BGM Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 mnie do ceratki dosc troche portfel odchudzilo ale kreciol choci mega fajnie i trzeba bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Jak już wymieniać oprówkę to najlepiej z wałeczkiem po którym lata.Najpierw zmontować na już istniejący a potem jak ciągle nie będzie tak jak trzeba to nowy wałek założyć. W komplecie musi dobrze działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 ja mam od 2007r i sama oporowke zalozylem i chodzi jakby byl kupiony miesiac temu w tych pierwszych wersjach solidne wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pióro Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Kosztuje 160 zł więc mało nie Wymoczyłem w benzynie ekstrakcyjnej i już korbka nie cofa się ale minimalny luz, który w łowieniu by nie przeszkadzał, ale wcześniej go nie było pozostał, będzie się pewnie powiększał. Mam gwarancję do 2 stycznia więc dziś zapakuję młynek, wyślę do sklepu i po problemie. Myślałem, że może będzie kosztowało z 5 dych to bym się nie babrał z gwarancjami. dzięks! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penaro Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Czy ktoś wie czy i gdzie można kupić podkładki do hamulca? Ewentualnie z czego dorobić. Oryginalne podkładki mają ok. 1 mm grubości więc np.filc jest zbyt gruby. Muszę wymienić podkładki w hamulcu multika Mitchell 624. Oryginalnych raczej nigdzie nie dostanę bo to zabytek ale myślę, że można by dopasować od innego modelu. Tylko gdzie je kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Jaka srednica zew ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penaro Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Jaka srednica zew ?śr. zew. 20mm, wew. 11mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Mam takie 19mm zew w środku 2mm czyli trzeba wybijakiem wyciąć środek na 11 mm. Jaka grubość docelowa jest potrzebna licząc wszystkie podkładki plus minus ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penaro Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Mam takie 19mm zew w środku 2mm czyli trzeba wybijakiem wyciąć środek na 11 mm. Jaka grubość docelowa jest potrzebna licząc wszystkie podkładki plus minus ?Podkładki są 3, każda ma grubość ok. 1 mm. Z jakiego materiału masz podkładki? Znalazłem oryginalne podkładki do kupienia w USA. O ile koszt podkładek jest do przyjęcia (łącznie ok. 6$) o tyle przesyłka to jakieś 12$ Edytowane 21 Stycznia 2015 przez penaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Z jakiegoś dragona morskiego mam te podkładki zbliżone rozmiarem. Materiał to filc albo kij wie co, grunt że działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penaro Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Z jakiegoś dragona morskiego mam te podkładki zbliżone rozmiarem. Materiał to filc albo kij wie co, grunt że działają.Priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SonicMaster Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 PrivKolego-mam na zbyciu cały taki kołowrotek, Mitchell Captain 624, nie wiem ile ma lat, ale stan jest naprawdę super, w pełni sprawny, zero jakichkolwiek luzów, zero rdzy, czy jakichś uszkodzeń,chcę go sprzedać bo wolę tradycyjne kręcioły, a on leży w szafie kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Ja juz wyslalem Koledze @Penaro te podkladki chyba w zeszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penaro Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Ja juz wyslalem Koledze @Penaro te podkladki chyba w zeszłym tygodniu.Podkładki dotarły. Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Podkładki dotarły. Dzięki za pomoc!Spox, da Kolega znak czy udało się dać drugie życie maszynce. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penaro Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Spox, da Kolega znak czy udało się dać drugie życie maszynce. pozdrawiamJeszcze nie bo muszę dorobić 1 podkładkę z mosiądzu do hamulca. Jak tylko uda się go odpalić dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penaro Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Kołorotek reanimowany! Udało mi sie dorobić brakującą podkładkę z mosiądzu i założyłem podlkładki filcowe. Wygląda na to, że wszystko działa. Ostateczny test sprzętu w Norwegii w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bercik69 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Pilnie potrzebuję wkrętu do kilkunastoletniego kołowrotka Shimano Super Aero 3000GT (czarnuch z podwójną korbką). Chodzi o wkręt który trzeba odkręcić aby przesmarować rolkę prowadzącą przy kabłąku. Ze względu na swój wiek(wiele razy odkręcany) wkręt wyrobił się i pilnie potrzebuję nowego. Nie wiem nawet jakie ma on oznaczenie, ani gdzie (i czy w ogóle) można go jeszcze dostać. Proszę o pomoc w zakupie samego wkrętu, bez potrzeby wysyłania kołowrotka. Cena oczywiście do uzgodnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 A zwykłej śrubki nie można, nie wiem jaka tam jest czy M3, M4 np: takiej http://allegro.pl/srubka-m3x10mm-podkladki-10-sztuk-i5049096693.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) Śrubka ma nr 4403.Będę miał raczej tą śrubkę.Tam jest bardzo drobny gwint.Sprawdź też czy nie poszedł przypadkiem gwint w główce kabłąka. http://www.pergetes.hu/letoltheto_anyagok/super_aero_3000gt.pdf Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bercik69 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Śrubka ma nr 4403.Będę miał raczej tą śrubkę.Tam jest bardzo drobny gwint.Sprawdź też czy nie poszedł przypadkiem gwint w główce kabłąka. Gwint jest dobry, chodzi o to, że wyrobiły się te miejsca na śrubokręt i jest problem z właściwym dokręceniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) Gwint jest zwykły bo podmieniłem śrubkę na zwykłą jak wymieniałem całą rolkę w Jaxonie Machine na rolkę od starego Shimane Aspire 2000, oryginalna śrubka nie wchodziła w gniazdo kabłąka w Jaxonie. Zresztą widać na foto, zwykła śrubka M3.Oryginalna śrubka od Aspire poniżej na foto. Tu jest ta sama rolka http://page16.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/u77306748#enlargeimg Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez Brambor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Śrubka M3 - sprawdzone przed chwilą na moim egzemplarzu ( nie na sprzedaż ). Łeb śruby tzw. podkładkowy.Wymiary:średnica gwintu: M3średnica łebka: 6,65 mmdługość samego gwintu: 6,72 mm Fotki oryginału: Możesz coś takiego kupić tylko w odpowiedniej długości lub dłuższy i skrócić...http://www.modelpartner.ig.pl/sklep/?2390,sruba-m3-12mm-ii-20-szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Śrubkę może sobie dopasować od jakiś starych elektrycznych pierdołek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bercik69 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Niestety, ale nie mogę wykręcić śrubki, żaden śrubokręt nie pasuje, pryskałem penetratorem, śruba ani drgnie. Jakieś pomysły na wykręcenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi