Skocz do zawartości

Wędki Savage Gear - pytania, informacje, opinie

dawcaR6

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem to tak. Jest delikatny, ale zapas mocy ma. I strasznie kruchy, bynajmniej u mnie bo przy zaczepie strzelil. Mówil mi doswiadczony spinningista by nie kupowac wedzisk od SG bo sa chinskie i tragiczny serwis. Zobaczymy, jak wróci Bushwhacker o ile go przyjma.

Edytowane przez David2k14

Jeśli bardziej na lekko to może sprawdź serię Cormorana TX4: http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/cormoran-wedki-spinningowe-tx4-g5-a3-p580-k13757.html

Tutaj test modelu który powinien się nadać na pstrąga i okonia: http://klubprivlace.sk/web/privlac/238-rybacka-po-praci-> googletranslate :)

Pzdr

Edytowane przez raven88

Da radę! Co prawda nie łowię gumami tak ciężko, ale 16-to gramowej cykadzie dał radę.

Spady się zdarzają ale przy małych rybkach, duże trzyma dobrze.

Ugięcie kijka progresywne, wzrastające wraz z obciążeniem.

Szczytówka czuła, dobrze przekazuje drgania na dolnik wędki.

Używam wersji 10-40 od roku głównie do łowienia z brzegu.Po "przesiadce" ze starego Nexave  nie żałuję swojego wyboru. Dobrze radzi sobie z  przynętami gumowymi 4" - 6" , obrotówkami od 4 do 5 .,woblerami 10 -13 cm o masie powyżej 10 g . 

Możesz napisać jakie jest jego realne c.w 6cali guma + ile ołowiu max?

Najciężej łowiłem 20 g + herring shad 16 cm. Cięższe główki 25-35 g stosowałem do gum z kopytem 10-12,5 cm. Myślę że 25 g + 6 calowa guma to optymalny ciężar. Sprawdziłbym dokładniej , ale nie mam już tej wędki (fundusze ze sprzedaży poszły na własne projekty :)  )

• 1 miesiąc temu...

Witam, 

Panowie czy w waszych finezkach też tak bardzo  słychać plecionke - szczególnie tu rozchodzi się o przelotke szczytową ? 

W moim kiju od momentu zakupu była felerna przelotka szczytowa ring przepolerowany na ostro bez promienia do zewnątrz - poszła na gwarancje, wymieniono przelotke na fuji sic  i nadal dość irytująco szumi.  Czy ma to związek z tym dość małą średnicą przelotki szczytowej ?  

Jak to wygląda w podobnych kijkach. 

Wrażenia jak najbardziej pozytywne, bardzo czuły szczyt niemalże jak w wklejance, w dole spory zapas mocy a cw powiedziałbym mocno niedoszacoeane (25 g plus 4" ogarnia z powodzeniem).Jedyny minus z którym się borykam to kij z racji w miarę krótkiej i dzielonej rękojeści przy dl.2.5m niestety leci na pysk. Na rok 2016 seria Finesse powiększy się o modele do 16 i 18 g i napewno któraś z nich nieomieszkam sobie zakupić.

Edytowane przez woyciech