proszę. Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Hvast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Panowie,dzięki za odpowiedzi.Szukam właśnie taniego kijka,krótkiego na małe ciurki,pod pstrąga,czy jazia.Wiele słyszałem właśnie o tym kijku dobrego,między innymi,że dał radę szczupłemu 63cm na wieprzu.Myślę że na tych małych ciekach da radę,tam raczej wielkich ryb bym się nie spodziewał Czasem zabrałbym go na łódkę i jeziora cel-wzdręga.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał1988 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 ja łowię tym kijem okonki na lekko i spisuje się bardzo fajnie. za tą cenę idealny kij na okonia. choć nie złowiłem na niego nic większego bo na klenie i pstrągi używam robinsona diaflex trout 5-15g więc na ten temat się nie wypowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 @darek1972, jeśli chcesz dawać radę szczupakom to kup kij na szczupaki.Parabellum 7g to patyczek który stosuję na okonie, taka lekka klucha.To że przyłowem były klenie ~40 i szczupaczki pod 60-tke nie oznacza że należy go w takim celu i pod takie ryby wykorzystywać.Świadome stosowanie tego patyka do łowienia szczupaków nawet na małych ciekach to przesada, jak pójdzie w zawady to co zrobisz ? Siłowo wyciagniesz ? Ile czasu chcesz później reanimować rybę (chyba że nie chcesz reanimować a mieć dobry pretekst do jej zabrania ) ?. Parabellum na okonie ? Tak.Na szczupaki, klenie i wzdręgi są wędki które dużo lepiej się do tego nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Na szczupaki, klenie i wzdręgi są wędki które dużo lepiej się do tego nadają.Oczywiście, 3 różne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Jeśli ktoś chce 3 to ja mu nie bronię, wzdręgi i okonie można pogodzić jednym.Do świadomego łowienia szczupaków ten patyk się nie nadaje i tyle ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Jak pisałem wyżej,małe rzeczki,gdzie żyją małe rybki np.pstrągi,max do 40 i czasem wzdręgi z łódki.O szczupaku napisałem jako pkrzykład,został wyholowany właśnie na ten kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Parabelluma krótkiego do 5g wersję CC mogę mieć za 250 zł brutto + KW, wersję CC 279cm 3-16g za 360 zł. Jak ktoś jest zainteresowany to zapraszam na PW, bo niedługo będę je ściągał. Jak ktoś chce taniej to polecam Fishing-Mart a jak ktoś sie boi kupować u mnie przez Jerkbaita to też polecam FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) To daj znać jak będą już ciebie. Edytowane 7 Stycznia 2015 przez GregorS 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Napiszę ogólnie w tym temacie, gdyż mam sporo zapytań i nie będę się pucował do każdego z osobna, gdyż by mi życia nie starczyło koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 I daj znaju jak blank z grubością stoi, bo macawszy wersję chyba do 7 g wydawał mi się strasznie gruby blank jak do takiego cw i idei ul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Tak się zastanawiam nad tym nowym modelem CC 0-5g i jedna rzecz mnie nurtuje... Przeglądam sobie zdjęcia starego modelu i nowego, wydaje mi się że CC ma trochę dłuższy dolnik. Niestety nigdy nie miałem SG w rękach, więc może jakiś właściciel starego modelu 0-5g podałby jak wygląda długość do kołowrotka. A koledzy z nowym modelem podadzą jak to wygląda u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
la-bazooka Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Witam koledzy. Mam jedno pytanko skoro górne cw jest zawyżone to jak jest z dolnym cw? Czy wspomniane 15 lub 10 gram jest realne czy da się komfortowo zejść niżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Mam tą parabelkę. I choć szczytówka jest ciut za bardzo spolegliwa na moją siekerkowską Wisłę to łowi się nią bardzo przyjemnie. I tak jak ktoś wyżej napisał daje rade z przyłowami w postaci boleni i szczupaków 60+. No i nie zanotowałem spadów na nią. Na wiosnę zeszłego roku chłopcy na Spójni oddali mi ją w naprawdę rozsądnej cenie, nie przekraczającej 300pln. Pozdro600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 No to zajebiście bo nie ma jej jeszcze w PL i jeszcze jej nie było do tej pory Chyba, że mówisz o starszym modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 No to zajebiście bo nie ma jej jeszcze w PL i jeszcze jej nie było do tej pory Chyba, że mówisz o starszym modelu.Oczywiście że mówię o starszym modelu. na wiosnę zeszłego roku..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinDoktor Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 A tak wygląda tytuł wątku: Savage Gear Parabellum 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Wędki już do mnie jadą i znam oficjalne ceny. A więc będzie taniej niż na Fishing - Mart a wysyłka już jest w cenie. CC 190cm 0-5g za 270 zł z wysyłką i wypełnioną gwarancją oraz paragonem.CC 215cm 0-7g za 300 zł z wysyłką i wypełnioną gwarancją oraz paragonem.CC 279cm 3-16g za 440 zł z wysyłką i wypełnioną gwarancją oraz paragonem. Jak coś to PW :-) Dla stałych klientów mogę coś tam jeszcze urwać z ceny Na PW też odpisałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Jak już będziesz miał kijki wrzuć proszę info o ich wadze i cyknij fotki ugięć jeśli to nie problem. Najbardziej ciekaw jestem CC 215cm 0-7g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 No problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur1983 Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) WitamSkrobne i ja kilka słów od siebie, posiadam owy kij od kwietnia 2014r wpadł mi w ręce u kumpla w sklepie i za te pieniądze nawet się nie zastanawiałem,W tych pieniądzach nie znajdziesz nic lepszego, właściwie spadów na nim nie odnotowałem okoni ciągnąłem na nim ilości hurtowe, szczupak taki do 60cm nie robił na nim jakiegoś większego wrażenia fajnie pracował z cieniutkimi plecionkami 0,03-0,05mm, żyłka 0,14-0,16mm, paprochy małe wobi jigi śmiało ogarnia. W niezły busz go brałem waliłem po drzewach nie oszczedzam go i nic mu nie jest, od 1g już wszystko w miarę czuć w opadzie łowiłem tak max do 4-5gr.Co więcej, jak się zdecydujesz do zakupu to obejrzyj kilka widziałem że mają nadlewki na przelotkach blank może być zachlapany żywcą lu któraś z przelotek jest ciut krzywo wklejona. Edytowane 2 Lutego 2015 przez artur1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Czy miał ktoś już możliwość porównanie nowej serii ze starą? Najbardziej interesuje mnie kij do 5gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak82 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Witam. Czy ktoś z kolegów używa(ł) tego kijka Savage Gear spinning MPP Softlure 274/30g. Chodzi mi głównie do połowów sandaczy, szczupaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak82 Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Witam panowie, a co sądzicie o tym kijku? http://centrumwedkarstwa.pl/product-pol-639-Wedka-Savage-Gear-Bushwhacker-243-10-40g-40865.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 mam od niedawna 210 10-30 g wedka bardzo szybka i czula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi