Skocz do zawartości

Wędki Savage Gear - pytania, informacje, opinie

dawcaR6

Rekomendowane odpowiedzi

Pogrzeb na forum trochę, był już gdzieś temat o tym kijku. Pamiętam że jedną z opinii był fakt że jest to kruchy patyk.

PS: Co prawda inne parametry kijka: http://jerkbait.pl/topic/46347-savagear-bushwhaker-228-cm-3-18g/?hl=bushwacker#entry1526763

Edytowane przez Majo

Kolego, a jak z faktycznym c.w. tego kija? Jak ciężkimi przynętami można nim łowić?

według. mnie jest dobre opisany najciezej lowilem soft4play 13cm plus lip scull jest to jakies 26 g i racej nie sprawial zadnych problemow przy wyrzucie.

chociaz spotkałem sie z opiniami ze kijek ma podany za duzy ciezar wyrzutu wzgledem mozliwosci . 

Edytowane przez jacob1993

Ja ogarniam tymi wedkami wszystkie moje spinningowe ryby sandacz,okon szczupak, pstrag,zarówno z brzegu jak i z łodki posiadam dwie wersje 3-18 i 10-30,  woblerki blaszki gumki 

jak dla mnie rewelacja w tym przedziale cenowym jakosc wykonania,czułosc,lekkosc trzymanie ryby polecam.

Ja również miałem rok gwarancji.Niestety kiedy gwarancja się skończyła złamałem szczytówkę i nic się nie da zrobić,gdyż Duńczycy nie produkują już starej serii bushwacker.

Serwis pogwarancyjny ładnie się zachował i zaproponował mi zniżkę 100 złotych na busha w tym samym cw. z nowej serii.Fajne kije za tą kasę ale się już nie skusiłem.Kto wie kiedy zakończą produkcję i jak z dostępnością części będzie...

Łowiłem wedkami 3-18 i 10-30 bardzo dobrze je wspominam. Pierwsza była pod pstrąga druga pod sandacza, obie spełniały swoje zadanie bardzo dobrze. w tym przedziale cenowym ta seria to bardzo dobry wybór. Pisałem już to na tym forum nie raz. I podsumowując moje łowienie tymi wędkami to i jedna i druga pomogła mi wyjąć rekordowe dla mnie ryby potok 51cm i sandacz 90,5cm,

Łowiłem wedkami 3-18 i 10-30 bardzo dobrze je wspominam. Pierwsza była pod pstrąga druga pod sandacza, obie spełniały swoje zadanie bardzo dobrze. w tym przedziale cenowym ta seria to bardzo dobry wybór. Pisałem już to na tym forum nie raz. I podsumowując moje łowienie tymi wędkami to i jedna i druga pomogła mi wyjąć rekordowe dla mnie ryby potok 51cm i sandacz 90,5cm,

Miło takie coś się czyta, dzięki :)

Używałem ten model sezon lub dwa. Bardzo dobry szczupakowy kijek. Miło go wspominam. Używałem go zarówno z brzegu jak i z łodzi. Złowiłem na niego sporo ładnych ryb B). Nie miałem spadów. Polecam. Dosyć szybki, czułość wytarczająca. Służył do łowienia dużymi gumami w szczupakowych dołkach.

Edytowane przez DP Fishing

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Ja od kilku tygodni używam SG  CC Parabelum 279cm. c.w 3-16gram.

W/w kijek  zrobił już na mnie pozytywne wrażenie podczas pierwszych testów nad wodą, ale zobaczymy jak sprawdzi się na odrzańskich kleniach, jaziach i bolkach... 

Ps. Po sezonie może coś więcej o nim napisze:)

Miałem 3 dostawy tych wędek, ale tego samego dnia rozsyłałem je w Polskę do nowych właścicieli. Teraz mam jeszcze po sztuce 0-7g i 3-16g. W porównaniu do starszych serii na plus. Ciut szybsze na pewno. Model 3-16 wolałabym starszy, ale to moje zdanie. Natomiast nowy 0-7g jest kapitalny :-)

Edytowane przez Kamil_Be