Skocz do zawartości

Wędki Savage Gear - pytania, informacje, opinie

dawcaR6

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Bartku, witaj na forum.

Odpowiadając na Twoje pytanie: za tę cenę, absolutnie nie. Nie warto. Sam kij jest świetny, ale nie za te pieniądze. Gdyby udało Ci się zdobyć go za ok. 200 zł, bierz śmiało, o ile szukasz niezbyt szybkiego patyka do łowienia pasiaków.

Edytowane przez Dienekes
  • Like 1

Z ceną przesadził prawdopodobnie autor wątku :) :

http://fishing-test.pl/wdki/23-wdki/355-savage-gear-troutizimo-0-7g najnowszy komentarz

Z drugiej strony teraz nowe są na alle po 369zł. Fakt, jak firma wchodziła na rynek była tańsza.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Savage Gear MPP Predator Spin 244/90g

Ktoś miał przyjemność połowić? Jak wrażenia? Interesuje mnie zwłaszcza ciężar wyrzutowy bo znalazłem odmienne opinie.. Najbardziej skrajna mówi o tym że da rade machać ponad 150 gram.. w takim wypadku zastanawiał bym się nad tym do 50 gram..

Jak z czułością tych kijków? Jaka minimalna waga przynęty przy której jest komfort? Akcja rzeczywiście fast? Przelotki dają radę? Z tego co widziałem na zdjęciach to dolnik strasznie długi..

Pozdrawiam

matpgt

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Mam od 2-3lat używam właśnie do lekkiego gumowania. Lekka wędka, czuła szczytówka ale nie tak miękka jak w wklejankach co mi bardzo odpowiadało bo wolę pełne wędki. Ostatnio na płytkiej 2metrowej wodzie łowiłem okonie zestawem nanofil 0,06 + paproch na 2,5gramowej główce i było zacnie - przynęta leciała daleko a brania i stuknięcia o podwodne przeszkody dobrze wyczuwalne. 10g i 7cm powinna obsłużyć bez problemu.

Mam od 2-3lat używam właśnie do lekkiego gumowania. Lekka wędka, czuła szczytówka ale nie tak miękka jak w wklejankach co mi bardzo odpowiadało bo wolę pełne wędki. Ostatnio na płytkiej 2metrowej wodzie łowiłem okonie zestawem nanofil 0,06 + paproch na 2,5gramowej główce i było zacnie - przynęta leciała daleko a brania i stuknięcia o podwodne przeszkody dobrze wyczuwalne. 10g i 7cm powinna obsłużyć bez problemu.

Właśnie to zamierzałem usłyszeć, dzięki w pierwszym poscie już mi pomogłeś.

Zapytam jeszcze jak z ugięciem tego patyka?