Skocz do zawartości

Wędki Savage Gear - pytania, informacje, opinie

dawcaR6

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadza się, ale przecież nie o tochodzi, żeby bolka 70 cm po zacięciu od razu podnosić na kiju na brzeg...

Dokładnie, bardziej chodziło mi o to żeby taką rybkę (jak już się trafi) w miarę szybko wyholować i bezsensu nie męczyć.

Ale kijek nie do takich zabaw przeznaczony. Kluski 35-40+ obsługiwał komfortow. Na większej niestety nie dane mi było potestować.

Ja kupiłem patyk za 300 ileś tam zł, zanim cudownie podrożały i myśle że takie proporcje jakość / cena sa bardzo ok.

• Like 1

Gadałem kiedyś z kolesiem z pleciona.pl i mówił, że oni Finezze sprzedawali po 650 zł  :blink: Ja sprzedawałem je po 450 zł i dało się na tym troszkę zarobić ale 650 zł.... MPP średnio po 235 zł u mnie na stojakach, niektóre modele poniżej 200 zł, Bushwhackery / XLNT za około 300, LRF też poniżej średniej allegro. Dziwią mnie te ceny na SG... 

Przyznam rację... MPP to super wędeczka. Mam model 3-16 , mozna poprowadzić gumkę, blaszkę, woblerka, przy rybie daje dużo frajdy.

Mając w ręku czuć wysoki poziom materiałów, a cena super, jak będzie kaska kupuję jeszcze jeden, na zapas...

A możesz napisać czy do jigowania się to nadaje? Jaka akcja tego patyka? Szukam jakiejś niewklejankowej alternatywy dla Inazumy Perch do okonia z opadu i sandacza na lekko i ten kija wpadł mi w oko.

Witam!

Odkopuje temat. Jestem zainteresowany tym wędziskiem, służyłoby mi głównie do łowienia pstrągów. Czy ktoś posiada może wersję XLNT2? (ja niestety nie mam możliwości sprawdzenia osobiście). Jestem ciekaw czy faktycznie warto dopłacić te 50 zł do nowszego modelu. Jakby kogoś interesowała różnica między pierwszą, a  drugą wersją to głównie chodzi o zmienione przelotki, w linku wyjaśniają zastosowanie przelotek CC-Coil Control

Pozdrawiam

Edytowane przez Drexler
  • Like 1

Kolego Drexler wez lepiej nową serię.Ja mam problem z zamówieniem części szczytowej do starej serii (jakoś nie dociera do serwisu) a gość z serwisu mi mówił coś,że kończą już z produkcję starej serii xlnt...

Dzięki za radę. Faktycznie jeśli jest problem z serwisem to nie ma sensu brać pierwszej serii.

Przecież o tym kiju napisano już tyle na forum, że nie wiem po co zakładasz kolejny temat?

Opcja Szukaj nie gryzie...

No ale o phenixach i kolowrotkach też jest milion tematów a Ty wciąż zakładasz nowe ale zawsze jako pierwszy sugerujesz innym wyszukiwarke także to chyba trochę nie na miejscu , "przygadal kocioł garnkowi" chyba tak brzmi to powiedzonko. Edytowane przez Kombajnista_z_PGRu
  • Like 7

Bo phenix to prestiż. :-)

Ten kij to raczej na okonki, fajnie pracuje, ładnie wykonany ale klucha. Większy kleń czy jaz i silowo nie zatrzymasz.

Nie wiem jakie tam masz okonki i jakie to są u Ciebie większe klenie czy jazie ale ja tak tego nie widzę, w ubiegłym sezonie wyholowałem na ten kijek jazia 50+ i kilka kleni 50+ komfortowo i bardzo szybko w dość trudnych warunkach. W tej cenie nie widzę niczego co mogłoby się równać. Moim zdaniem przeznaczenie tego kija to właśnie kleń, pstrąg, jaź w krzakach.

A nie zdech ten 50+? Żart. :-) Nie no jasne da się, szczupaka 50+ tez się dało ale po co? Może mi siąść większa brzana i co mam zameczyc rybę? Do kleni specjalnie zakupiłem Avida do 18g aby nie bać się przylowu. Poza tym długość tego kija jest raczej na łódkę za okoniem lub mały ciurek. Dla mnie to po prostu kij na okonia który nie przestraszy się klenia jak pisałeś ale nie aby z premedytacją polawiac klenie jeśli mają być wypuszczone w najlepszej kondycji.

Co kto lubi.

Edytowane przez Hvast