Hansolo Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) Dzisiaj popełniłem prototyp " przyrządu " do robienia przyponów. Wersja kompaktowa, składana , dająca długość przyponu około 190cm. Teraz jeszcze opanować sposób przeplatania wzajemnie linki na słupkach i będzie pan zadowolony . Edytowane 10 Kwietnia 2017 przez Hansolo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Pierwszy przypon wykonany. Zrobiony z monofilament-u bo akurat szpulkę miałem pod ręką, ale wyszło mniej więcej jak oczekiwałem. Pozostało ładne zarobienie pętelek, wykombinowanie ilości przeplatań w zależności do grubości materiału i stanę się samowystarczalny 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) pozostało pokombinowanie z rozstawami kołków, by uzyskać różne profile PS. oczka robi się przyrządem do cerowania skarpetek albo swetrów ;-) dostepny w pasmanteriach Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez venom_666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Pierwszy przypon wykonany. Zrobiony z monofilament-u bo akurat szpulkę miałem pod ręką, ale wyszło mniej więcej jak oczekiwałem. Pozostało ładne zarobienie pętelek, wykombinowanie ilości przeplatań w zależności do grubości materiału i stanę się samowystarczalny No i gitara Podpowiem tylko, że musisz pilnować naciągu nici/żyłki, bo po zapleceniu przyponu widać wystające pojedyncze żyłki w niektórych miejscach. Jeśli kręcisz przypon z żyłki, to można to dosyć prosto zniwelować (oczywiście, jak nie wystaje taka pojedyncza żyłka zbyt mocno ze splotu). Wystarczy zawiesić gotowy przypon z ciężarkiem na końcu i przeciągnąć parę razy wzdłuż po przyponie gorącym powietrzem z suszarki do włosów. Wtedy się wszystko pięknie prostuje i struktura przyponu się doskonale "układa" sama po takim zabiegu. Po ostygnięciu zdjąć i włala Grzać z wyczuciem, bo suszarka potrafi mieć na tyle wysoką temperaturę, że topi żyłkę i z plecionego robi mono-przypon, choć jednak dalej koniczny 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Druga ważna rzecz... trzeba mieć włosy. ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 (edytowane) Trochę wypadłem z obiegu, chciałem wymienić przypon Orvis na nowy a tu zonk.Nie można tego dostać Może polecicie dobry pleciony przypon do suchej? Edytowane 20 Kwietnia 2021 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Ja mam coś takiego. Kupowałem w Salarze. Nie mam porównania do innych plecionych ale porównując z różnymi klasycznymi konicznymi przyponami jestem super zadowolony. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Tylko właśnie ten wykopałem w sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Powiem Ci, że super się układa, latał po drzewach już sporo razy i jest cały i zdrowy [emoji6] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 (edytowane) Tylko właśnie ten wykopałem w sieciZnajdą się jeszcze w Rumunii:https://www.troutline.ro/troutline-premium-furled-leaderKupiłem ostatnio (przy okazji innych zakupów) i jakości wykonania nie mam nic do zarzucenia. Ale nic poza tym, bo jeszcze nie miałem okazji użyć.Ze sklepem, i sygnowanymi przez Trout Line produktami, mam właściwie wyłącznie dobre doświadczenia (głównie jednak w zakresie materiałów muchowych). Edytowane 21 Kwietnia 2021 przez Marvin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi