kksm Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 mam wersje 213 cm 15-42 tez kolor mieni się w zależności od padającego światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 wędka ma duży zapas mocy przy tych 42g? tzn. przeciążałeś ją? a jeśli tak, o ile i jak sobie radzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Ja mam wersję 213 10-30g, najwięcej czym rzucałem do 34g guma+ołów i z tym nie było problemu można komfortowo połowić więc zapasu trochę te kijki mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 wędka ma duży zapas mocy przy tych 42g? tzn. przeciążałeś ją? a jeśli tak, o ile i jak sobie radzi? Najwięcej rzucałem wahadłówka ~ 40g i miałem wrażenie że to już zdecydowanie za dużo na ten kij ale w miarę komfortowo łowiłem 28g główką z 8cm ripperem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wudzitsu Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Mam odp z centrali Savage Gear - potwierdzili autentyczność. Kolor najbardziej zbliżony do rzeczywistego ten poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Savagear Bushwhaker 228 cm 3-18g Witajcie,z racji tego, iż w necie a zwłaszcza na jb nie ma zbyt wiele opinii na temat tego kijaszka chciałbym uzyskać informacje na temat tego czy kijek ten nada się jako rzeczny uniwersał (jaź, okoń, szczupak no i ewentualnie sandacz). Rzeka na której łowię jest niewielka a i poławiane w niej rybki nie należą do żadnych okazów. Łowiłem ostatnio kijem na blanku blue rapid 4-18 i muszę przyznać, że taki właśnie by mi odpowiadał. Ten z tego co widzę ma zbliżone cw ale obawiam się czy nie będzie kluskowaty - zwłaszcza przy sandałach. Z posiadanej obecnie inazumy sporo rybek niestety mi spada:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Hej. Bushwacker fajnie trzyma rybę (okoń i szczupak). Nie odnotowałem zbyt wielu spadów. W mojej ocenie ten kij najlepiej sprawdza się jako wędka do wobków i wirówek. Owszem, często łowię nim gumami, ale nie jest to jego żywioł. Szczyt jest zbyt wolny do agresywnego jigowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Kwestia gustu. Mi się właśnie gumami łowi nim najprzyjemniej już od paproszków na 2gramowej główce skończywszy na +-7gramach+większa guma. W moim odczuciu jest właśnie dość szybki. Do rybek powiedzmy 70cm super kijaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 (edytowane) Dokładnie tak jak opisał kolega 'Dienekes', jest trochę za wolny pod sandacza ale pod okonie nada się rewelacyjnie. Edytowane 16 Października 2014 przez Wesol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Aha, zapomniałem dodać, że mam już trzeci szczyt... i każdy zachowywał się inaczej. Pierwszy był faktycznie szybki. Nie ma to jak chrust :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Fajny kijek.Łowię nim już prawie 3 lata i jestem zadowolony.Używam właśnie jako taki uniwersał : szczupak,sandacz,okoń,pstrąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Aha, zapomniałem dodać, że mam już trzeci szczyt... i każdy zachowywał się inaczej. Pierwszy był faktycznie szybki. Nie ma to jak chrust :D No właśnie gdzieniegdzie poczytać można, że są te patyki trochę kruche ... a wiadomo, że lepiej kijkiem łowić niż oczekiwać na powrót z serwisu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Oczywiście dzięki wszystkim za opinie!Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Kurcze to ja jestem szczęściarzem bo trochę nim już łowię bez oszczędzania i póki co się trzyma jak w dniu zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Kurcze to ja jestem szczęściarzem bo trochę nim już łowię bez oszczędzania i póki co się trzyma jak w dniu zakupu Zatem zobaczymy...muszę poszukać sklepu, w którym będę miał okazję pomacać tego kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 U mnie juz 2 latka ten kijek bez oszczedzania i bezproblemowo, przedzieranie sie za pstragiem w zarosniętym terenie,okon sredni szczupak z brzegu i łodki,typowo pod sandacza troche za miekki moim zdaniem kilka maluchów nim złowiłem i były nie docięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 U mnie juz 2 latka ten kijek bez oszczedzania i bezproblemowo, przedzieranie sie za pstragiem w zarosniętym terenie,okon sredni szczupak z brzegu i łodki,typowo pod sandacza troche za miekki moim zdaniem kilka maluchów nim złowiłem i były nie docięte. Faktycznie pomachałem nim na sucho w sklepie i na sandacza się nie nada - taki trochę krowi ogon:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Posiadam,miękki, niedoszacowany,na okonia ? Mam jeszcze jego mocniejszego brata 10-30 i tego b. lubię do 3-18 jakoś nie umie się przekonać ale będę próbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Hej. Bushwacker fajnie trzyma rybę (okoń i szczupak). Nie odnotowałem zbyt wielu spadów. W mojej ocenie ten kij najlepiej sprawdza się jako wędka do wobków i wirówek. Owszem, często łowię nim gumami, ale nie jest to jego żywioł. Szczyt jest zbyt wolny do agresywnego jigowania.A jaki twoim zdaniem bylby wlasnie dobry do jigowania? Kij o podbnej dlugosci,CW i cenie. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Niestety, nie pomogę w tym zakresie. U mnie ta wędka, na zmianę z Troutizmo do 7 gr, wyczerpuje w wersji budżetowej temat jigowania za pasiastym rozbójnikiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtz 25 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 (edytowane) Może być to zatem świetny kijek na pstrąga, aczkolwiek wogóle uniwersalny na małą i średnią rzekę. I co sie może okazać? Że jest właśnie tym uniwersałem którego wielu (w tym ja także) poszukuje. http://przewodnicywedkarscy.pl/?p=11402...w artykule troszke o używaniu kijaszka wlasnie na kropki Edytowane 11 Listopada 2014 przez mtz 25 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Podepne się pod temat by nie zakładać nowego. A czy ktoś łowił podobną wędeczką z oferty SG a mianowicie MPP Soft Lure 2,51 3-16? Szukam wędki do jigowania pod okonia z brzegu i zastanawiam się pomiędzy tą SG a Inazumą Perch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Zamieszam i dodam ze wyszla nowa wersja Savage Gear Bushwhacker XLNT 2. http://www.fishingmegastore.com/savage-gear-bushwhacker-xlnt2-rod~24214.html?&housecode=sv13894 Sprzedawca powiedzial ze ma troche zmieniony blank i akcje. Jest tez podobno jeszcze lzejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Jest tez podobno jeszcze lzejsza.W opisach podają 11g więcej niż w starym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi