LASOTA1974 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Witam!!! Mam taki egzemplarz Nowy...leży od kilku lat bezużytecznie. Proszę o wszelkie opinie...będę wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Bardzo dobry młynek. Użyj, to się przekonasz.Rewelacyjne nawijanie pod rancik.Metalowe boczki rotora. W następcy ZC juz był plastik. Minusy to waga i słaba oporówka. Praca też nie do końca maślana. Brak podparcia piniona z jednej strony.A właściwie nie pytasz po to , aby ocenić jego wartość i puścic na giełdzie ? Taki trend ostatnio widać. I tak wolę kanciaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zieloczek100 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Mimo tych "wad" pewnie będzie kręcił zaledwie ze 20 lat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Ale o co tu chodzi? Normalnie to o opinie sie pyta przed zakupem lub ewentualnie po jakims czasie uzytkowania celem weryfikacji lub podzielenia sie z innymi swoim doswiadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 No ja też nie kumam, czemu ktoś pyta o opinie o kołowrotku, który posiada od iluśtam lat, a który to kołowrotek jest w dodatku bardzo popularny.... Właściwie temat do zamknięcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XYT Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Brak 2 sensu.Zupełnie nie nadaje się do łowienia. Za to w szafie...Oczywiście przykryć grubym kocem bo nie toleruje niskich temperatur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) NOWY TO SUPER SPRAWA ZABIERAM :-). Edytowane 6 Lutego 2016 przez brig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASOTA1974 Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) Z tego co wiem kołowrotek dawno nie produkowany...chciałem uzyskać opinie jego użytkowników i znawców tych modeli których było produkowanych sporo... dlatego pytam konkretnie o ten model..i tyle.U mnie nie znalazł zastosowania do tej pory...łowie innymi młynkami ale nie wykluczam ze go użyje. Proszę o konstruktywne opinie.pozdr ???? Edytowane 6 Lutego 2016 przez LASOTA1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Troche dziwne pytanie,bo jestes na forum ponad 6 lat, a na temat tego modelu jest sporo napisane. B.dobry sprzet i jest moc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Cześć, daję stówe no nawet dwie i biorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Cześć, daję stówe no nawet dwie i bioręZdecydowanie biorę, bez rezerwacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASOTA1974 Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Młynek..w chwili obecnej nie jest na sprzedaż. ...dziękuję za zainteresowanie i merytoryczne opinie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Jak nowy to dam 5 stówek Przemysl dobrze sprawę bo po co ma ci leżeć taki stary klamot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 tak żeby za pięknie nie było i licytacja nie poszła wyżej to może coś o mankamentach turasa ? a no jak to w turku....kabłąk lubi latać i od czasu do czasu się zamknąć przy rzucie oczywiście wspominam bo dzieję się to o wiele częściej niż innych młynkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 tak żeby za pięknie nie było i licytacja nie poszła wyżej to może coś o mankamentach turasa ? a no jak to w turku....kabłąk lubi latać i od czasu do czasu się zamknąć przy rzucie oczywiście wspominam bo dzieję się to o wiele częściej niż innych młynkach W takim razie ja mam ręce dwie lewe, bo ani w Forcie ani w x3000C ani Z/X2500ia/C nigdy mi się nie zamknął w czasie rzutu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Również używam 3 turasy XiA 2000 ZiA 2500 ZC 2500 i nigdy kabłąk mi się nie zamknął.Co innego w Taurusie bo tam co 5 rzut kabłąk się zamyka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 W takim razie ja mam ręce dwie lewe, bo ani w Forcie ani w x3000C ani Z/X2500ia/C nigdy mi się nie zamknął w czasie rzutu Oj masz, masz bo przy moich dwóch prawych się zamyka ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Ten Turek jest do bani.Ale jakby co to jestem pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) Bardzo dobry młynek. Użyj, to się przekonasz.Rewelacyjne nawijanie pod rancik.Metalowe boczki rotora. W następcy ZC juz był plastik. Minusy to waga i słaba oporówka. Praca też nie do końca maślana. Brak podparcia piniona z jednej strony.A właściwie nie pytasz po to , aby ocenić jego wartość i puścic na giełdzie ? Taki trend ostatnio widać. I tak wolę kanciaki. tak żeby za pięknie nie było i licytacja nie poszła wyżej to może coś o mankamentach turasa ? a no jak to w turku....kabłąk lubi latać i od czasu do czasu się zamknąć przy rzucie oczywiście wspominam bo dzieję się to o wiele częściej niż innych młynkach Chłopaki widać mieliście jakieś felerne modele w dłoniach Pozdrawiam. Edytowane 6 Lutego 2016 przez Woytec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Chłopaki widać mieliście jakieś felerne modele w dłoniach Pozdrawiam.Nie. Miałem nówki również. Pewnie z 10 sztuk się przez moje ręce przewinęło. Daleko im do masełka TP na przykład. A nawet Biomastera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Oj masz, masz bo przy moich dwóch prawych się zamyka Pewnie Tomek taki zamach robisz, że łódką za bardzo kołysze i kabłąk się zamyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Nie będę się licytował kto ile miał, bo to żaden argument, ale jeśli twierdzisz, że daleko im do TP ( ale którego TP ?) to faktycznie rozmawiamy o czym innym.Odnosząc się do rozmiaru Z2500iA czy też TD-X2500 lub Z2500C ( bo bebechy jakościowo w tych trzech takie same) każdy z nich pracuje miękko, lekko, cicho i płynnie co ciekawe pod obciążeniem pracują jeszcze lepiej, czego nie mogę powiedzieć o niektórych TP.Nie znam TP w rozmiarze 2500 który by zwijał z lekkością cięższe przynęty jak to robią te daiwy ( tu warto napisać, że omawiane daiwki, choćby na podparciu korby mają większe łożyska niż każde shimano w rozmiarze 4000).Pomijając już wagę Z2500iA to jestem na etapie tuningowania turka Z2500C ( fabryczne 250 g.) zmiana korby na rcs do tego zmiana osi głównej jak w finezyjnych daiwach + szpula bagatela 30 gr. w założeniu będzie od TD-Z 2506C lub od ignisa. Który TP w rozmiarze 2500 posiada szpulę o wadze 30 gr ?? może być nawet tuningowana - to tak w ramach wagi.Po wstępnych przymiarkach wyszło mi 215-216 gr. Znam każdego TP w tej "wadze" i tu nie ma nawet co porównywać. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Muszę się z żalem zgodzić, daleko współczesnym Shimano wielkości 2500/C3000 do mocy Turka 2500. Pierwsze to kołowrotki na klenia czy pstrąga, Tournament to już całkiem rozsądna propozycja na szczupaka przy uncjowym kijku. Puszczająca się oporówka to faktycznie częste zjawisko, zwłaszcza przy niskich temperaturach. Co do kabłąka...nie wiem, ja także mam dwie lewe ręce, u mnie się samoistnie nie zamykał. Ale nawet jeśli to się zdarza, kupić "nówkę" za rozsądne pieniądze to byłaby okazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Nie porównujcie rozmiaru Shimano 2500 do Daiwy 2500 w Turkach. Shimano jest o oczko mniejsze. Turka 2500 zabiorę na grubego szczupaka czy Bolenia a Shimano powiedzmy TP2500 2011 już nie. Nie tuningowany Turek 2500 ZiA waży pewnie koło 270-280 gramów a TP dużo mniej.Po przewaleniu wielu Turków i Emlemów przesiadłem się na Shimano. Co do kabłąków to też nie miałem z tym problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Taki turek 2500 wielkościowo/wagowo porównywalny jest ze stellą 4000 z ostatnich generacji (okolica 270gr). Ostatnio szukam kołowrotka z szeroką szpulą, aby kleniojaziowe przynęty latały lepiej. Mialem nadzieję, że stella 4000 będzie rozwiązaniem. Minę zrobiłem, gdy po przymierzeniu szpuli od Z2500ia i millenium 4000 wyszło, że są bardzo zbliżone. (Ale bynajmniej suwmiarką nie mierzyłem, zatem proszę nie linczować za te milimetry różnicy, których nie dostrzegłem ) Możliwe, że szpula od nowszych stelli jest już większa. Co do pracy, to niestety nigdy nowego turka nie maiłem, zatem sie nie wypowiadam. Mój Zia nawinął milion pięćset sto dziewięćset tysięcy kilometrów linki i nadal kręci bardzo przyzwoicie, mimo że prowadnica wózka, czyli obudowa, zdążyła się wyrobić. Uważam, że to jest największa wada tych kołowrotków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi